Ετικέτες

Αρνί Βασιλόπιτα Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών Γενέθλια Γενέθλια μπλογκ Γιορτές Γιορτινά Φαγητά Γλυκά κουταλιού Γλυκά ταψιού Γλυκά Χριστουγέννων Γλυκά ψυγείου Γρήγορες νοστιμιές Διατήρηση Τροφίμων Ελαιόψωμο Ζυμαρικά Ζώα Θαλασσινά Ιστοριούλες Καλώς ήρθατε Κατασκευές Κατσίκι Κέικ Κέικ αλμυρά κεράσι Κήπος και φυτά Κιμ'αδες Κιμάδες Κοτόπουλο Κουλουράκια Κουνέλι Κρεατόσουπα Κρουασαν αλμυρά-γλυκά Λαχανικά διάφορα λάχανοτολμάδες Λουκάνικα Λουλούδια Διάφορα Λχανικά διάφ Μαρμελάδες μαρούλια Μοσχάρι μπακαλιάρος Μπισκότα Νηστ Ομελέτες Ορεκτικά Όσπρια Παγωτά Παξιμαδάκια απο λαγάνα Πασχα Πάσχα Ανάσταση Πίτες Πίτες γλυκιές Πίτσες Ποτά Ρύζι Σαλάτες Σάλτσες Σκέψεις Σοκολατάκια Σούπες Τούρτες Τσουρέκια Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων Φαγητά με Τυριά φασόλια Φρουτοσαλάτες Φωτογραφίες Χαλβάδες Χοιρινό Χριστούγεννα Ψάρια Ψωμιά Tips για κουζίνα και μαγειρική

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Λάχανο με πληγούρι


πιάτο με ωραίο λάχανο και καρότο πιπεριά και πληγουρι φαγητό Χειμωνιάτικο και υγιεινό

πιάτο με πληγούρι και διάφορα λαχανικα,υπερτερεί το λάχανο
κουπα με πληγόυρι έτοιμο να μαγειρευτεί










  1 μικρό λάχανο,1 κρεμμύδι ,1 καρότο,1 κόκκινη πιπεριά,2 κλωνάρια σέλινο,200 γραμμάρια πλιγούρι χοντροκομμένο,μπούκοβο,κόκκινο γλυκό πιπέρι,μαύρο πιπέρι,ελαιόλαδο,1 κουταλιά πελτέ ντομάτας,ένα κύβο λαχανικών,αλάτι,1φλυτζανάκι του καφέ νερό.

Κατσαρόλα που περιέχει φαγητό λάχανο και άλλα λαχανικά και πληγούρι,ειναι και μια ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα
Αφού καθαρίσετε τα λαχανικά που έχετε πλύνει πρώτα καλά τα κόβετε όλα ούτε πολύ ψιλά ούτε πολύ χοντρά τα βάζετε στην κατσαρόλα  μαζί με το ελαιόλαδο ,μην το τσιγκουνευτείτε,θα το τραβήξουν  γιατί αυτό το φαγητό σηκώνει και λίγο παραπάνω λάδι και τα τσιγαρίζετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους,σε σιγανή φωτιά
Οταν δείτε ότι έχουν μισοψηθεί ρίχνετε το αλάτι το μπούκοβο ,το κόκκινο γλυκό πιπέρι ,το μαύρο ,τον πελτέ που θα τον λιώσετε σε λίγο νερό και τον κύβο.
Όταν βράσουν λίγο όλα μαζί πλένετε το πλιγούρι και το ρίχνετε και αυτό ανακατεύοντας καλά να πάει παντού μέσα στο φαγητό.
Ρίχνετε και το νερό και το αφήνετε με το καπάκι σκεπασμένη την κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να τραβηχτούν τα υγρά που θα βγάλει το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Καλό είναι αυτό το φαγητό να μένει μόνο με το λάδι,είναι πιο νόστιμο,το συνοδεύετε με φέτα,πάει πάρα πολύ
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Βρείτε μας και στην ομάδα μας
https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame/?ref=bookmarks

Κι εδώ είναι το κανάλι μας
https://www.youtube.com/channel/UCFuGXDhboX6uC3B_uHOrVEQ?view_as=subscriber

Συνολικές προβολές σελίδας