Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Τραγανό ψωμί γάστρας




 650 ml νερό

2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 φακελάκια ξερή μαγιά





  Βάζετε σε μια λεκάνη και ανακατεύετε τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι ρίχνετε και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν καλά.
Ριχνετε το αλέυρι λίγο λίγο και αρχίζετε να το ανακατεύετε όταν γίνει μίαζλυμη που κολλάει στα χέρια το σκεπάζετε στη λεκάνη με μια μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Οταν τη βγάλετε η ζύμη θα έχει φουσκώσει ,ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλέυρι και αφού χωρίζετε τη ζύμη στη μέση τη ζυμ.ωνετε ελαφρά για να γίνει δύοο ωραία καρβελάκια.
Εχετε ζεστάνει τη γάστρα άδεια για 10 λεπτά στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τη βγάζετε απο το φούρνο και στ΄ρωνετε μέσα μια λαδόκολλα.
Πάνω βάζετε τα δύο καρβελάκια τη σκεπάζετε και τη βάζετε ξανά στο φούρνο για μια περίπου ώρα.
Ανόιγετε τη γάστρα αι αφήνετε τα ψωμάικια να ψηθούν και 10 ακόμη λεπτά με τη γάστρα χωρίς το καπάκι.
Είναι πολύ νόστιμο ψωμάκι δε θέλει πολύ κόπο και είναι τραγανο απο έξω και απο μέσα αφράτο
                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!


Kouzinika.com