Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Τυρόπιτα στριφτή

Ταψί απο αλουμίνιο που έχει μέσα μια ροδοψημένη στριφτή πιτα

Πιάτο με δυο κομμάτια στριφτής τυρόπιτας ροδοψημένα
500 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι η όποιο άλλο πικάντικο τυρί
3 αυγά
Αλεύρι όσο σηκώσει για να ανοίξετε φύλλο
Ελαιόλαδο,αλάτι,νερό.
Κούπα με τριμένη φέτα και άλλο τυρί
 Χλιαρό νερό για να ανοίξετε το φύλλο ,(εδώ έχω κανει 6 φύλλα και χρειάστηκα μια κούπα μέτρια νερό,εσείς κανονίστε το με το μέγεθος του ταψιού σας)
Κουπα βαθιά που μέσα έχει αυγά χτυπημένα
Τρίβετε τη φέτα και την ανακατέυετε με το άλλο τυρί που θα προτιμήσετε,ισως όμως και να μην βάλετε άλλο και να μέινετε μόνο με τη φέτα,γούστα είναι αυτά)
Χτυπάτε τα αυγά χωριστά και μετά τα ρίχνετε στο μείγμα των τυριών για να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
Φύλλο για πίτα που δεν έχει ακόμη ολοκληρώθει το ανοιγμα του

Ταψι με πιτα στριφτή και δίπλα ο πλαστης για τα φύλλα,η πιτα δεν εχει ακόμη ψηθει
Ανοίγετε το φύλλο ,οσο πιο λεπτό γίνεται και αφου το διπλώσετε στη μέση βάζετε κατα μήκος τη γέμιση.
Μετά το τυλιγετε για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και μετά το στρίβετε να γίνει σαν κουλούρι.
Βάζετε το πρώτο φύλλο στη μέση του ταψιού το οπίο έχετε λαδώσει καλά και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Το ελαιόλαδο ίσως σας φανει αρκετό αλλα όταν ψηθεί η πίτα θα το απορροφήσει όλο.
Την ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δείτε και την ομάδα μας 

Αυτό είναι το κανάλι μας