Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Χοιρινό με λαχανικά

Λαχανικά με χοιρινό στην κατσαρόλα


700 γραμμάρια χοιρινό κομμένο σε μπουκιές,όπως το κόβουμε στην τηγανιά,3 μελιτζάνες,4 πατάτες,1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά,1 μικρό κουτί μανιτάρια κονσέρβα,μισό ποτήρι κρασί άσπρο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο ,λίγη ρίγανη και μια σκελίδα σκόρδο η μισό κουταλάκι  σε σκόνη 2 ντομάτες ώριμες,ελαιόλαδο όσο σας αρέσει εσάς λιπαρό αν και καλό είναι να μη βάλετε πολύ γιατί  τοκρέας είναι από μόνο του λιπαρό

Βάζετε πρώτα το κρέας στην κατσαρόλα αφού το έχετε πλύνει πρώτα,κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές και τις βάζετε στην κατσαρόλα κι αυτές μαζί με το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε και το αλάτι μαζί με τα πιπέρια ,κόκκινο και μαύρο και τη ρίγανη και επίσης το σκόρδο


 Αφού βγάλει το κρέας τα υγρά του και πάρει μερικές βράσεις το σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράζει λίγο ακόμη.
Μετά ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις μελιτζάνες κατά τον ίδιο τρόπο κομμένες κι αυτές.
Τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αφού τις στρώσετε καλά μέσα στην κατσαρόλα

 Βάζετε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες κομμένες οριζόντια και κλείνετε την κατσαρόλα να βράσουν χωρίς νερό μόνο με τα υγρά τους αλλά να σιγοψηθούν
Περίπου μισή ώρα γιατί το κρέας είναι ήδη βρασμένο μόνο όσο να μαλακώσουν οι πατάτες
Και αφού έχει μελώσει το φαγητό σας το σερβίρετε με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα η όποια εσάς σας αρέσει,είναι νόστιμο ,απλό θρεπτικό και οικονομικό.
                                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Τυρόπιτα στριφτή

500 γραμμάρια φέτα 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι η όποιο άλλο πικάντικο τυρί 3 αυγά Αλεύρι όσο σηκώσει για να ανοίξετε φύλλο Ελαιόλαδο,...

Τα διάσημα μας