Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Μίσος ή σεβασμός;

διάφορα λουλούδια όλα σε χρώμα κίτρινο που είτε γι άλλους σημαίνει μίσος αλλά για άλλους σεβασμός
 Δείχνοντας σας πιό κάτω τα άσπρα μου λουλούδια και θέλοντας να συνεχίσω να σας δείχνω κάθε φορά και ένα χρώμα,προχωράω να σας δείξω σήμερα τα κίτρινα. Λένε ότι το κίτρινο χρώμα στα λουλούδια έχει δύο έννοιες .Γι άλλους σημαίνει μίσος ζήλια,απιστία  και γι άλλους  πολυτέλεια και   σεβασμό.      Άρα όπως θέλει μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει αν δεχτεί μια ωραία ανθοδέσμη από κίτρινα τριαντάφυλλα.    Εμένα λόγω του ότι είναι το αγαπημένο μου χρώμα και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έχω προς τα λουλούδια μου φαίνεται πολύ παράξενο να θεωρείται λουλούδι σ οποιοδήποτε χρώμα ότι συμβολίζει κάτι αρνητικό.                                        
    Δείτε μερικά  σε κίτρινο και μετά ξανασκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα σας δώσουν ένα λουλούδι σ αυτό το χρώμα,τι θα μπορούσε να σημαίνει; Μάλλον κάτι καλό......






Αλλά αν ακόμη είστε αναποφάσιστοι δες τε και τις τελευταίες φωτογραφίες.Δέν είναι δικές μου αλλά από σπίτι φιλικό από μια επίσκεψη για απογευματινό καφεδάκι....

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Κουκιά φρέσκα λαδερά

Πιατο με κουκιά φρέσκα μαγειρεμενα με ανηθο και φρέσκο κρεμμύδι ,λαδερά,φαγητό ωραίο Ανοιξιάτικο,ταιριαζει με γιαουρτι σαν συνοδευτικό
1 κιλό κουκιά φρέσκα,1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,Από μισό ματσάκι άνηθο και δυόσμο,1φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο( ή και λίγο παραπάνω γιατί σηκώνουν να είναι λίγο παραπάνω λαδερά), μια ντομάτα ,μια κουταλιά γεμάτη σούπας πελτέ ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και  κόκκινο                                                       
 Καθαρίζουμε ,πλένουμε και ζεματίζουμε  για λίγη ώρα τα κουκιά(3-4 λεπτά σε νερό που βράζει),                                                         
  Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε να μαραθούν μαζί με τα κουκιά ,το λάδι  ,το αλάτι και τα πιπέρια . Αφού τσιγαριστούν για λίγο ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με τον πελτέ.                                                                                                                     Ρίχνουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.Είναι έτοιμα όταν τα δείτε και μείνουν μόνο με το λάδι.                                                                                                                                                              Τα  συνοδεύετε με γιαούρτι  ,η με τζατζίκι  
  ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!                                                 

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Τα πανταχού παρόντα

Ομορφα γεράνια σε διάφορα χρώματα φωτεινά και χαρούμενα

Είναι σε κάθε παράθυρο σε μικρά γλαστράκια,σε κάθε μπαλκόνι μέσα σε ζαρντινιέρες,σε κάθε κήπο φυτεμένα να γίνονται ολόκληροι θάμνοι ολάνθιστοι.                               Ανθίζουν όλο σχεδόν το χρόνο και είναι πολύ γενναία και ανθεκτικά αντίκρυ στο κρύο.Δέν τα καταφέρνουν βέβαια πάντα και χάνουν τη μάχη μερικές φορές                                                           Έχουν ζωηρά ,λαμπερά και φωτεινά  χρώματα και φύλλα παχιά ,έντονα πράσινα και με χαρακτηριστική έντονη μυρωδιά.                          Πολλαπλασιάζονται εύκολα, με ένα σπασμένο κλαράκι σε λίγο καιρό θα έχετε ένα καινούριο φυτό .   Δεν νοείται σπίτι χωρίς αυτά. Ποιά ειναι?                                                                                   Α!!!!! ναι ,δε σας είπα,μα φυσικά τα γεράνια, τα πανταχού παρόντα όμορφα αυτά άνθη.            
 Δέστε μερικά από τα δικά μου,  αλλά και ένα από κάποιο  από ένα κατάστημα ενός φίλου.....

