Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Για τα φυτά σας....

όμορφοι ολάνθιστοι μωβ κρίνοι πάντα θυμίζουν Πασχα μαζί με την Πασχαλιά
Σήμερα θα ήθελα να σας πω μερικά κολπάκια για τα φυτά σας.
Τα έμαθα κι εγώ ασχολούμενη τόσα χρόνια με τα φυτά και ακούγοντας και ρωτώντας.
Εξάλλου ρωτώντας πας στην πόλη.Έτσι δε λένε;

1) Θέλετε να δείτε τα φυτά του εσωτερικού χώρου σας να έχουν φύλλωμα γυαλιστερό; Γεμίστε ένα ψεκαστήρι με μπύρα και ραντίστε τα,θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

2)Θέλετε να τα δείτε να μεγαλώνουν γρήγορα;Βάλτε στη γλάστρα και κοντά στη ρίζα ένα χάπι αντισυλληπτικό μία φορά το μήνα.Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη τους.Πρώτη φορά μου το είπε μια φίλη,όταν άκουσα γέλασα αλλά μετά χαμογελούσα όσο έβλεπα τα φυτά μου να μεγαλώνουν.

3)Το κατακάθι του Ελληνικού καφέ σας μην το πετάτε στο νεροχύτη,ρίξτε το στις γλάστρες σας.Κάνει πολύ καλό στα λουλούδια.

4)Θέλετε να δείτε τη γαρδένια σας ολάνθιστη;Όταν καθαρίζετε ψάρια(σαρδέλες) μην πετάτε τα εντόσθια και τα κεφάλια.Θάψτε μερικά από αυτά στο χώμα της γλάστρας.Επίσης κάποιο σκουριασμένο μεταλλικό αντικείμενο η συρματάκι ψιλό κουζίνας.

5)Για να ξέρετε πότε τα φυτά σας θέλουν πότισμα σκάβετε λίγο το χώμα της γλάστρας με το δάχτυλό σας.Αν είναι υγρό αντέχει ακόμη το φυτό σας,σκεφθείτε ότι ούτε κι εσείς πίνετε νερό αν δε διψάτε.Μόνο αν είναι στεγνό λοιπόν το χώμα της γλάστρας την ποτίζετε.

6)Αν έχετε φυτό πόθο στο σπίτι σας βάλτε τη γλάστρα απέναντι από ένα καθρέφτη,είναι μάλλον φιλάρεσκο και του αρέσει να καθρεφτίζεται.Επίσης λένε ότι τα φυτά μεγαλώνουν σε σπίτια που οι άνθρωποι που μένουν μέσα μιλάνε πολύ,τους αρέσει να ακούνε ήχους.Εγώ το πιστεύω.Κάθε ον που έχει ζωή  έχει και αντίληψη.

7)Αν δείτε τις αγαπημένες σας τριανταφυλλιές γεμάτες μελίγκρα θα σας δώσει τη λύση ένα τασάκι γόπες,ναι καλά διαβάσατε.Τις βάζετε σε ένα δοχείο και το γεμίζετε νερό.Το αφήνετε μια μέρα και αφού βγάλετε τις γόπες με αυτό το υγρό ραντίζετε τις τριανταφυλλιές. Οι μελίγκρες εξαφανίζονται.Το ίδιο καλό αποτέλεσμα έχετε αν κάνετε ένα μείγμα με νερό οινόπνευμα και λίγο υγρό για πιάτα.

8)Ανάμεσα στις μελιτζανιές σας φυτέψτε βασιλικούς.Οι μελιτζάνες σας θα είναι πιο γλυκιές και τα φυτά δε θα προσβληθούν από ζωύφια.

9)Κοντά στις καρπουζιές μη σπείρετε ποτέ κολοκυθιές γιατί τα καρπούζια θα έχουν μέσα νεύρα και η σάρκα τους γίνεται σκληρή άγλυκη και άνοστη. Κοντά στις πιπεριές που δεν καίνε αν φυτέψετε πιπεριές που βγάζουν καυτερές πιπεριές γονιμοποιώντας τες οι μέλισσες όλες οι πιπεριές θα βγουν καυτερές.

