Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Γεμιστά με ρύζι και λαχανικά

Πιατέλα με λαχταριστά γεμιστά με ρύζι και χανικά διάφορα και ολόκληρες καλοψημένς πατάτες στο φούρνο για συνοδευτικό
 12 πιπεριές,3 καρότα,1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα,1 κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,2 κολοκυθάκια,1 μελιτζάνα,μαϊντανό,αλάτι πιπέρι,1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι,1,5 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο,1 ποτήρι κρασιού νερό,2 ντομάτες ,4 πατάτες.
                                                                                                                                                      Πλένετε  τις πιπεριές και αδειάζετε τους σπόρους.Κόβετε στο τηγάνι το κρεμμύδι,ρίχνετε τα μανιτάρια,το ένα καρώτο τριμμένο,το ένα κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους,τη μελιτζάνα κι αυτή το ίδιο,το μαϊντανό ,το σκόρδο,το αλάτι ,το πιπέρι και το μισό λάδι και τα αφήνετε να μαραθούν λίγο.Ρίχνετε το ρύζι,το ανακατεύετε να ενωθεί κι αυτό στο τηγάνι με τα άλλα υλικά και τελευταία ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια κι αυτή.
                                                                            Το κατεβάζετε από το μάτι και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές.Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά που μείναν(τις πατάτες ,τα καρότα,το κολοκυθάκι) στη μέση και τα βάζετε μαζί με τις πιπεριές που γεμίσατε στο ταψί.Τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο,αφού ρίξετε και το νερό.
Το ψήνετε έτσι για μια ώρα.Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά,για κανένα μισάωρο ακόμη,η μέχρι εσείς να δείτε να γίνονται όπως σας αρέσουν. Ταιριάζουν πολύ με φέτα.                           
                                                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Τα κατα τύχην και ατίθασα



φυτα όλα μαζί μπερδεμένα γι αυτο και ο τίτλος της ανάρτησης ατίθασα,τριανταφυλλία με πορτοκαλί τριαντάφυλλα,καρπουζια και κάποια άλλα που δεν ξεχωρίζουν καλά
Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω τα κατά τύχην φυτά της αυλής μου.Θα αναρωτηθείτε τι είναι αυτό;Έτσι τα λέω εγώ,γιατί αποφάσισαν να εγκατασταθούν αυτοβούλως στην αυλή μου και συν τις άλλοις είναι και ατίθασα,χαχαχαχαχα. Ας τα πάρουμε όμως καλύτερα με τη σειρά με πρώτη και καλύτερη μια καρπουζιά.Ξεπρόβαλε μια μέρα στο παρτέρι και μου θύμισε ότι πριν κάποιες μέρες είχαμε φάει καρπούζι και πετάξαμε μερικά σποράκια στον κήπο.                  




Λοιπόν μεγάλωσε μέχρι να πείς κύμινο.Και είναι και πολύ κοινωνική, στην αρχή αγκάλιασε μια τριανταφυλλιά μικρούλα.


Μετά σκαρφάλωσε να δει τι κάνουν οι φράουλες εκεί ψηλά
 Πλησίασε να μυρίσει το άρωμα του δενδρολίβανου.




















Άνθισε .

Έβγαλε το πρώτο καρπουζάκι ,αλλά εκεί ψηλά που είναι απορώ πως θα μεγαλώσει .Καρπούζι κρεμαστό πρώτη φορά βλέπω.










Βγήκε έξω,χάζεψε το δρόμο και γενικά είναι πολύ δραστήρια.
 Για αυτό τον όμορφο Ηλίανθο την ευθύνη φέρει η καρδερίνα που έχουμε στο κλουβί.Ένα μικρό σποράκι έπεσε και νάτος μας ήρθε καμαρωτός καμαρωτός.
 Αυτός είναι σοβαρός,ανοίγει τα πέταλα του στον Ήλιο και στέκεται εκεί ακίνητος λες και συναγωνίζεται τον πραγματικό Ήλιο.
 Για αυτήν  εδώ τη γλιστρίδα ευθύνη έχει μάλλον ο αέρας.Η γλάστρα φιλοξενούσε μια γαρδένια που αποφάσισε να μας εγκαταλείψει και τη θέση της πήρε η γλιστρίδα.Μμμμ!!!! Θα μου φανεί χρήσιμη σε μια ωραία δροσερή σαλάτα με γιαούρτι που κάνω.