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Μοσχάρι (ουρά) με ρεβίθια


Γάστρα με φαγητό μέσα που περιέχει ρεβύθια και κρέας απο ουρά μοσχαριού
Μία ουρά μοσχαριού,300 γραμμάρια ρεβίθια, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,2 καρότα,1πράσο,1 μεγάλο κρεμμύδι,ντοματάκια ψιλοκομμένα,μαύρο πιπέρι,κόκκινο γλυκό πιπέρι,αλάτι,μαϊντανό μισό ματσάκι,ένα ποτηράκι άσπρο κρασί,ένα ποτηράκι νερό.                                                   Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.Αφού ρίξετε το νερό τα βάζετε σε μια γάστρα.Ρίχνετε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια,τα καρότα επίσης κομμένα,το πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο, το μαϊντανό επίσης κομμένο, το αλάτι ,τα πιπέρια μαύρο και κόκκινο,τα ντοματάκια ,το λάδι και αφού τα ανακατέψτε καλά μεταξύ τους τα  αφήνετε.                                                                                                                                                                               
 Πλένετε το κρέας και το αφήνετε για λίγο να στραγγίσουν τα νερά του και το βάζετε κι αυτό στη γάστρα.                                                                                                                                              
Το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το κρασί και το νερό. Κλείνετε τη γάστρα και ανάψετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.                                                                        Το αφήνετε να ψηθεί στην αρχή σ αυτή τη θερμοκρασία και σε μισή περίπου ώρα κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Το ψήνετε για 2 ώρες η και λίγο παραπάνω μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να μην έχει πολλά υγρά                                                                                                                                                                                                                                             
Ταιριάζει πιο πολύ για Χειμώνα και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί....                                                                                                                                  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Η όμορφη Βραζιλιάνα

Κλαδάκι μπουκαμβίλιας ,σε ασπρο χρώμα με πιτσιλιές ροζ

Άν και είναι Βραζιλιάνα μια χαρά έχει βολευτεί κι εδω σε μας.Και μάλιστα μπορεί να μεγαλώσει και να ανθίσει μέσα σε μιά γλάστρα η να γίνει δένδρο ολόκληρο ,η να σκαρφαλώσει σε ένα τοίχο ,η να σκεπάσει ένα μπαλκόνι , η και ένα σπίτι ολόκληρο.    Φυτό εντυπωσιακό με ωραία λαμπερά λουλούδια σε μώβ ,φούξια, άσπρο,πορτοκαλί ,αλλά και δίχρωμα .Δέ θέλει και ιδιαίτερη φροντίδα,αλλά δεν αντέχει το πολύ κρύο και έτσι το Χειμώνα πρέπει να μετακομίσει σε μέρος που δε θα έχει μείον βαθμούς γιατί αισθάνεται καλά μέχρι τους συν 2 βαθμούς Κελσίου.Βέβαια το καλύτερο γι αυτήν είναι να μη χρειάζεται να μετακινείται απο εδώ και απο εκεί αλλα εδώ που είμαστε εμείς έχει Χειμώνα βαρύ οπότε δεν το αποφεύγουμε.Κάποιες απο αυτές που θα σας δείξω τις έχω χρόνια.Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ εντυπωσιακό λουλούδι και την έχω συνδυάσει με ,ηλιο,θάλασσα,καλοκαιράκι....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Γλυκό πρωινό