10)Αν δείτε τις τριανταφυλλιές σας να ασπρίζουν τα φύλλα τους και να είναι σα να έχουν στάχτη επάνω ραντίστε τις με γάλα,η κάντε ένα μείγμα που έχει απορρυπαντικό με βάση το σαπούνι ,νερό και ξύδι,είναι το ίδιο καλό.

11)Αν θέλετε να αφήσουν ήσυχα τα φυτά σας τα σαλιγκάρια,ειδικά τα μαρούλια γεμίστε μικρά κυπελάκια με μπύρα,θα την προτιμήσουν και πηγαίνοντας να πιούν δεν ξαναβγαίνουν έξω οπότε δε θα φάνε και τα τρυφερά φύλλα από τα φυτά σας.

Αυτά είχα για σήμερα να σας πω....Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα,όπως φάνηκαν και σε μένα,και είπα και άλλη φορά ότι εξειδικευμένες γνώσεις δεν έχω ,απλά αγαπώ πολύ τα φυτά και ασχολούμαι μαζί τους....

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Γεμιστά με ρύζι και λαχανικά

Πιατέλα με λαχταριστά γεμιστά με ρύζι και χανικά διάφορα και ολόκληρες καλοψημένς πατάτες στο φούρνο για συνοδευτικό
 12 πιπεριές,3 καρότα,1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα,1 κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,2 κολοκυθάκια,1 μελιτζάνα,μαϊντανό,αλάτι πιπέρι,1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι,1,5 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο,1 ποτήρι κρασιού νερό,2 ντομάτες ,4 πατάτες.
                                                                                                                                                      Πλένετε  τις πιπεριές και αδειάζετε τους σπόρους.Κόβετε στο τηγάνι το κρεμμύδι,ρίχνετε τα μανιτάρια,το ένα καρώτο τριμμένο,το ένα κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους,τη μελιτζάνα κι αυτή το ίδιο,το μαϊντανό ,το σκόρδο,το αλάτι ,το πιπέρι και το μισό λάδι και τα αφήνετε να μαραθούν λίγο.Ρίχνετε το ρύζι,το ανακατεύετε να ενωθεί κι αυτό στο τηγάνι με τα άλλα υλικά και τελευταία ρίχνετε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια κι αυτή.
                                                                            Το κατεβάζετε από το μάτι και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές.Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά που μείναν(τις πατάτες ,τα καρότα,το κολοκυθάκι) στη μέση και τα βάζετε μαζί με τις πιπεριές που γεμίσατε στο ταψί.Τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο,αφού ρίξετε και το νερό.
Το ψήνετε έτσι για μια ώρα.Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά,για κανένα μισάωρο ακόμη,η μέχρι εσείς να δείτε να γίνονται όπως σας αρέσουν. Ταιριάζουν πολύ με φέτα.                           
                                                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Τα κατα τύχην και ατίθασα



φυτα όλα μαζί μπερδεμένα γι αυτο και ο τίτλος της ανάρτησης ατίθασα,τριανταφυλλία με πορτοκαλί τριαντάφυλλα,καρπουζια και κάποια άλλα που δεν ξεχωρίζουν καλά
Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω τα κατά τύχην φυτά της αυλής μου.Θα αναρωτηθείτε τι είναι αυτό;Έτσι τα λέω εγώ,γιατί αποφάσισαν να εγκατασταθούν αυτοβούλως στην αυλή μου και συν τις άλλοις είναι και ατίθασα,χαχαχαχαχα. Ας τα πάρουμε όμως καλύτερα με τη σειρά με πρώτη και καλύτερη μια καρπουζιά.Ξεπρόβαλε μια μέρα στο παρτέρι και μου θύμισε ότι πριν κάποιες μέρες είχαμε φάει καρπούζι και πετάξαμε μερικά σποράκια στον κήπο.                  