  Η μανταρινιά αυτή εγκαταστάθηκε με τον ίδιο τρόπο και ξαφνικά σαν τους προηγούμενους "φίλους μου".Είναι 3 χρονών ,μην τη βλέπετε έτσι τόσο μικρή,μάλλον άγρια θα είναι η νάνος,από κάποια που είχα πιο παλιά.Θα δείξει.Για την ώρα μ αρέσει έτσι πράσινη και γυαλιστερή που είναι.






 Και σειρά έχουν τα ατίθασα,με πρώτες και καλύτερες δυο αγγουριές που αποφάσισα να φυτέψω ανάμεσα στις τριανταφυλλιές μου.Μπορεί να με αντάμειψαν πλουσιοπάροχα ( τα αγγουράκια είναι σοδειά μιας μέρας)αλλά βρήκαν το μπελά τους οι καημενες οι τριανταφυλλιές,γιατί σκαρφάλωσαν πάνω τους και η κληματαριά που ήταν παραδίπλα ,η οποία έπιασε άλλο δρόμο.Προς  το κάγκελο και μετά ανηφόρισε προς το αγιόκλημα.


Μετά έχω τη γλυσίνια,ήταν κάποτε τεράστια αλλά αποφάσισα να την κόψω γιατί είχε παραμεγαλώσει.Τώρα προσπαθεί να ξαναμεγαλώσει και ενοχλεί  και τη διπλανή μπουκαμβίλια και σέρνεται και στα σκαλιά.Την κοβω αλλά αυτή εκεί ,πείσμα και γινάτι.


 Επόμενη η τριανταφυλλιά με τα μικρά ροζ τριανταφυλλάκια. Όσο την κλαδεύω τόσο αυτή απλώνει εδώ κι εκεί,Μέχρι έξω στο δρόμο βγήκε και ενοχλεί αυτούς που περπατάνε στο πεζοδρόμιο.





Α ναι και ένα τελευταίο ξεχασμένο. Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται,βγάζει πορτοκαλί  ωραία λουλούδια σε σχήμα χωνάκι.Αποφάσισα να το κόψω γιατί μου έπιανε μεγάλο χώρο,αυτό όμως πήρε δικές του αποφάσεις και έχει βγει και έξω από την αυλή να πάει μάλλον κάπου.Αυτά ήταν  τα κατά τύχειν και ατίθασα φυτά μου,που όμως τα αγαπώ πολύ.Όπως και όλα τα φυτά και άνθη μου άλλωστε

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κατσίκι με πατάτες

Ροδοψημένο κατσίκι στο φούρνο και πατάτες κι αυτές λαχταριστές

1 μπούτι  κατσικίσιο,1,5 κιλό μικρές πατάτες,1 μελιτζάνα,αλάτι πιπέρι,ρίγανη,1 ποτηράκι του κρασιού  ελαιόλαδο,2 λεμόνια,1 πορτοκάλι,1κουταλιά μέλι,1 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα.












Πλένετε καλά το κατσίκι και το βάζετε στη γάστρα με το αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.Καθαρίζετε τη μελιτζάνα και την κόβετε κατά μήκος στα τέσσερα και αφού της ρίξετε λίγο αλάτι την αφήνετε να βγάλει την πικρίλα της.Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση.Τις βάζετε στη γάστρα γύρω από το κρέας.Βάζετε και τη μελιτζάνα.Κάνετε  ένα μείγμα με το χυμό από τα λεμόνια,το πορτοκάλι,το μέλι ,τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε καλά να ενωθούν μεταξύ τους και με αυτό το μείγμα περιχύνετε το φαγητό και το βάζετε στο φούρνο.Στην αρχή στους 200 βαθμούς Κελσίου και μετά το κατεβάζετε στους 180.Το ψήνετε περίπου 2,5 ώρες η και λίγο πιο πάνω ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μπούτι. Το συνοδεύετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και με κρασί κόκκινο.                                                                              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Μυδοπίλαφο

εν πιάτο με λαχαταριστό ρύζι και μύδια γαρνιρισμένο με δύο φέτες λεμόνι
Μισό κιλό μύδια κατεψυγμένα η φρέσκα ,μόνο την ψίχα( πιο εμφανίσιμο είναι να έχει και μύδια με κέλυφος μέσα αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ,το φτιάχνω μόνο με την ψίχα)1 κρεμμύδι μέτριο,άνηθο,(λιγότερο από μισό ματσάκι)αλάτι ,πιπέρι μαύρο μισό λεμόνι,λίγο άσπρο κρασί,1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι,(εγώ βάζω καρολίνα),2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.             




Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε ένα φύκι που έχουν κολλημένο πάνω τους.(είναι ένα πράσινο  χορταράκι και το τραβάτε να φύγει)Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι που το έχετε λιώσει στο μπλεντεράκι,τον άνηθο ,το αλάτι το πιπέρι το λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.Αφού βράσουν ακόμη λίγο ρίχνετε και το ρύζι και στο τέλος το νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.                                                                                                                                         Το σβήνετε και το σερβίρετε για ουζομεζέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε μια χαρά να το φάτε σαν κύριο πιάτο με μια σαλάτα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Βιαστικά συμπεράσματα

εικόνα μιας οικογένειας άσπρων γατών πάνω σε ένα τοίχο απο τσιμέντο

Μια μέρα εκεί που καθόμουν και  είχα βάλει και τα παιδιά να φάνε άκουσα ομιλίες στην πίσω αυλή,"Μπα λέω ,ήρθε κάποιος στο διπλανό άδειο σπίτι;"Είχα καινούρια γειτόνισσα,με παιδάκια κι αυτή ,αλλά πω πω φαινόταν αριστοκράτισσα."Χάθηκε ο κόσμος είπα από μέσα μου να έρθει να μείνει μια σαν και εμάς;Άντε να βρεις άκρη με τους πλούσιους"Περνούσαν οι μέρες ,η ζωή συνεχιζόταν κι εγώ κάθε μέρα έλεγα."Να τώρα θα πάω να της πω,γεια σου γειτόνισσα ,έτσι να σπάσει ο πάγος.Φτάνω που λέτε και τι να δω;
 Άλλη μια "γαλαζοαίματη " με κοίταζε παράξενα,γύρισα πίσω συγγενής θα είναι σκέφτηκα ,φαίνεται κι αυτή φίνα.
Τι να πω κι εγώ που ήρθε προχτές η αδερφή μου με τον άντρα της και δε φτάνει που είχαν από εμφάνιση το χάλι τους μάλωσαν κιόλας πριν να φύγουν. Έλα όμως που εγώ ήθελα να πιάσω φιλίες;



 Ρώτησα τον άντρα μου τι να κάνω; Αλλά κι αυτός μόλις είχε έρθει από τη δουλειά και με τόση κούραση κοιμόταν όρθιος,΄"Άσε με ρε γυναίκα τι με ρωτάς;Εγώ θα σου πω;Μόνη σου κανόνισε τις παρέες σου".Άντε πάλι στα ίδια.Το πρωί ξύπνησα και  ήμουν αποφασισμένη να πάω να κάνω επίσκεψη εγώ.Όμως ενώ ετοιμαζόμουν είδα ότι έλειπε ένα από τα παιδιά ,με ζώσανε τα μαύρα φίδια.
 "Ωχ τι γίνεται τώρα;"Άρχισα να φωνάζω αλλά τίποτε,πήγα από εδώ ,έψαξα από εκεί ,πήρα τους δρόμους,τίποτε.Η ώρα περνούσε κι εγώ όλο και ανησυχούσα περισσότερο,και να φοβάμαι τώρα πια,Πέρασε κι άλλη ώρα κι ο φόβος έγινε τρόμος,δεν ήξερα τι να κάνω.Ετοιμάστηκα να κάνω άλλη μια γύρα φωνάζοντας.
Αλλά προς μεγάλη μου χαρά βλέπω τη γειτόνισσα με το παιδί μου να έρχονται,η χαρά μου ήταν απερίγραπτη,"Τον βρήκα μου λέει λίγο μακριά,είχε μπερδευτεί.Φοβόταν να έρθει μην τον μαλώσεις και τον κράτησα για λίγο παρέα με τα παιδιά μου.Καιρό τώρα ήθελα να γνωριστούμε αλλά δίσταζα."Πω πω σκέφτηκα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα.Καθίσαμε αρκετή ώρα και τα παιδιά παίζανε όλα μαζί μια χαρά.

