Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο

Μοσχαράκι με μανέστρα στο φούρνο

 1 κιλό μοσχάρι,1 σακουλάκι κριθαράκι μέτριο,2 καρότα,2 σκελίδες σκόρδο,3 ώριμες ντομάτες,1 πράσινη πιπεριά,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη η θυμάρι,πάπρικα γλυκιά,νερό.

 Βράζετε καλά το κρέας να μαλακώσει, και όταν έχει μείνει  λίγος ζωμός ρίχνετε το καρότο περασμένο από τρίφτη,την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο,το θυμάρι ,την πάπρικα  το μαύρο πιπέρι ,το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Τα βράζετε μέχρι να τελειώσει σχεδόν το νερό και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες και και αφήνετε να πάρει μια ακόμη βράση.


Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κριθαράκι για να τηγανιστεί ώστε να μείνει σπυρωτό και να μην κολλάει όταν κρυώσει.
Εγώ το τηγανίζω αρκετά γιατί έτσι μας αρέσει,αλλά αυτό είναι στο γούστο του καθενός.

Το στρώνετε σε ένα ταψί μετά το τηγάνισμα


Και μετά ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί καλά το κριθαράκι,έτσι γίνετε σπυρωτό και νόστιμο.
Το ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πιει όλα του τα υγρά,περίπου ένα μισάωρο η και πιο λίγο ,αν θέλετε σβήνετε το φούρνο όσο ακόμη έχει λίγα υγρά αυτό θα συνεχίσει να ψήνεται με τη θερμοκρασία του φούρνου και θα γίνει όπως πρέπει.
Το συνοδεύετε με φέτα σαλάτα της προτίμησης σας και μπύρα,η κρασί κόκκινο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Απο που είστε?

Flag Counter

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας