Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Ρυζόγαλο,εύκολη λιχουδιά

Κουπάκι με ρυζόγαλο πάνω σε πλεκτό σουβέρ

 1 κιλό γάλα,μια κούπα ρύζι καρολίνα,2 βανιλιες,3/4 της κούπας ζάχαρη,λιγο αλάτι,νερό μια κούπα και αν θέλετε 1-2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

κουπακι γιάλινο γεμάτο με ρυζι

Κατσαρόλα με γάλα που βράζει
Κατσαρόλα που έχει μέσα ρύζι και γάλα που βράζει για να γίνει το ρυζόγαλο και μια κουτάλα μεσα για το ανακάτεμα
Βράζετε πρώτα το ρύζι με το νερό μέχρι να μαλακώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει.
Ρίχνετε μέσα στο γάλα το ρύζι που έχετε βράσει και ανακατεύετε σιγά σιγά.
Ρίχνετε και τις βανίλλες για άρωμα.
Αν το θέλετε πιο πηχτό ρίχνετε και το κορν φλάουρ,αν και πιστεύω ότι αν το σιγοβράσετε θα πηχτώσει και χωρίς το κορν φλάουρ.
Οταν είναι έτοιμο το αδειάζετε σε κουπάκια και αφου κρυώσει λίγο τυλίγετε τα κουπάκια με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζετε στο ψυγείο.
Οταν το σερβίρετε ρίχνετε και κανέλλα πάνω αν σας αρέσει η γεύση της

                                           ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Kouzinika.com