Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Τα κατα τύχην και ατίθασα



φυτα όλα μαζί μπερδεμένα γι αυτο και ο τίτλος της ανάρτησης ατίθασα,τριανταφυλλία με πορτοκαλί τριαντάφυλλα,καρπουζια και κάποια άλλα που δεν ξεχωρίζουν καλά
Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω τα κατά τύχην φυτά της αυλής μου.Θα αναρωτηθείτε τι είναι αυτό;Έτσι τα λέω εγώ,γιατί αποφάσισαν να εγκατασταθούν αυτοβούλως στην αυλή μου και συν τις άλλοις είναι και ατίθασα,χαχαχαχαχα. Ας τα πάρουμε όμως καλύτερα με τη σειρά με πρώτη και καλύτερη μια καρπουζιά.Ξεπρόβαλε μια μέρα στο παρτέρι και μου θύμισε ότι πριν κάποιες μέρες είχαμε φάει καρπούζι και πετάξαμε μερικά σποράκια στον κήπο.                  




Λοιπόν μεγάλωσε μέχρι να πείς κύμινο.Και είναι και πολύ κοινωνική, στην αρχή αγκάλιασε μια τριανταφυλλιά μικρούλα.


Μετά σκαρφάλωσε να δει τι κάνουν οι φράουλες εκεί ψηλά
 Πλησίασε να μυρίσει το άρωμα του δενδρολίβανου.




















Άνθισε .

Έβγαλε το πρώτο καρπουζάκι ,αλλά εκεί ψηλά που είναι απορώ πως θα μεγαλώσει .Καρπούζι κρεμαστό πρώτη φορά βλέπω.










Βγήκε έξω,χάζεψε το δρόμο και γενικά είναι πολύ δραστήρια.
 Για αυτό τον όμορφο Ηλίανθο την ευθύνη φέρει η καρδερίνα που έχουμε στο κλουβί.Ένα μικρό σποράκι έπεσε και νάτος μας ήρθε καμαρωτός καμαρωτός.
 Αυτός είναι σοβαρός,ανοίγει τα πέταλα του στον Ήλιο και στέκεται εκεί ακίνητος λες και συναγωνίζεται τον πραγματικό Ήλιο.
 Για αυτήν  εδώ τη γλιστρίδα ευθύνη έχει μάλλον ο αέρας.Η γλάστρα φιλοξενούσε μια γαρδένια που αποφάσισε να μας εγκαταλείψει και τη θέση της πήρε η γλιστρίδα.Μμμμ!!!! Θα μου φανεί χρήσιμη σε μια ωραία δροσερή σαλάτα με γιαούρτι που κάνω.









  Η μανταρινιά αυτή εγκαταστάθηκε με τον ίδιο τρόπο και ξαφνικά σαν τους προηγούμενους "φίλους μου".Είναι 3 χρονών ,μην τη βλέπετε έτσι τόσο μικρή,μάλλον άγρια θα είναι η νάνος,από κάποια που είχα πιο παλιά.Θα δείξει.Για την ώρα μ αρέσει έτσι πράσινη και γυαλιστερή που είναι.






 Και σειρά έχουν τα ατίθασα,με πρώτες και καλύτερες δυο αγγουριές που αποφάσισα να φυτέψω ανάμεσα στις τριανταφυλλιές μου.Μπορεί να με αντάμειψαν πλουσιοπάροχα ( τα αγγουράκια είναι σοδειά μιας μέρας)αλλά βρήκαν το μπελά τους οι καημενες οι τριανταφυλλιές,γιατί σκαρφάλωσαν πάνω τους και η κληματαριά που ήταν παραδίπλα ,η οποία έπιασε άλλο δρόμο.Προς  το κάγκελο και μετά ανηφόρισε προς το αγιόκλημα.


Μετά έχω τη γλυσίνια,ήταν κάποτε τεράστια αλλά αποφάσισα να την κόψω γιατί είχε παραμεγαλώσει.Τώρα προσπαθεί να ξαναμεγαλώσει και ενοχλεί  και τη διπλανή μπουκαμβίλια και σέρνεται και στα σκαλιά.Την κοβω αλλά αυτή εκεί ,πείσμα και γινάτι.


