Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

4 Χρόνια Αρώματα και Γεύσεις


 Όταν ξεκίνησα να γράψω αυτή την ανάρτηση δεν είχα κανένα πλάνο και ούτε και τώρα που γράφω έχω ,απλά διαπίστωσα ότι πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια που αυτό το μπλογκ ξεκίνησε δειλά δειλά,χωρίς καμιά γνώση από μέρους μου,έκανε ένα κύκλο με έβαλε σε ένα όμορφο κόσμο γνώρισα ανθρώπους,έστω και από μακριά
 Είδα και γνώρισα καταστάσεις,μου έδειξε διάφορα πράγματα έζησα μέσα από αναρτήσεις άλλων ανθρώπων κι εγώ όμορφα λιγότερο όμορφα και καμιά φορά και άσχημα πράγματα..
Περάσαμε μαζί διάφορες εποχές γιορτές με ευχές και γιορταστικές αναρτήσεις και όλα όσα είναι ανθρώπινα και τα της ζωής μας.
Είδα διάφορα όμορφα πράγματα από ανθρώπους ταλαντούχους και πήρα και κάτι από τον καθένα.
Οι αναρτήσεις μου όμως κάποια στιγμή λιγόστεψαν ,και όλο και γινόταν πιο αραιές,θεώρησα ότι δεν είμαι μαγείρισσα που θα ήμουν συνέχεια με μια κουτάλα και  μια κατσαρόλα...έξαλλου ποτέ δεν με θεώρησα κάτι τέτοιο
Όταν κάποιες στιγμές θεωρώ ότι έχω κάτι να γράψω ,γράφω ,δε σημαίνει όμως ότι δεν παρακολουθώ τα μπλογκς,όπως με λύπη μου είδα ότι κάποιοι φύγαν από τους φίλους του μπλόγκ,δε θα πείραζε να μείνετε ,εγώ σας θεωρώ ακόμη φίλες και ούτε ποτέ θα ξεχάσω ότι με υποδεχτήκατε στην παρέα σας με πολύ καλό τρόπο
Τέλος πάντων η φιλία η έστω η συμπάθεια κερδίζετε δεν την αγοράζεις πουθενά.
Το μπλογκ αυτό θυμίζει σε μένα και ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός,που εύχομαι ποτέ κανείς καμμιά να μη ζήσει,αλλά τι να γίνει αυτή είναι η ζωή με τα ασχημα και τα ομορφα της και εμείς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ότι μας έρθει ..
Τελιώνοντας θα ήθελα άλλη μια φορά να σας πω να περνάτε χρόνο ουσιαστικό με τους ανθρώπους που αγαπάτε και να ευχηθώ προσωπική ευτυχία και υγεία σε όλους και όλες
                                        ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!                                   

Σχόλια

Ο χρήστης Paraskevi Lamprini M. είπε…
νάσαι καλά, να χαίρεσαι αυτή σου την δημιουργία. Το μπλογγινγκ είναι ένας μικρός κόσμος, όπου γνωρίζεις πολλά!! Το θέμα για μένα είναι να εκφράζεσαι... οπότε... όλα καλά!!!...

ευχαριστούμε για τις όμορφες ευχές σου! Τα καλύτερα σού εύχομαι!

Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστω πολυ ,για οτι μου ευχηθηκες να εισαι κι εσυ παντα καλα,εχεις δικιο μαθανεις πολλα εδω μεσα,φιλια
Ο χρήστης Καλλιτεχνί-Ζω είπε…
Αυτή πάνω-κάτω είναι και η δική μας διαδρομή.Μπήκαμε στο μλπόγκιν χωρίς να ξέρουμε πολλά και ανακαλύψαμε έναν όμορφο κόσμο.Και οι δικές μας αναρτήσεις έχουν αραιώσει, αλλά αυτό νομίζουμε ότι γίνεται και σε άλλα μπλογκ.
Μη στεναχωριέσαι λοιπόν, δεν είναι αυτός ο λόγος που έχασες φίλους από το μπλογκ σου.Κάποια ρύθμιση άλλαξε η Google πριν λίγο καιρό και μας "εξαφάνισε" τα μέλη.
Καλό Καλοκαίρι!!!
Να είσαι πάντα καλά!!! Καλή συνέχεια!!!
Ο χρήστης Kitchen Stories είπε…
Μ΄ αρέσει η παρέα σου, οι δημιουργίες σου ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις ότι δεν είσαι μαγείρισσα... μα προ πάντων μ΄ αρέσει να ξέρω ότι θα σε βρω εδώ όταν ανοίγω το p/c μου! 4 χρόνια είναι πολλά και σίγουρα εμπεριέχουν όλα όσα παραπάνω ανάλυσες.

Πολλοί από τους παλιούς έχουμε ήδη αρχίσει να αποχωρούμε από το προσκήνιο και αφήνουμε άλλους στο πόδι μας. Αυτό είναι όμορφο και επιβεβαιώνει το ρητό ότι "τὰ πάντα ῥεῖ και ουδέν μένει"!
Αυτή η κίνηση, που χαρακτηρίζει τον χρόνο, και αντικατοπτρίζεται στα πάντα, αρκεί αυτά να μπαίνουν στη σωστή τους σειρά...