Κουπάκι και βαζάκι στολισμενο με ωραίο τούλι και τα δύο έχουν μέσα μαρμελάδα φράουλα
Η  μαρμελάδα είναι κάτι απαραίτητο για ένα καλό πρωινό.Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει να τρώει πρωινό γιατί είναι το πιό βασικό  γεύμα. Εξάλλου το λέει και το γνωμικό. Φάε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος.       Άν έχετε φρούτα στο σπίτι μπορείτε εύκολα καί χωρίς ιδιαίτερο κόπο να φτιάξετε ωραιότατη και πολύ γευστική μαρμελάδα για το πρωινό σας.  Έτσι θα ξέρετε τι έχει μέσα και θά πάρετε και την ικανοποιήση ότι τη φτιάξατε μόνοι σας.  Λοιπον θέλετε για κάθε κιλό φρούτο και ενα κιλό ζάχαρη.Κόβετε τα φρούτα σε κομμάτια αφού τα έχετε πλύνει πρώτα.Άν έχουν φλούδα τα καθαρίζετε. Τά βάζετε μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ρίχνετε και νερό ίσα να τα σκεπάζει η και λιγότερο γιατί θα βγάλουν και τα φρούτα,τα βράζετε ως να μαλακώσουν.  Μετά τα περνάτε από ένα μπλέντερ να γίνουν πολτός,η μπορει΄να θέλετε να φαίνονται τα κομμάτια του φρούτου οπότε δεν τ αφήνετε να λιώσουν πολύ στο μπλέντερ.  Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τα βράζετε σε σιγάνη φωτιά Βάζετε και ένα λεμόνι.Μόλις δείτε οτι πηχτώνουν τα σβήνετε και όταν κρυώσει τα βάζετε σε βάζα καθαρά.    Άν θέλετε βάζετε τα βάζα άδεια στο φούρνο που ανάβει στους 100 βαθμούς γιά να αποστειρωθούν.Οπότε δε θα κινδυνεύσετε να χαλάσει η μαρμελάδα σας Ακόμη αν θέλετε να πήξει πιο καλά η μαρμελάδα σας βάζετε μέσα  ένα μήλο που περιέχει πηκτίνη....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!


Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Άσπρα,αρωματικά,αριστοκρατικά

Λουλούδια με το χρώμα της αρχοντιας και της αριστοκρατίας ,το άσπρο.


Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρια μες στά θερινά τα σινεμά,νύχτες που περνούν που δε θα ξαναρθούν, μ αγιόκλημα και γιασεμιά......                                                                                 Ακούγοντας αυτό το παλιό τραγουδάκι ,που φέρνει ωραίες αναμνήσεις σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να σας δείξω το αγιόκλημα μου,το γιασεμί μου, αλλά όχι μόνο αυτά.Μερικά από τα λευκά, ευωδιαστά  μου άνθη....
Ποιος να αμφισβητήσει  τη γλυκύτητα της  γαρδένιας ,το μεθυστικό άρωμα της βιολέτας,το διακριτικό άρωμα του ζουμπουλιού....Και καλά δε συζητώ γιά το άρωμα του γιασεμιού που σε μεθάει,αλλά και του αγιοκλήματος που σε καθηλώνει και λες ας μη φύγω ακόμη για να το μυρίζω....Το τριαντάφυλλο μου δε μυρίζει αλλά σε μαγνητίζει με την αριστοκρατικότητα και τη λάμψη του....Για πείτε μου συμφωνείτε; Έχω δίκιο;

Aρνάκι φρικασέ

κομμάτια κρεας απο αρνι μαγειρμενο με μαρουλι και διαφορα αλλα μυρωδικα ,συνιθιζεται το Πάσχα




1 κιλό αρνί,
  1 μεγάλο μαρούλι ,
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, μισό ματσάκι  άνηθο,
αλάτι , πιπέρι μαύρο,
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
 2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι                                                                                                                                                                            
 Βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά.Βάζετε το μαρούλι και τα υπόλοιπα υλικά να μαραθούν.
Ρίχνετε και το αρνί μέσα.
Μόλις μαραθούν καλά ρίχνετε το ζουμί που έβρασε το αρνί.
Άν δεν τα σκεπάζει ρίχνετε λίγο ακόμη νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα υπόλοιπα λαχανικά.Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά το φαγητό ρίχνετε το ζουμί που έχει σε ένα μπλεντεράκι με το αλεύρι και το χτυπάτε για λίγο, το ξαναρίχνετε σ                           
Εγώ δέν κάνω αβγολέμονο γιατί δε μου πολυαρέσει η μυρωδιά από το αυγό.
Για αυτό βρήκα αυτή τη λύση για να δέσει το ζουμί από το φαγητό, το οποίο φροντίστε να είναι αρκετό  αν σας αρέσει ζουμερό αυτό το φαγητό
                                       
                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Φράουλας συνέχεια......

Γλυκό κουταλιού φράουλα,σούπερ σερβιρισμένη σε γιάλινο πιατακι με ωραο κουταλακι με χρυσες λεπτομερειες

Και επειδή  θεωρώ οτι  δεν τέλειωσα με το αγαπημένο μου φρούτο θα σας δώσω και μια συνταγή για γλυκό κουταλιού που ταιριάζει πολύ με γιαούρτι ,με παγωτό αλλα συνοδεύει εξίσου καλά και τον ελληνικό καφέ τα απογεύματα της Άνοιξης  και οχι μόνο....                                                                                                                                                                                
1,5 κιλό φράουλες,1 ζάχαρη (εγω βάζω 800 γραμμάρια) 1λεμόνι (εγω βάζω 2)  
   Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες τις βάζετε σε μιά κατσαρόλα και τις αφήνετε για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.Βράζετε το γλυκό  για 5 λέπτα και το αφήνετε σκεπασμένο για 12 ώρες.
Βγάζετε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και βράζετε το σιρόπι ως να δέσει.
Ρίχνετε μέσα τις φράουλες και το χυμό απο τα δύο λεμονια και τις βράζετε για 5 ακόμη λεπτά                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!                                                                                                                                                         

Φραουλοκαταστάσεις......

Φυτό φραουλιάς ανθισμένο ,με δυό όμορφα ασπρα άνθηΚατά τη γνώμη μου το πιό ωραίο φρούτο είναι η φράουλα.Θα μου πείτε γούστα είναι αυτά.Ε, τί να γίνει εμένα προσωπικά μου ταιριάζουν πολύ σαν γεύση όπως και να είναι.Σκέτες ,αλλά και με ζάχαρη,γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι αλλά και σε λικέρ.Υπάρχουν οι ήμερες φραουλιές που τις φυτεύεις ακομη και σε μιά γλάστρα όπως έκανα κι εγώ και οι άγριες που τις βρίσκεις σε μέρη σκιερά πάνω στο βουνό την Ανοιξη...                
    


                                                                                                                                                                                                                                                                        

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Tυρόπιτα πολύ νόστιμη

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Πιατέλα με τρια κομματια τυροπιτα και φετες ντοματας

 ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
   3 κουταλιές σούπας ξύδι
  3 κουταλιές σούπας λάδι
  Μισό φακελλακι ξερη μαγια
1κούπα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.



 ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  Μισο κιλό φέτα
 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
   2 πράσινες πιπέριες
 Μια κούπα λάδι (μισο μισο ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο)
 2 κρόκους αυγών  μαύρο πιπέρι
 1 φλυτζανι του καφέ γάλα  


  Ανακατευετε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια οταν ζυμώνετε.Καλύτερο γίνεται το φύλλο αν χρησιμοποιήσετε μαζί με ενα απλό αλεύρι και αλεύρι πολύτελειας  που χρησιμοποιήτε γιά να φτιάξετε τσουρέκια.Κόβετε σε μπαλάκια και αφού ρίξετε λίγο αλεύρι πάνω τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.                                              
 Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ,ανακατεύετε το κεφαλοτύρι τις πιπεριές κομμενες σε ροδέλες ,καλύτερα να χρησιμοποιησετεπιπεριές που κανούμε γεμιστά.
Βάζετε τους κρόκους,το γάλα και το μαύρο πιπέρι.
Αφού απλώσετε το πρώτο φύλλο ραντίζετε με το λάδι.
Απλώνετε άλλο ένα φύλλο το ραντίζετε πάλι και σκορπάτε γέμιση πάνω.Μετά κάνετε το ίδιο σε κάθε ένα φύλλο.Στο τέλος βάζετε δύο φύλλα όπως και στήν αρχή.Κόβετε σε κομμάτια την πίτα και την αλείφετε με λάδι ανακατεμένο με γάλα.Την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να να ροδοκοκινήσει πάνω κάτω.            

 Μετά κάνετε το ίδιο σε κάθε ένα φύλλο.Στο τέλος βάζετε δύο φύλλα όπως και στήν αρχή.Κόβετε σε κομμάτια την πίτα και την αλείφετε με λάδι ανακατεμένο με γάλα.Την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να να ροδοκοκινήσει πάνω κάτω.
                                                                                                                                                                     Γίνεται νόστιμη και το φύλλο τραγανό.Η πράσινη πιπεριά της δίνει μια ωραία γεύση.Είναι  μια συνταγή συνιθισμένη αλλα με μικρές παρεμβάσεις οπως η πιπεριά και το κεφαλοτύρι στη γέμιση          
                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com