Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κουνουπίδι στο φούρνο




 1 μεγάλο κουνουπίδι,1 κουταλιά  σούπας πιπέρι κόκκινο,1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο,1 κουταλιά σούπας αλάτι η και λίγο περισσότερο γιατί το κουνουπίδι είναι γλυκό,μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.


Πλένετε καλά το κουνουπίδι και το κόβετε σε φουντίτσες.
Το βάζετε σε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με το αλάτι το πιπέρι κόκκινο και μαύρο και το ελαιόλαδο.
Το αφήνετε λίγη ώρα για να ρουφήξει μέσα το λάδι και το αλάτι.

Το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και το ψήνετε περίπου για μία ώρα η έως ότου μαλακώσει,το σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι ,είναι πολύ ωραίο για να συνοδεύσει κρέας η ψάρι .αλλά και μόνο του με φέτα που του ταιριάζει πολύ .....
                                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Frezia είπε…
Καλό φαίνεται θα το δοκιμάσουμε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαύρος παστός πικάντικος

1κιλό γαύρο,300 γραμμάρια αλάτι ψιλό,1 μπουκάλι ξύδι,
3 πιπερίτσες καυτερές,2 φύλλα δάφνης,ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο(προαιρετικά μια σκελίδα σκόρδο).
Καθαρίζετε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τον πλένετε καλά.Τον στρώνετε σε σειρά σε ένα πλαστικό δοχείο.
 Ρίχνετε από πάνω αλάτι αρκετό.
Την επόμενη σειρά την στρώνετε σε αντίθετη φορά προς την πρώτη ,σταυρωτά δηλαδή και ξαναρίχνετε αλάτι.Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
 Αφήνετε τα ψάρια με μισό λεμόνι αρκετές μέρες.Αυτά θα βγάζουν υγρά,θα στραγγίζετε κάθε φορά το υγρό.Αυτό θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα,η και λιγότερο .Θα καταλάβετε ότι τα ψάρια σας είναι έτοιμα όταν θα δείτε να είναι στεγνά.
 Βάζετε ένα μπουκάλι ξύδι μέσα στα ψάρια και τα αφήνετε έτσι περίπου μισή ώρα.
Τα βάζετε μέσα σε βάζο μαζί με τη δάφνη τις πιπερίτσες και αν θέλετε και το σκόρδο,εγώ εδώ δεν έχω βάλει.Γεμίζετε το βάζο με λάδι ως επάνω ,δεν είναι όλο ελαιόλαδο ,βάζετε και λίγο καλαμποκέλαιο ,γιατί  έτσι είναι πιο καλό ,το έχω δοκιμάσε…

Σοκολατόπιτα αφράτη και νόστιμη

1 ποτήρι νερό,1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,2 ποτήρια ζάχαρη 5 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο,4 αυγά,1 πακέτο Βιτάμ,2 μπαίκιν πάουντερ,3 βανίλιες,μισή σοκολάτα κουβερτούρα ( προαιρετικά)

 Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό κι το Βιτάμ μέσα σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Βιτάμ ,ώστε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Αφού γίνει αυτό το μείγμα το αφήνετε να γίνει χλιαρό.


 Σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά

Τα πορτοκαλένια

1,5 ποτήρι νερού ηλιέλαιο ,μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο( όχι πολύ μεγάλα ποτήρια)
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
1 μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.


Ρίχνετε όλο το λάδι στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.