Ετικέτες

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικη τηγανιά

1 συκωταριά αρνίσια

1 κιλό χοιρινό κρέας

1 πορτοκάλι 

1 λεμόνι

μισό ποτήρι ασπρο κρασί

αλάτι, πιπέρι,ρίγανη και κυβο λαχανικών σε σκόνη


Έχετε τα κρέατα πλυμμένα ,κομμένα ,ετοιμα για την κατσαρόλα.

Τα βάζετε μέσα και τα ανακατεύετε ελαφρά ρίχνοντας το αλάτι ,τη ρίγανη και τη σκόνη λαχανικών.

Τα ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα να βγάλουν τα υγρά τους και όταν δείτε ότι έχουν πάρει λίγο χρώμα


Στιβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα ανακατεύετε με το κρασί όλα μαζί.


Ρίχνετε αυτό το μείγμα στο κρέας και τα ανακατεύετε λίγο να πάει παντού.

Χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβρασει στην κατσαρόλα μέχρι να μείνει μόνο με τα λάδια του.


 Νόστιμο,γιορτινό πιάτο ,συνιθίζεται στα μέρη μας .

Το συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί και σαλάτα.

Η συνταγή είναι απο φίλη ,είναι πεντανόστιμη εύκολη και σας συνιστώ να την φτιάξετε γιατί έχει πολύ ωραία γεύση.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και του χρόνου να γιορτάσουμε οπως παλιά


Συνολικές προβολές σελίδας