 Επόμενη η τριανταφυλλιά με τα μικρά ροζ τριανταφυλλάκια. Όσο την κλαδεύω τόσο αυτή απλώνει εδώ κι εκεί,Μέχρι έξω στο δρόμο βγήκε και ενοχλεί αυτούς που περπατάνε στο πεζοδρόμιο.





Α ναι και ένα τελευταίο ξεχασμένο. Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται,βγάζει πορτοκαλί  ωραία λουλούδια σε σχήμα χωνάκι.Αποφάσισα να το κόψω γιατί μου έπιανε μεγάλο χώρο,αυτό όμως πήρε δικές του αποφάσεις και έχει βγει και έξω από την αυλή να πάει μάλλον κάπου.Αυτά ήταν  τα κατά τύχειν και ατίθασα φυτά μου,που όμως τα αγαπώ πολύ.Όπως και όλα τα φυτά και άνθη μου άλλωστε

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κατσίκι με πατάτες

Ροδοψημένο κατσίκι στο φούρνο και πατάτες κι αυτές λαχταριστές

1 μπούτι  κατσικίσιο,1,5 κιλό μικρές πατάτες,1 μελιτζάνα,αλάτι πιπέρι,ρίγανη,1 ποτηράκι του κρασιού  ελαιόλαδο,2 λεμόνια,1 πορτοκάλι,1κουταλιά μέλι,1 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα.












Πλένετε καλά το κατσίκι και το βάζετε στη γάστρα με το αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.Καθαρίζετε τη μελιτζάνα και την κόβετε κατά μήκος στα τέσσερα και αφού της ρίξετε λίγο αλάτι την αφήνετε να βγάλει την πικρίλα της.Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση.Τις βάζετε στη γάστρα γύρω από το κρέας.Βάζετε και τη μελιτζάνα.Κάνετε  ένα μείγμα με το χυμό από τα λεμόνια,το πορτοκάλι,το μέλι ,τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε καλά να ενωθούν μεταξύ τους και με αυτό το μείγμα περιχύνετε το φαγητό και το βάζετε στο φούρνο.Στην αρχή στους 200 βαθμούς Κελσίου και μετά το κατεβάζετε στους 180.Το ψήνετε περίπου 2,5 ώρες η και λίγο πιο πάνω ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το μπούτι. Το συνοδεύετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και με κρασί κόκκινο.                                                                              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Μυδοπίλαφο

εν πιάτο με λαχαταριστό ρύζι και μύδια γαρνιρισμένο με δύο φέτες λεμόνι
Μισό κιλό μύδια κατεψυγμένα η φρέσκα ,μόνο την ψίχα( πιο εμφανίσιμο είναι να έχει και μύδια με κέλυφος μέσα αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ,το φτιάχνω μόνο με την ψίχα)1 κρεμμύδι μέτριο,άνηθο,(λιγότερο από μισό ματσάκι)αλάτι ,πιπέρι μαύρο μισό λεμόνι,λίγο άσπρο κρασί,1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι,(εγώ βάζω καρολίνα),2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.             




Πλένετε καλά τα μύδια και καθαρίζετε ένα φύκι που έχουν κολλημένο πάνω τους.(είναι ένα πράσινο  χορταράκι και το τραβάτε να φύγει)Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι που το έχετε λιώσει στο μπλεντεράκι,τον άνηθο ,το αλάτι το πιπέρι το λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και το κρασί.Αφού βράσουν ακόμη λίγο ρίχνετε και το ρύζι και στο τέλος το νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.                                                                                                                                         Το σβήνετε και το σερβίρετε για ουζομεζέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε μια χαρά να το φάτε σαν κύριο πιάτο με μια σαλάτα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Βιαστικά συμπεράσματα