Να είσαι καλά κι εσύ και το μπλογκ σου!
Σε φιλώ με πολλή ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για σένα και τη φιλία μας!

Ζ.
Ο χρήστης Neli είπε…
Ισως να ειναι η ρυθμιση που λες οτι εκανε η Google ,στεναχωρεθηκα λιγακι ειναι η αληθεια ,εδω μεσα εκανα καλες γνωριμιες και φιλιες και ειδα ομορφα και γλυκα πραγματα,σου ευχομαι υγεια και ευτυχια και να περνας ομορφες στιγμες με αγαπημενα προσωπα
Ο χρήστης Neli είπε…
Φιλαρακι είμαι πολυ χαρουμενη που μπαινοντας εδω μεσα ,βρηκα εσενα ,ειμαι αιωνια θαυμαστρια της κουζινας σου,του μυαλου σου,του χιουμορ σου ,ξερω οτι δε θα πεις πολλα αλλα οτι λες ειναι και αληθινο,εχουμε ενα αλλο κωδικα μεις διαφορετικο και να μην πουμε πολλλα θα τα ξερουμε για καποιο λογο,νασαι καλα παντα να χαιρεσαι την οικογενεια σου και να συνεχισεις να μαγειρευεις για να κανεις τον κοσμο να θελει να σπασει την οθονη για παρει να φαει τα λαχταριστα πραγματα που φτιαχνεις,πολλα πολλα φιλια κοριτσακι
Ο χρήστης despina είπε…
Να είσαι καλά κορίτσι!!!και πάντα να δημιουργείς στην κουζίνα σου!!!από σένα έμαθα το ρολό με τα λαχανικά και το λάτρεψα!!!φιλιά!!!καλά να περνάς!!!
Ο χρήστης Norma2 είπε…
Συγχαρητήρια για 4 χρόνια σας . Ελάτε να χαιρετήσει μας λέγοντας Γεια σας! με τον μεταφραστή και ξέρετε , τότε έχετε περάσει μέσα από αυτά , αλλά δεν ξέρω τη γλώσσα.
Besos desde Argentina
Ο χρήστης κυκλάμινο είπε…
Χρόνια πολλά!!!! Να είσαι πάντα ευτυχισμένη και δημιουργική μέσα και έξω από το μπλόγκ σου και εμείς να σε έχουμε στην συντροφιά μας. Πολλά φιλιά!!!
Ο χρήστης Neli είπε…
Xαιρομαι πολυ που ενα φαγητο καθαρα δικης μου επονοησης εχει αγαπηθει , σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες και σου αντευχομαι και εγω νασαι εισαι παντα υγιης και χαρουμενη,φιλια πολλα
Ο χρήστης Neli είπε…
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες ,εχετε την αγαπη μου και τη φιλια μου ,η γλωσσα δεν ειναι εμποδιο για να εκφρασουν τα αισθηματα τους οι ανθρωποι
Ο χρήστης Neli είπε…
Σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες κι εγω με τη σειρα μου θα σου πω να εχεις παντα και μονο ομορφες στιγμες ζωης,σε φιλω
Ο χρήστης Memaria είπε…
Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου και να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς!!
Μη στενοχωριέσαι πάντως, γιατί η γκουγκλ εξαφάνισε πολλούς αναγνώστες από όλους μας!
Φιλιά πολλά και να πω πως σε θεωρώ εξαίρετη μαγείρισσα!
Ο χρήστης vivi ka είπε…
Έχουμε γενέθλια τον ίδιο μήνα και χρόνο λοιπόν! Τέσσερα χρόνια και για μένα σε λίγες μέρες. Μπορεί να αραίωσαν οι αναρτήσεις μας μα τα μπλογκ μας είναι εδώ. Για όποτε θέλουμε να κάνουμε ανάρτηση ή για όποιον θα ήθελε να δει κάποια παλιότερή μας.(και οι δικές σου πραγματικά αξίζουν, και δεν θα απογοητευτεί κανείς αν δοκιμάσει όποια από τις συνταγές σου). Όπως γράφουν και τα κορίτσια πιο πάνω ο google εξαφάνισε πολλούς αναγνώστες μας. Χαίρομαι που σε γνώρισα λίγο καλύτερα και χαίρομαι επίσης που δεν έπεσα έξω για τον άνθρωπο-Χρυσούλα. Να σαι πάντα καλά και οι ευχές σου, ευχές μου! Φιλάκια πολλά!
Ο χρήστης litsa t. είπε…
να εισαι καλα πρωτα απο ολα.και καλες δημιουργιες.μπορει να μην σχολιαζουμε παντα ομως κανουμε παντα κλικ σε κα θε σου καινουργια αναρτηση.και χαιρομαστεπολυ οταν μας απαντας.περιμενουμε απο εσενακαι αλλες αναρτησεις της περιοχης σου.πολλα φιλια.

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …