Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα χλιαρό νερό
3  κουταλιες ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει , περίπου ένα κιλό αλλά η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακια ούτε σφιχτή για αυτό όσο αλεύρι περισσέψει το κρατάμε για το άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Περίπου ένα κιλό κολοκύθα η ένα μέτριο κολοκύθι κίτρινο
3,5 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκια κανέλα
1κουπα καρύδια χοντροκομμένα
Μισή κούπα σταφίδες
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1 φλυτζανα καλαμποκελαιο.


Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχετε τη ζύμη όπως είπαμε. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα για να ανοίγουν καλά τα φύλλα. Επίσης όταν τα ανοίγετε στο αλεύρι ανακατεύετε και λίγο νισεστε για να ανοίγουν πιο εύκολα. Μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα φύλλα ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κολοκύθι σε τρίφτη και το πατάτε να φύγουν τα πολλά υγρά του και ρίχνετε τη ζάχαρη τα καρύδια τις σταφίδες την κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. …

Kαι κάπως έτσι...

Και κάπως έτσι σου έρχεται μια επιθυμία να πεις  όσα σκέφτεσαι όσα φροντίζεις να έχεις καλά φυλαγμένα στην άκρη του μυαλού στη μέση της ψυχής,να νιώσεις ελεύθερος ,άνετος γεμάτος από τη λύτρωση ότι φύγαν αυτά που σου τρώγανε το είναι που σου μαύριζαν τον κόσμο σου τον ευαίσθητο κόσμο της ψυχής σου....
 Αλλά που να τα πεις;
Ποιος είναι αυτός που θα τα ακούσει με ευλάβεια και σεβασμό?
Που είναι αυτός ο άνθρωπος που θα βάλει πίσω τα δικά του εγωιστικά θέλω και θα γίνει μαξιλάρι να γείρεις την ψυχή σου?
ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!
Γεμίσαμε με εγωιστές ..φουσκωμένα από έπαρση άτομα
Από μιζέρια και γκρίνια ,που τους νοιάζει ο εαυτουλης τους και μόνο αυτός
Που πριν προλάβεις να ανοίξεις το στόμα σου έχουν να σου πουν ότι τάχα μου
κάτι πιο σοβαρό τους συμβαίνει
Και λες μα να σε βοηθήσω ,πες μου όταν με χρειαστείς και δε σου λέει ποτέ αλλά σε βάζει στη γωνία σαν παλιό χρησιμοποιημένο παιχνίδι που ποτέ ίσως δεν το διάλεξε με χαρά για να παίζει αλλά το φορτώθηκε από ανάγκη γιατί κάποτε κάποιοι με χαρά του το κουβάλησαν νομίζοντας ότι θα του αρέσει....
Και τότε έρχεται η απογοήτευση ,οι ενοχές πως ίσως κάτι δεν κάνεις καλό,το ψάχνεις,το ζυγίζεις
του δίνεις διάφορες διαστάσεις μπας και καταλάβεις
Αλλά μπα...οι απορίες όσο πάνε και θεριεύουν και χρειάζεσαι πολλή δουλειά ..και εκείνη την κατάλληλη στιγμή που όλα γυρνάνε ανάποδα στο μυαλό σου και λες...ΦΤΑΝΕΙ
Πας παρακάτω αλλάζεις νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία δε σε πειράζουν πια όσα σε πείραζαν
γιατί ξέρεις πως όποιος είναι λογικός και ανυστερόβουλος θα δει κάτι καλό κάποια στιγμή και σε σένα και θα σε εκτιμήσει δεόντως
Η στιγμή θα έρθει κάποτε που θα δικαιωθείς και θα δικαιώσεις και όσους σε στήριξαν με όποιο τρόπο
Θα έρθει και μαζί με τη λύτρωση σου, θα δώσει στον καθένα ότι του αξίζει

  • Προσοχή!!! η ζωή μας η ίδια αν δεν της φερθούμε καλά και σωστά είναι ο μεγαλύτερος εκδικητής μας

Σχόλια

Τα διάσημα μας

Ελιές πράσινες ξυδάτες

Ελιές ,αλάτι ,νερό ξύδι.

 Μαζεύετε τι ελιές και αφού τις χαράξετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού
 τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε ως επάνω νερό.
 Αλλάζετε το νερό για δέκα μέρες για να ξεπικρίσουν
 Μετά τις δέκα μέρες θα δείτε να έχουν αλλάξει και λίγο το χρώμα τους
 Τις πασπαλίζετε με αλάτι κατά προτίμηση ψιλό .
 Τις αφήνετε έτσι μέσα στο δοχείο για 48 ώρες.Το αλάτι γι αυτό πρέπει να είναι ψιλό, το χοντρό αν μείνει πάνω τους τις μαλακώνει.
 Αφού περάσουν οι ώρες που πρέπει
ρίχνετε το ξύδι και γεμίζετε ως επάνω το δοχείο με νερό.











Η αναλογία είναι  στα 36 κιλά ελιές  που είχα εγώ 4,5 κιλά αλάτι και το ξύδι περίπου 6 λίτρα. Εσείς προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα.Για το πρώτο διάστημα τις ακατεύετε με μια κουτάλα και ανάλογα αφού τις δοκιμάσετε συμπληρώνετε αλάτι η ξύδι, όπως σας αρέσει η γεύση.Να προτιμήσετε να είναι προς το ξυνό γιατί τις κρατάει πιο σκληρές.Όταν γίνουν όπως τις θέλετε γεμίζετε μερικά βάζα και βάζετε ως επάνω μισό μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο.Αν θέλετε …

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα

4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με …

Κουκιά φρέσκα λαδερά

1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                         
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                            …