εικόνα μιας οικογένειας άσπρων γατών πάνω σε ένα τοίχο απο τσιμέντο

Μια μέρα εκεί που καθόμουν και  είχα βάλει και τα παιδιά να φάνε άκουσα ομιλίες στην πίσω αυλή,"Μπα λέω ,ήρθε κάποιος στο διπλανό άδειο σπίτι;"Είχα καινούρια γειτόνισσα,με παιδάκια κι αυτή ,αλλά πω πω φαινόταν αριστοκράτισσα."Χάθηκε ο κόσμος είπα από μέσα μου να έρθει να μείνει μια σαν και εμάς;Άντε να βρεις άκρη με τους πλούσιους"Περνούσαν οι μέρες ,η ζωή συνεχιζόταν κι εγώ κάθε μέρα έλεγα."Να τώρα θα πάω να της πω,γεια σου γειτόνισσα ,έτσι να σπάσει ο πάγος.Φτάνω που λέτε και τι να δω;
 Άλλη μια "γαλαζοαίματη " με κοίταζε παράξενα,γύρισα πίσω συγγενής θα είναι σκέφτηκα ,φαίνεται κι αυτή φίνα.
Τι να πω κι εγώ που ήρθε προχτές η αδερφή μου με τον άντρα της και δε φτάνει που είχαν από εμφάνιση το χάλι τους μάλωσαν κιόλας πριν να φύγουν. Έλα όμως που εγώ ήθελα να πιάσω φιλίες;



 Ρώτησα τον άντρα μου τι να κάνω; Αλλά κι αυτός μόλις είχε έρθει από τη δουλειά και με τόση κούραση κοιμόταν όρθιος,΄"Άσε με ρε γυναίκα τι με ρωτάς;Εγώ θα σου πω;Μόνη σου κανόνισε τις παρέες σου".Άντε πάλι στα ίδια.Το πρωί ξύπνησα και  ήμουν αποφασισμένη να πάω να κάνω επίσκεψη εγώ.Όμως ενώ ετοιμαζόμουν είδα ότι έλειπε ένα από τα παιδιά ,με ζώσανε τα μαύρα φίδια.
 "Ωχ τι γίνεται τώρα;"Άρχισα να φωνάζω αλλά τίποτε,πήγα από εδώ ,έψαξα από εκεί ,πήρα τους δρόμους,τίποτε.Η ώρα περνούσε κι εγώ όλο και ανησυχούσα περισσότερο,και να φοβάμαι τώρα πια,Πέρασε κι άλλη ώρα κι ο φόβος έγινε τρόμος,δεν ήξερα τι να κάνω.Ετοιμάστηκα να κάνω άλλη μια γύρα φωνάζοντας.
Αλλά προς μεγάλη μου χαρά βλέπω τη γειτόνισσα με το παιδί μου να έρχονται,η χαρά μου ήταν απερίγραπτη,"Τον βρήκα μου λέει λίγο μακριά,είχε μπερδευτεί.Φοβόταν να έρθει μην τον μαλώσεις και τον κράτησα για λίγο παρέα με τα παιδιά μου.Καιρό τώρα ήθελα να γνωριστούμε αλλά δίσταζα."Πω πω σκέφτηκα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα.Καθίσαμε αρκετή ώρα και τα παιδιά παίζανε όλα μαζί μια χαρά.

 Αποφασίσαμε ότι θα γινόταν αυτό κάθε μέρα.Το βράδυ που έβαλα για ύπνο τα παιδιά σκεφτόμουν  ότι όταν κάποια είναι μανούλα αγαπάει εξίσου όλα τα παιδιά,αποφάσισα ακόμη να μην κρίνω τους άλλους από την εξωτερική εμφάνιση,να μη βγάζω βιαστικά συμπεράσματα  και όταν θέλω να πλησιάσω κάποιον να κάνω εγώ το πρώτο βήμα.Αχ , ας κοιμηθώ τώρα ,αύριο με περιμένει  πάλι μια κουραστική μέρα με τρία παιδιά αλλά θα πιω και καφέ με την καινούρια μου φιλενάδα,τι ωραια!!!!!!!!!                              (Αφού ειδα ότι σας μπέρδεψα όλους σας λέω ότι η ιστορία είναι φανταστική ,είναι και καλά γατοιστορία ,μάλλον δεν την απέδωσα καλά ήθελα να δείξω ότι μπορεί να μας τύχει αυτό στη ζωή  ζητώ συγγνώμη απο όλους σας,φιλιά)

