Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολερό μας βγήκε τελικά

Τι κι αν ο Χειμώνας
 δε λέει να έρθει
Φέτος?
Χειμώνας χωρίς πλέξιμο δε λέει
Είπα κι εγώ λοιπόν να φτιάξω ένα μπολερό το οποίο  πέρασε λιγάκι από τα 40 κύματα που λέει και ο λόγος.



 Και να σας πω γιατί.


Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει εσάρπα και έτσι το ξεκίνησα όλο μεράκι.
Όμως όσο προχωρούσε δε με ενθουσίαζε η ιδέα.
 Έτσι σε μια παρόρμηση της στιγμής το ξήλωσα και είπα να το κάνω λαιμό και να το φοράω σε κάποιες εξόδους κι ενώ πήγαινε να τελειώσει μου ήρθε η ιδέα να το συνεχίσω να μακρύνει και άρχισα να πλέκω αντίθετα για να μακρύνει και να γίνει ένα μπολερό
Το αποτέλεσμα τελικά βγήκε πολύ καλό κι εύχομαι να το φορέσω και να το χαρώ.
Είμαι φαν του πλεξίματος και το θεωρώ διέξοδο και ψυχοθεραπεία.
Αν σας αρέσει δοκιμάστε το σας εγγυώμαι ότι θα σας βοηθήσει  πολύ.

Κοτόπιτα


1 κοτόπουλο ολόκληρο( εδώ έχουμε χωριάτικο)2 μελιτζάνες ,1 κολοκυθάκι,1 κρεμμύδι μεγάλο,1 ντομάτα ώριμη,αλάτι ,κόκκινο ,2 σκελίδες σκόρδο,πιπέρι ,ρίγανη,αλεύρι για το φύλλο νερό,ελαιόλαδο ,μια μερίδα γάλα εβαπορέ
 Πλένετε καλά τα λαχανικά και ξεφλουδίζετε όσα χρειάζονται ξεφλούδισμα
 Κόβετε το κολοκυθάκι ψιλό
 Τη μελιτζάνα σε φέτες χονδρές μακρόστενες και την πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι για να βγάλει την πικρίλα της
 Κόβετε και το κρεμμύδι ψιλό
 Τη ντομάτα σε κυβάκια

 Τα βάζετε όλα μαζί σ ένα τηγάνι μαζί με τα αλατοπίπερα το ελαιόλαδο και τη ρίγανη
 Και τα τσιγαρίζετε να μαραθούν




Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο το οποίο έχετε ψήσει πριν και
 αφού το ψιλοκόψτε το ρίχνετε κι αυτό στο τηγάνι με τα λαχανικά να βράσουν όλα μαζί μέχρι να πιουν όλα τους τα ζουμιά
 Τώρα όσον αφορά το φύλλο αν θέλετε να ανοίξετε δικό σας θα σας δώσω τη συνταγή που είναι η εξής
3 κουταλιές τους σούπας  λάδι 3 κουταλιές ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,μισό φακελάκι μαγιά σε σκόνη,1,5 κούπα χλιαρό νερό ,όχι ζεστό γιατί θα κάψει τη μαγιά,αλεύρι όσο σηκώσει,αν βάλετε και αλεύρι που κάνουμε τσουρέκι θα γίνει το φύλλο πιο ωραίο

 Αφού ζυμώσετε κόβετε το ζυμάρι σε μπαλάκια ,γίνονται 13 ,τα αφήνετε να ξεκουραστεί λιγάκι η ζύμη για να ανοίγουν πιο εύκολα
Όταν ανοίγετε το φύλλο αντί να βάλετε μόνο αλεύρι για το άνοιγμα κάνετε ένα μείγμα αλεύρι με νισεστέ μαζί,γίνεται πιο ωραίο το φύλλο.
Αφού τελειώσετε με την πιτα την κόβετε και την αλείβετε ,με ένα μείγμα από 1 μερίδα γάλα εβαπορέ και λίγο λάδι ανακατεμένα μαζί.
Για να λαδώνετε τα φύλλα ενδιάμεσα βάζετε σε μια κούπα ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο μαζί
 Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου μια ώρα
 προς το τέλος του ψησίματος και αφού την έχετε δει να ροδοκοκκινίζει τη βάζετε χαμηλά στο φούρνο για να ψηθεί και από κάτω ,ώστε να είναι πάνω κάτω ροδοκόκκινη
Είναι μια πολύ νόστιμη πίτα και πάνω από όλα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά...
                                
                                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!



Σχόλια

Ο χρήστης litsa t. είπε…
φανταζομαι γευση με τοσο ωραια υλικα.μπραβο.
Ο χρήστης Penelope είπε…
Μια πίτα ..."φαγητό" από μόνη της, καθώς τα συνδυάζει όλα.
Γεια στα χέρια σου καλή μου.
Ο χρήστης Dave Gray Hospital Delhi είπε…
Καλώς ήρθατε στον Dave Gray Νοσοκομείο ανθρωπιστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να παρέχει στους συμμετέχοντες με τη στήριξη που ενδυναμώνει τους ανθρώπους, δραστηριότητες και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ολοένα και πιο σύνθετες ανθρώπινες ανάγκες και τη βοήθεια που διευκολύνει το άγχος των συνθηκών διαβίωσης κακουχίες. Δωρίσουν τα νεφρά για τους απόρους και να πάρει ένα πολύτιμο αποδόσεις των $ 400,000,00 και θα σώσει μια ζωή. Τηλ ή whatsaap 918.050.773.651. e-mail: davegrayhospitaldelhi@gmail.com
Ο χρήστης Sharul είπε…
A very nice post. Will visit aain. Just checkout once mine too.

http://freeprintablecalendar123.com/2016/09/20/october-2017-islamic-calendar/

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …