Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη Τρίτη...

Μεγάλη Τρίτη  των Παθών
Μεγάλη Τρίτη σήμερα....ο ουρανός βαρύς συννεφιασμένος,σαν να περιμένει κάτι ?
Σαν να είναι στεναχωρημένος για τα Πάθη του Κυρίου μας...?
Σαν να κλαίει για τη δυστυχία στον κόσμο όλο ,πόση να είναι άραγε?
Πόση βλέπουμε και ξέρουμε και πόση είναι κρυφή,αθέατη και καλά κρυμμένη σε καρδιές και ψυχές?
Είναι κάτι τέτοιες μέρες που πιάνεσαι από ένα όνειρο και μια ανάμνηση για να προχωρήσεις πιο κάτω,για να πεις ότι κι εσύ ζεις....
Κοιτάς γύρω και βλέπεις κόσμο που έχει τα δικά του θέματα που τον ταλαιπωρούν,λες ε ...να όλοι μας κάτι μας βαραίνει και περνάει ο καιρός και εσύ όλο περιμένεις την λύτρωση με κάποιο τρόπο.
Λύτρωση που πρέπει να έρθει για όλους μας ,με Πίστη και σύνεση με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό που χάθηκαν δυστυχώς σε τούτο εδώ τον κόσμο που ζούμε...
Ο Κύριος με την Σταύρωση του κάτι μας δίδαξε που δυστυχώς ξεχνάμε η το προσαρμόζουμε σύμφωνα με τα δικά μας θέλω...
Ο άνθρωπος δυστυχώς έχει πάθη και αδυναμίες που τον τραβάνε κάτω και δεν μπορεί να εξυψώσει τον εαυτό του και να τον κάνει καλύτερο..
Θέλει δουλειά πολλή αυτό,και δυστυχώς έχει δρόμο μακρύ και δύσκολο,με περιορισμούς στα θέλω με σκέψεις καθαρές με καρδιά ανοιχτή με βλέμμα ξάστερο..
Δυστυχώς η κοινωνία και ο τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να έχουμε τόση αγνότητα όση θα θέλαμε ίσως γιατί η πονηρία και η διπροσωπία βασιλεύει παντού,αλλά ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...εγώ θα πω πρώτα για τους άλλους και ας φανεί κάπως περισσότερο αλτρουιστικό και μετά για μας..
Η Μεγάλη εβδομάδα ας μας διδάξει κάποια πράγματα και ας μας βάλει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο και με λιγότερη πονηριά,έπαρση και συμφέρον

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαύρος παστός πικάντικος

1κιλό γαύρο,300 γραμμάρια αλάτι ψιλό,1 μπουκάλι ξύδι,
3 πιπερίτσες καυτερές,2 φύλλα δάφνης,ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο(προαιρετικά μια σκελίδα σκόρδο).
Καθαρίζετε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τον πλένετε καλά.Τον στρώνετε σε σειρά σε ένα πλαστικό δοχείο.
 Ρίχνετε από πάνω αλάτι αρκετό.
Την επόμενη σειρά την στρώνετε σε αντίθετη φορά προς την πρώτη ,σταυρωτά δηλαδή και ξαναρίχνετε αλάτι.Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
 Αφήνετε τα ψάρια με μισό λεμόνι αρκετές μέρες.Αυτά θα βγάζουν υγρά,θα στραγγίζετε κάθε φορά το υγρό.Αυτό θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα,η και λιγότερο .Θα καταλάβετε ότι τα ψάρια σας είναι έτοιμα όταν θα δείτε να είναι στεγνά.
 Βάζετε ένα μπουκάλι ξύδι μέσα στα ψάρια και τα αφήνετε έτσι περίπου μισή ώρα.
Τα βάζετε μέσα σε βάζο μαζί με τη δάφνη τις πιπερίτσες και αν θέλετε και το σκόρδο,εγώ εδώ δεν έχω βάλει.Γεμίζετε το βάζο με λάδι ως επάνω ,δεν είναι όλο ελαιόλαδο ,βάζετε και λίγο καλαμποκέλαιο ,γιατί  έτσι είναι πιο καλό ,το έχω δοκιμάσε…

Σοκολατόπιτα αφράτη και νόστιμη

1 ποτήρι νερό,1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,2 ποτήρια ζάχαρη 5 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο,4 αυγά,1 πακέτο Βιτάμ,2 μπαίκιν πάουντερ,3 βανίλιες,μισή σοκολάτα κουβερτούρα ( προαιρετικά)

 Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό κι το Βιτάμ μέσα σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Βιτάμ ,ώστε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Αφού γίνει αυτό το μείγμα το αφήνετε να γίνει χλιαρό.


 Σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά

Τα πορτοκαλένια

1,5 ποτήρι νερού ηλιέλαιο ,μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο( όχι πολύ μεγάλα ποτήρια)
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
1 μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.


Ρίχνετε όλο το λάδι στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.