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Λικέρ πεπόνι

πολύ όμορφη η καράφα και το χρώμα του λικέρ κρυστάλινο,κρίμα που στην εικόνα δε φαίνεται και το άρωμα του
 2 μικρά πεπόνια,1 μπουκάλι  βότκα,700 γραμμάρια ζάχαρη,1 λίτρο νερό.
 Κόβετε τα πεπόνια και αφού τα καθαρίσετε από τη φλούδα κόβετε σε κομμάτια.Τα βάζετε μέσα σε δύο βάζα και μοιράζεται τη βότκα,κλείνετε το καπάκι για να μην εξατμίζεται.Επειδή το πεπόνι ρουφάει το υγρό θα δείτε την στάθμη του να κατεβαίνει ,συμπληρώνετε ξανά για να μην είναι τα κομμάτια έξω από το υγρό.

 Τα αφήνετε να μείνουν έτσι για αρκετές μέρες ( τουλάχιστον 10),μέχρι να βγάλει το πεπόνι το άρωμα του.Όταν είναι έτοιμο κάνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό χωρίς να το αφήσετε να δέσει τελείως.Το αφήνετε να κρυώσει .Βγάζετε τα κομμάτια του πεπονιού από τη βότκα και αφού στραγγίσετε το υγρό γιατί μπορεί να έχουνε μείνει κομμάτια από το φρούτο το ενώνετε με το σιρόπι.
 Είναι αρωματικό ,έχει ωραία ντελικάτη γεύση και πίνεται καλύτερα κρύο η με τριμμένο πάγο. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.Το δικό μου είχε μια απίστευτη μυρωδιά και φυσικά μου το προμήθευσε ο καλός μου φίλος Κλεάνθης απο τον κήπο του ,όπως κάθε χρόνο,τον ευχαριστώ και πάλι. (Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνετε ακριβώς έτσι τη συνταγή θα βγεί λίγο απαλό στη γεύση ,αν θέλετε να είναι πιο δυνατό ,συμπληρώνετε βότκα όσο δυνατό σας αρέσει εσάς στη γεύση αφού έχει γίνει το λικέρ.)                                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! 

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Χταπόδι ξυδάτο

Πιάτο με χταπόδι λαχταριστό γαρνιρισμένο με φέτες κρεμμύδιου και ντομάτας και πασπαλισμένο με ρίγανη
 2 χταπόδια μέτρια,1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,λίγη ρίγανη.(στο χταπόδι δεν ρίχνουμε κανονικά αλάτι ,γιατί έχει από μόνο του από τη θάλασσα αλλά αν εσείς θέλετε ρίχνετε.)
Πλένετε τα χταπόδια   καλά και τα  βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν καλά.
Βάζετε αρκετό νερό και στη μύτη του κουταλιού λίγη σόδα μαγειρική,(προσέξτε γιατί αφρίζει και φουσκώνει το νερό με τη σόδα).
Αφού βράσουν καλά τα βγάζετε τα καθαρίζετε λίγο αν θέλετε και τα κόβετε κομμάτια.
Τα ρίχνετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με το ξύδι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το ξύδι.
Ρίχνετε μετά και το λάδι και το αφήνετε να βράσει κι αυτό,για λίγο.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα και σερβίρετε μόλις κρυώσει.
Είναι ουζομεζές απίθανος.
Αλλά εγώ το κάνω και για κύριο πιάτο επειδή αρέσει στην οικογένεια και το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές  η με ριζότο λαχανικών                                              
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Νεφρά μοσχαριού κοκκινιστά

νεφρά μοσχαριού μαγειρεμένα με ντομάτα και ψιλοκομένο κρεμμύδι,γαρνιρισμένα με φυλλο δάφνης

 600 γραμμάρια νεφρά μοσχαρίσια 2 μεγάλα κρεμμύδια ,μαϊντανό,κόκκινο πιπέρι .αλάτι πιπέρι  μαύρο σε κόκκους,2 φύλλα δάφνη,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,λίγο μηλόξυδο 4 ώριμες ντομάτες,2 κουταλιές σούπας πελτέ,(εγώ βάζω από τη σάλτσα που σας ανάρτησα.)
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια,έχετε βάλει τον κρεοπώλη να σας κόψει τα νεφρά σε φετάκια.Κόβετε τα κρεμμύδια,τα βάζετε σε κατσαρόλα, η τηγάνι με καπάκι,ρίχνετε τα νεφρά,το μαϊντανό,το κόκκινο πιπέρι ,το μαύρο πιπέρι σε κόκκους ,το λάδι και τα δαφνόφυλλα,το αλάτι, και τα αφήνετε να μαραθούν. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις ρίχνετε το μηλόξυδο επειδή τα νεφρά έχουν λίγο ιδιαίτερη μυρωδιά.Ρίχνετε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ και τα αφήνετε να βράσουν σε φωτιά μέτρια για μισή ώρα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω.Τα σερβίρετε με τη σαλάτα που προτιμάτε...             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Μακαρόνια με κιμά

Το πλέον μαμαδιστικο φαγητό ,μακαρόνια με κιμά σε πιάτο βαθύ με μπολικο κιμά και δυο φέτες ντομάτα για λίγο χρώμα
  1 πακέτο μακαρόνια (εγώ παίρνω πολύ ψιλά),μισό κιλό κιμά,1 κρεμμύδι,1 πιπεριά πράσινη,μαϊντανό,2 κουταλιές πελτέ ντομάτας,ντοματάκια,λίγη κέτσαπ, 1 ποτηράκι κρασί άσπρο,αλάτι, πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,2 κουταλιές βούτυρο (όχι μαργαρίνη).
 Κόβετε το κρεμμύδι στο μπλεντεράκι και το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά το αλάτι ,το πιπέρι την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών ,το μαϊντανό και τ αφήνετε να σιγοψηθούν.Μόλις φύγουν τα υγρά το σβήνετε με το κρασί.    Ρίχνετε τον πελτέ τα ντοματάκια και την κέτσαπ και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα,ρίχνετε το αλάτι, και μόλις αρχίσει να βράζει καλά ρίχνετε τα μακαρόνια                                                                                                                                               Τα βράζετε για 15 λεπτά, τα σουρώνετε ,τα πλένετε με κρύο νερό και τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα. Βάζετε 2 κουταλιές   βούτυρο σε ένα μπρίκι να κάψει και το ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια.                                                                                                                                             Στο ίδιο μπρίκι βάζετε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και αφρού ζεσταθεί λιώνετε ένα κύβο λαχανικών.Μόλις λιώσει καλά το ρίχνετε κι αυτό στα μακαρόνια.Τα σερβίρετε  ζεστά και ρίχνετε από πάνω κεφαλοτύρι...                                                                                                                                                                                                                                                                            Αυτό είχα να σας προτείνω σήμερα. Θα μου πείτε σιγά ρε Νέλη το φαγητό που μας έδειξες,αυτό μέχρι κι ο Ρουβάς ξέρει να το κάνει και το τραγουδάει, κι όλα μια χαρά.Ε, είπα να το δείξω κι εγώ μήπως και βρεθεί κάποιος να μην το ξέρει,εγώ να βοηθήσω ήθελα.Άντε σας εύχομαι .......                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Χρόνια Πολλά Δημήτρη

Σοκολατένια τούρτα κέρασμα
 Σήμερα θα ήθελα να ευχηθώ στον αγαπημένο μου γιο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλια του μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.Είναι τόσο σημαντικός για μένα ,αλλά και ποιο παιδί δεν είναι για τη μαμά του;Να είσαι αγόρι μου πάντα γερός για όλους εμάς που σ αγαπάμε και να έχεις πάντα το άστρο της τύχης σου αναμμένο να σου φέγγει στο δρόμο της ζωής.
Θα ήθελα ακόμη να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου χάρισες δυο πανέμορφα αστεράκια που στα μάτια τους  μέσα βλέπω όλο τον κόσμο. Χαρούμενα γενέθλια αγόρι μου να σε χαιρόμαστε όλοι μας. (η τούρτα σοκολατένια γιατί ξέρω ότι σ αρέσει η σοκολάτα, και το τριαντάφυλλο από την αυλή που μεγάλωσες.)