Λοιπόν μεγάλωσε μέχρι να πείς κύμινο.Και είναι και πολύ κοινωνική, στην αρχή αγκάλιασε μια τριανταφυλλιά μικρούλα.


Μετά σκαρφάλωσε να δει τι κάνουν οι φράουλες εκεί ψηλά
 Πλησίασε να μυρίσει το άρωμα του δενδρολίβανου.




















Άνθισε .

Έβγαλε το πρώτο καρπουζάκι ,αλλά εκεί ψηλά που είναι απορώ πως θα μεγαλώσει .Καρπούζι κρεμαστό πρώτη φορά βλέπω.










Βγήκε έξω,χάζεψε το δρόμο και γενικά είναι πολύ δραστήρια.
 Για αυτό τον όμορφο Ηλίανθο την ευθύνη φέρει η καρδερίνα που έχουμε στο κλουβί.Ένα μικρό σποράκι έπεσε και νάτος μας ήρθε καμαρωτός καμαρωτός.
 Αυτός είναι σοβαρός,ανοίγει τα πέταλα του στον Ήλιο και στέκεται εκεί ακίνητος λες και συναγωνίζεται τον πραγματικό Ήλιο.
 Για αυτήν  εδώ τη γλιστρίδα ευθύνη έχει μάλλον ο αέρας.Η γλάστρα φιλοξενούσε μια γαρδένια που αποφάσισε να μας εγκαταλείψει και τη θέση της πήρε η γλιστρίδα.Μμμμ!!!! Θα μου φανεί χρήσιμη σε μια ωραία δροσερή σαλάτα με γιαούρτι που κάνω.









  Η μανταρινιά αυτή εγκαταστάθηκε με τον ίδιο τρόπο και ξαφνικά σαν τους προηγούμενους "φίλους μου".Είναι 3 χρονών ,μην τη βλέπετε έτσι τόσο μικρή,μάλλον άγρια θα είναι η νάνος,από κάποια που είχα πιο παλιά.Θα δείξει.Για την ώρα μ αρέσει έτσι πράσινη και γυαλιστερή που είναι.






 Και σειρά έχουν τα ατίθασα,με πρώτες και καλύτερες δυο αγγουριές που αποφάσισα να φυτέψω ανάμεσα στις τριανταφυλλιές μου.Μπορεί να με αντάμειψαν πλουσιοπάροχα ( τα αγγουράκια είναι σοδειά μιας μέρας)αλλά βρήκαν το μπελά τους οι καημενες οι τριανταφυλλιές,γιατί σκαρφάλωσαν πάνω τους και η κληματαριά που ήταν παραδίπλα ,η οποία έπιασε άλλο δρόμο.Προς  το κάγκελο και μετά ανηφόρισε προς το αγιόκλημα.


Μετά έχω τη γλυσίνια,ήταν κάποτε τεράστια αλλά αποφάσισα να την κόψω γιατί είχε παραμεγαλώσει.Τώρα προσπαθεί να ξαναμεγαλώσει και ενοχλεί  και τη διπλανή μπουκαμβίλια και σέρνεται και στα σκαλιά.Την κοβω αλλά αυτή εκεί ,πείσμα και γινάτι.


 Επόμενη η τριανταφυλλιά με τα μικρά ροζ τριανταφυλλάκια. Όσο την κλαδεύω τόσο αυτή απλώνει εδώ κι εκεί,Μέχρι έξω στο δρόμο βγήκε και ενοχλεί αυτούς που περπατάνε στο πεζοδρόμιο.





Α ναι και ένα τελευταίο ξεχασμένο. Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται,βγάζει πορτοκαλί  ωραία λουλούδια σε σχήμα χωνάκι.Αποφάσισα να το κόψω γιατί μου έπιανε μεγάλο χώρο,αυτό όμως πήρε δικές του αποφάσεις και έχει βγει και έξω από την αυλή να πάει μάλλον κάπου.Αυτά ήταν  τα κατά τύχειν και ατίθασα φυτά μου,που όμως τα αγαπώ πολύ.Όπως και όλα τα φυτά και άνθη μου άλλωστε

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com