 Αποφασίσαμε ότι θα γινόταν αυτό κάθε μέρα.Το βράδυ που έβαλα για ύπνο τα παιδιά σκεφτόμουν  ότι όταν κάποια είναι μανούλα αγαπάει εξίσου όλα τα παιδιά,αποφάσισα ακόμη να μην κρίνω τους άλλους από την εξωτερική εμφάνιση,να μη βγάζω βιαστικά συμπεράσματα  και όταν θέλω να πλησιάσω κάποιον να κάνω εγώ το πρώτο βήμα.Αχ , ας κοιμηθώ τώρα ,αύριο με περιμένει  πάλι μια κουραστική μέρα με τρία παιδιά αλλά θα πιω και καφέ με την καινούρια μου φιλενάδα,τι ωραια!!!!!!!!!                              (Αφού ειδα ότι σας μπέρδεψα όλους σας λέω ότι η ιστορία είναι φανταστική ,είναι και καλά γατοιστορία ,μάλλον δεν την απέδωσα καλά ήθελα να δείξω ότι μπορεί να μας τύχει αυτό στη ζωή  ζητώ συγγνώμη απο όλους σας,φιλιά)

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Λικέρ πεπόνι

πολύ όμορφη η καράφα και το χρώμα του λικέρ κρυστάλινο,κρίμα που στην εικόνα δε φαίνεται και το άρωμα του
 2 μικρά πεπόνια,1 μπουκάλι  βότκα,700 γραμμάρια ζάχαρη,1 λίτρο νερό.
 Κόβετε τα πεπόνια και αφού τα καθαρίσετε από τη φλούδα κόβετε σε κομμάτια.Τα βάζετε μέσα σε δύο βάζα και μοιράζεται τη βότκα,κλείνετε το καπάκι για να μην εξατμίζεται.Επειδή το πεπόνι ρουφάει το υγρό θα δείτε την στάθμη του να κατεβαίνει ,συμπληρώνετε ξανά για να μην είναι τα κομμάτια έξω από το υγρό.

 Τα αφήνετε να μείνουν έτσι για αρκετές μέρες ( τουλάχιστον 10),μέχρι να βγάλει το πεπόνι το άρωμα του.Όταν είναι έτοιμο κάνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό χωρίς να το αφήσετε να δέσει τελείως.Το αφήνετε να κρυώσει .Βγάζετε τα κομμάτια του πεπονιού από τη βότκα και αφού στραγγίσετε το υγρό γιατί μπορεί να έχουνε μείνει κομμάτια από το φρούτο το ενώνετε με το σιρόπι.
 Είναι αρωματικό ,έχει ωραία ντελικάτη γεύση και πίνεται καλύτερα κρύο η με τριμμένο πάγο. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.Το δικό μου είχε μια απίστευτη μυρωδιά και φυσικά μου το προμήθευσε ο καλός μου φίλος Κλεάνθης απο τον κήπο του ,όπως κάθε χρόνο,τον ευχαριστώ και πάλι. (Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνετε ακριβώς έτσι τη συνταγή θα βγεί λίγο απαλό στη γεύση ,αν θέλετε να είναι πιο δυνατό ,συμπληρώνετε βότκα όσο δυνατό σας αρέσει εσάς στη γεύση αφού έχει γίνει το λικέρ.)                                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! 

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Χταπόδι ξυδάτο

Πιάτο με χταπόδι λαχταριστό γαρνιρισμένο με φέτες κρεμμύδιου και ντομάτας και πασπαλισμένο με ρίγανη
 2 χταπόδια μέτρια,1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,λίγη ρίγανη.(στο χταπόδι δεν ρίχνουμε κανονικά αλάτι ,γιατί έχει από μόνο του από τη θάλασσα αλλά αν εσείς θέλετε ρίχνετε.)
Πλένετε τα χταπόδια   καλά και τα  βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν καλά.
Βάζετε αρκετό νερό και στη μύτη του κουταλιού λίγη σόδα μαγειρική,(προσέξτε γιατί αφρίζει και φουσκώνει το νερό με τη σόδα).
Αφού βράσουν καλά τα βγάζετε τα καθαρίζετε λίγο αν θέλετε και τα κόβετε κομμάτια.
Τα ρίχνετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με το ξύδι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το ξύδι.
Ρίχνετε μετά και το λάδι και το αφήνετε να βράσει κι αυτό,για λίγο.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα και σερβίρετε μόλις κρυώσει.
Είναι ουζομεζές απίθανος.
Αλλά εγώ το κάνω και για κύριο πιάτο επειδή αρέσει στην οικογένεια και το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές  η με ριζότο λαχανικών                                              
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Νεφρά μοσχαριού κοκκινιστά