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Μπάμιες τηγανητές

Πιάτο σε σχέδιο ζέμπρας με μπάμιες μαγειρεμένες με ντομάτα φρέσκια και καυτερή πιπεριά
Μισό κιλό μπάμιες ,2 μεγάλα κρεμμύδια, μια καυτερή πιπεριά,1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,3 ώριμες μεγάλες ντομάτες,αλάτι πιπέρι.
 Καθαρίζετε ,πλένετε και αφήνετε στο σουρωτήρι τις μπάμιες για να φύγουν τελείως τα υγρά από το πλύσιμο.(καλλίτερα να τις αφήσετε αρκετή ώρα). Βάζετε σ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τις μπάμιες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να τηγανιστούν,μέχρι να κοκκινίσουν.
 Τρίβετε στο μπλεντεράκι τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε κι αυτά μαζί,το αλάτι ,και το πιπέρι.Τρίβετε σε τρίφτη και τις ντομάτες και τις ρίχνετε κι αυτές στο τηγάνι.Βάζετε μέσα και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη,αλλά τη χαράζετε για να βγάλει το κάψιμο της ,για να γίνουν οι μπάμιες πικάντικες. Αν δεν τρώτε τα καυτερά την αφήνετε ολόκληρη ,αν και δεν καίει και ιδιαίτερα το φαγητό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν με τη ντομάτα.
Δέν ανακατεύετε πολύ το φαγητό για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.Τις βράζετε περίπου μισή ώρα η  και πιο λίγο αν είναι πολύ τρυφερές. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μία κυρία στη λαϊκή που πουλούσε τις μπάμιες. Τη δοκίμασα μου άρεσε και σας την έβαλα. Με τον τρόπο αυτό οι μπάμιες δεν έχουν καθόλου "σάλια" Ταιριάζουν με χωριάτικη σαλάτα.               ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Αχ αυτός ο ξάδερφος...

Δύο σκυλάκια σγουρομάλλικα αγκαλιασμένα δείχνουν να απο λαμβάνουν το παιχνίδι τυος σε μια ανθισμένη αυλη και απο ΄το φαινεται κάποιοι τα παρακολουθούν χαλαρά

 Χθές το βράδυ πηρα μυνημα από ένα ξάδερφο
που είχα καιρούς και ζαμάνια να τον δώ."Τί κάνεις" μου λέει; "Τί να κάνω ;" του λέω,ας τα να πάνε και μή χειρότερα,τίποτε δεν πάει καλά."Εχω και καιρό να βγώ,που να πας και με τί φράγκα που δε μας έχουν αφήσει δεκαράκι τσακιστό;΄"Ας τα ξάδερφε" μου λέει μια απο τα ίδια και χειρότερα"
"Αλλά ξέρεις τι σκέφτηκα; ,έτσι κι αλλιώς είμαστε που είμαστε χάλια,έχω και κάτι καιρούς να σε δω.Θα περάσω να πάμε καμμιά τσάρκα."Και δεν έρχεσαι;" του λέω. Το ραντεβού έκλεισε έκανα τις ετοιμασίες μου,φόρεσα και το καλό κόκκινο πουλόβερ,το γιαλί γιατί  έτσι μαύρο που είναι δίνει κι ένα μυστήριο,και περίμενα. Η ώρα περνούσε κι ο ξάδερφος δε φαινόταν."Πάντα έτσι ήταν αυτό το παιδί.Χύμα στο κύμα που λένε.Μπααααααά θα ξεντυθώ,κάπου θα ξεχάστηκε πάλι.Τα νεύρα μου.
 Με ξεσηκώνει καλά -καλά και μετά μην τον είδατε.Ξεντύθηκα άραξα,θα περάσω την ώρα μου με κανα παιχνίδι σκεφτηκα.Αλλά σε λίγο άκουσα φασαρία.Νάτος ο σαματατζής, όπως πάντα.Ωχ! ποιοι είναι αυτοί μαζί του;Θα κανω πως δεν τους βλέπω.Μπα ,μπα τι λές; δύο τον συνοδεύουν;Μεγαλεία ο ξάδερφος!!! ψήλωσε αυτός;Πάχυνε;Ολα μαζί.Άντε άργησες του λέω.
 Και μου το πετάει στο αυτί έτσι όπως τον  αγκαλιασα."Ασε πέρασα να σου πω,ότι δεν πάμε πουθενά.Κάπου με πάνε αυτοί που βλέπεις.Βόλτα λέει,δεν ξερω που".Έτσι είναι ξάδερφε άλλος αποφασίζει για τα γούστα μας.Άντε χάρηκα που σε είδα και στην χρωστάω την τσάρκα,στην υποσχέθηκα."Αυτά μου είπε κι όπως ήρθε έφυγε."Αντε λέω απο μέσα μου μαζέψου και περίμενε να έρθει κάποιος να παίξεις μαζί του να περάσεις την  ώρα σου." Πήρα το παιχνίδι που μου έχουν και περίμενα απίκο. "Αντε να δω τι θα γίνει σήμερα."
Περίμενα ,περίμενα,το μάτι γαρίδα,στην πόρτα καρφωμένο."Τίποτε,την τύχη μου μέσα σήμερα.Ξεραίλα και γκαντεμιά.Φτουυυυυυυ.....Περιμένωντας κουραστηκα,δεν παίρνω έναν υπνάκο; "είπα στον εαυτό μου και την έπεσα για τα καλά στην κρεβατάρα μου,μπας και δω κανένα καλό όνειρο και παρηγορηθώ...Άντε τα λέμε ,μάγκες και μάγκισες....φιλάκια

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Σάλτσα ντομάτας...λίγο αλλιώτικη

Ντομάτες ώριμες,κολοκυθάκια,                            
  μελιτζάνες,κρεμμύδια,καρότα,πιπεριές κόκκινες πράσινες,μαιντανό ,βασιλικό.     
            Εδώ δε θα σας γράψω ποσότητες από κάθε λαχανικό.Πάντως οι ντομάτες πρέπει να υπερτερούν.Τα υπόλοιπα υλικά είναι για  να γίνει η σάλτσα πιο νόστιμη.                               Πλένετε και καθαρίζεται τα λαχανικά που θέλουν καθάρισμα και τα κόβετε όλα σε κομμάτια.Τα βάζετε  σε μια  μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν όλα  μαζί.                                                                         Αφού μαλακώσουν τα περνάτε όλα μαζί από το μπλέντερ να γίνουν πολτός.Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με αλάτι και λίγο λάδι και τα αφήνετε να πάρουν μερικές  βράσεις σε χαμηλή φωτιά.                                                                                                                                                     Τα βάζα τα έχετε πλύνει και αποστειρώσει με το γνωστό τρόπο.(για 20 λεπτά στους 100 βαθμούς στο φούρνο της κουζίνας).Βάζετε στα βάζα τη σάλτσα καυτή και τα κλείνετε καλά γυρίζοντας τα ανάποδα.Τα αφήνετε έτσι για ένα 24ωρο.Τα γυρίζετε μετά κανονικά.
Έχουν σφραγίσει και είναι έτοιμα να φαγωθούν.
                                                                                                                         
 Η σάλτσα αυτή συνοδεύει πολύ ωραία σπαγγέτι αρκεί μόνο να ζεσταθεί και είναι έτοιμη.Αλλά νοστιμίζει αφάνταστα και λαδερά η όσπρια ,αλλά και γενικά δίνει άλλη γεύση σε ότι φαγητό μπει  λόγω των πολλών λαχανικών που περιέχει.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com