νεφρά μοσχαριού μαγειρεμένα με ντομάτα και ψιλοκομένο κρεμμύδι,γαρνιρισμένα με φυλλο δάφνης

 600 γραμμάρια νεφρά μοσχαρίσια 2 μεγάλα κρεμμύδια ,μαϊντανό,κόκκινο πιπέρι .αλάτι πιπέρι  μαύρο σε κόκκους,2 φύλλα δάφνη,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,λίγο μηλόξυδο 4 ώριμες ντομάτες,2 κουταλιές σούπας πελτέ,(εγώ βάζω από τη σάλτσα που σας ανάρτησα.)
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια,έχετε βάλει τον κρεοπώλη να σας κόψει τα νεφρά σε φετάκια.Κόβετε τα κρεμμύδια,τα βάζετε σε κατσαρόλα, η τηγάνι με καπάκι,ρίχνετε τα νεφρά,το μαϊντανό,το κόκκινο πιπέρι ,το μαύρο πιπέρι σε κόκκους ,το λάδι και τα δαφνόφυλλα,το αλάτι, και τα αφήνετε να μαραθούν. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις ρίχνετε το μηλόξυδο επειδή τα νεφρά έχουν λίγο ιδιαίτερη μυρωδιά.Ρίχνετε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ και τα αφήνετε να βράσουν σε φωτιά μέτρια για μισή ώρα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω.Τα σερβίρετε με τη σαλάτα που προτιμάτε...             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Μακαρόνια με κιμά

Το πλέον μαμαδιστικο φαγητό ,μακαρόνια με κιμά σε πιάτο βαθύ με μπολικο κιμά και δυο φέτες ντομάτα για λίγο χρώμα
  1 πακέτο μακαρόνια (εγώ παίρνω πολύ ψιλά),μισό κιλό κιμά,1 κρεμμύδι,1 πιπεριά πράσινη,μαϊντανό,2 κουταλιές πελτέ ντομάτας,ντοματάκια,λίγη κέτσαπ, 1 ποτηράκι κρασί άσπρο,αλάτι, πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,2 κουταλιές βούτυρο (όχι μαργαρίνη).
 Κόβετε το κρεμμύδι στο μπλεντεράκι και το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά το αλάτι ,το πιπέρι την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών ,το μαϊντανό και τ αφήνετε να σιγοψηθούν.Μόλις φύγουν τα υγρά το σβήνετε με το κρασί.    Ρίχνετε τον πελτέ τα ντοματάκια και την κέτσαπ και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα,ρίχνετε το αλάτι, και μόλις αρχίσει να βράζει καλά ρίχνετε τα μακαρόνια                                                                                                                                               Τα βράζετε για 15 λεπτά, τα σουρώνετε ,τα πλένετε με κρύο νερό και τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα. Βάζετε 2 κουταλιές   βούτυρο σε ένα μπρίκι να κάψει και το ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια.                                                                                                                                             Στο ίδιο μπρίκι βάζετε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και αφρού ζεσταθεί λιώνετε ένα κύβο λαχανικών.Μόλις λιώσει καλά το ρίχνετε κι αυτό στα μακαρόνια.Τα σερβίρετε  ζεστά και ρίχνετε από πάνω κεφαλοτύρι...                                                                                                                                                                                                                                                                            Αυτό είχα να σας προτείνω σήμερα. Θα μου πείτε σιγά ρε Νέλη το φαγητό που μας έδειξες,αυτό μέχρι κι ο Ρουβάς ξέρει να το κάνει και το τραγουδάει, κι όλα μια χαρά.Ε, είπα να το δείξω κι εγώ μήπως και βρεθεί κάποιος να μην το ξέρει,εγώ να βοηθήσω ήθελα.Άντε σας εύχομαι .......                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com