Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Προφιτερόλ

Νόστιμο και εύκολο προφιτερόλ
 1 Βιτάμ,1,5 σοκολάτα κουβερτούρα,(η μια σοκολάτα είναι 125 γραμμάρια)4 αυγά,1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη  ζάχαρη,10 κουπάκια αλουμινίου,1 βανίλια, 3/4 φλιτζανιού γάλα,και ένα ποτηράκι λικέρ με τη γεύση που σας αρέσει,8 μπισκότα σαβουαγιαρ.
 Ρίχνετε το γάλα και το λικέρ μέσα σε ένα σκεύος,κόβετε στη μέση τα μπισκότα τα βουτάτε στο μείγμα,λικέρ -γάλα και τα βάζετε στον πάτο από το κάθε κουπάκι.
 Κόβετε και μικρά κομματάκια από τα μπισκότα και τα βάζετε για να καλυφθεί καλά ο πάτος.
 Λιώνετε σε ένα τηγάνι πρώτα τη μαργαρίνη.
 Μετά ρίχνετε και τις πλάκες της σοκολάτας.
 Χτυπάτε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη.
 Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.
Έχετε χτυπήσει καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να λιώσει και ενώνετε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας τα καλά.
 Γεμίζετε τα κουπακια ,όχι  μέχρι επάνω γιατί μπορεί να θέλετε να βάλετε αρκετή σαντιγί.Εγώ εδώ τα γέμισα αρκετά γιατί δε θέλω πολύ σαντιγί.
Απλό και νόστιμο γλυκάκι προφιτερόλ
 Τα γαρνίρετε  με σαντιγί,κερασάκι ζαχαροπλαστικής , η αν θέλετε ότι γλυκό του κουταλιού σας βρίσκεται στο σπίτι.
Προφιτερόλ σπιτικό
Εγώ έχω βάλει και τριμμένο καρύδι.
Η κανονική συνταγή έχει αντί για λικέρ έχει κονιάκ,εγώ έβαλα από το λικέρ κεράσι και πεπόνι που είχα δικά μου.Επίσης πρόσθεσα και τη βανίλια που δεν ήταν στη συνταγή για να είναι πιο αρωματική η κρέμα που γεμίζουμε τα κουπάκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι

Λαχταριστο σαγανακι με γαίδες και ωραία σάλτσα για πολλές βουτιές με ψωμί,επισης όμορφη πιατέλα
500 γραμμάρια γαρίδες,(εγώ έβαλα καταψυγμένες,αν είναι φρέσκες και σας αρέσουν ολόκληρες μπορείτε να μην τις καθαρίσετε ).
1 μεγάλο κρεμμύδι,1 πιπεριά κόκκινη ,1 πιπεριά πράσινη,1 σκελίδα σκόρδο,μαϊντανό ,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,αλάτι πιπέρι,άνηθο,δυόσμο,1 κουταλιά σούπας μουστάρδα,4 ντομάτες ώριμες και μισό κουτί στοματάκι τριμμένο ,η αν έχετε δική σας σάλτσα ντομάτα,ένα κομμάτι φέτα σκληρή για να βάλετε από πάνω,προαιρετικά κεφαλοτύρι.


Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίσουν λίγο.
 Κόβετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι ,την πράσινη και κόκκινη πιπεριά,τον δυόσμο ,τον άνηθο ,το μαϊντανό, λιώνετε το σκόρδο,ρίχνετε το λάδι,το αλάτι ,το πιπέρι.
 Τα αφήνετε να μαραθούν λίγο και ρίχνετε τις γαρίδες και τη μουστάρδα. Τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά όλα μαζί.Ρίχνετε μετά τις ντομάτες και το ντοματάκι και τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά η μέχρι να μην έχει πολλά ζουμιά.Τις κατεβάζετε  και αφού τις σερβίρετε σε πιατέλα ρίχνετε από πάνω τη φέτα τριμμένη.

Μπορείτε να τη  βάλετε να βράσει και αυτή λίγο μέσα στο σαγανάκι η να ρίξετε κεφαλοτύρι κατά το σερβίρισμα,όπως και να το κάνετε είναι πολύ νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!


Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Γαύρος παστός πικάντικος

Πιατελίτσα με γαύρο παστό λαχταριστό και δυο καυτερές πιπερίτσες για χρώμα και έξτρα γεύση
 1κιλό γαύρο,300 γραμμάρια αλάτι ψιλό,1 μπουκάλι ξύδι,
3 πιπερίτσες καυτερές,2 φύλλα δάφνης,ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο(προαιρετικά μια σκελίδα σκόρδο).
Καθαρίζετε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τον πλένετε καλά.Τον στρώνετε σε σειρά σε ένα πλαστικό δοχείο.
 Ρίχνετε από πάνω αλάτι αρκετό.
Την επόμενη σειρά την στρώνετε σε αντίθετη φορά προς την πρώτη ,σταυρωτά δηλαδή και ξαναρίχνετε αλάτι.Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
 Αφήνετε τα ψάρια με μισό λεμόνι αρκετές μέρες.Αυτά θα βγάζουν υγρά,θα στραγγίζετε κάθε φορά το υγρό.Αυτό θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα,η και λιγότερο .Θα καταλάβετε ότι τα ψάρια σας είναι έτοιμα όταν θα δείτε να είναι στεγνά.
 Βάζετε ένα μπουκάλι ξύδι μέσα στα ψάρια και τα αφήνετε έτσι περίπου μισή ώρα.
Τα βάζετε μέσα σε βάζο μαζί με τη δάφνη τις πιπερίτσες και αν θέλετε και το σκόρδο,εγώ εδώ δεν έχω βάλει.Γεμίζετε το βάζο με λάδι ως επάνω ,δεν είναι όλο ελαιόλαδο ,βάζετε και λίγο καλαμποκέλαιο ,γιατί  έτσι είναι πιο καλό ,το έχω δοκιμάσει.Βέβαια είναι στη δική σας προτίμηση πάντα.Διατηρείται και έξω από το ψυγείο αλλά αν αργήσετε πολύ να το φάτε καλύτερα να το έχετε σε μέρος δροσερό.Συνοδεύει πολύ ωραία τα ουζάκια σας αλλά και τα όσπρια σας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας

Ριγέ ασπρόμαυρη πιατέλα σχέδιο ζέμπρα,με λαχταριστά κουλουράκια βανίλας και απο πανω με σουσάμι
 1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο,1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη,1 βανίλια,1 αυγό,μισό μπαίκιν πάουντερ ,και αλεύρι όσο σηκώσει.(1 αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια από πάνω)

(Αυτά είναι τα υλικά για μια δόση κουλουράκια,και οι φωτογραφίες  μέχρι και τη ζύμη είναι με αυτή την ποσότητα,στο ταψί τα κουλουράκια,είναι σε διπλή δόση ,το γράφω αυτό για να μην απορείτε πως δεν σας βγήκαν τόσα πολλά.)
 Ρίχνετε το λάδι το αυγό το μπαίκιν πάουντερ,και τη βανίλια σε μια λεκανίτσα (εγώ ρίχνω δύο βανίλιες για τι μου αρέσει το άρωμα της πολύ)
 Ρίχνετε λίγο ,λίγο και το αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι.
 Το ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια.
 Κόβετε μια ποσότητα ζυμαριού και πλάθετε ένα κορδόνι.
 Το κόβετε διαγώνια με ,ένα μαχαιράκι αφού αφαιρέσετε τις άκρες για να έχουν κι αυτές λοξό σχήμα.
 Στρώνετε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.
 Τα αλείφετε με ένα πινέλο με το αυγό που το έχετε χτυπήσει πρώτα.
 Βάζετε επάνω και αρκετό σουσάμι.
Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά της ώρας .
Η μέχρι να δείτε ότι κοκκίνισαν καλά.Είναι πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μα που πήγε;

Αχ ,βαχ ,τι με βρήκε τον έρμο και σκοτεινό;Γύρισα  κατάκοπος από τη δουλειά και τι να δω;Το σπίτι άδειο και  έρημο.Έλειπε η γυναίκα μου αλλά λείπανε και μερικά πράγματά της.Όπα τι έγινε εδώ λέω μεγάλε;Μας την πέσαν;Η κυρία έκοψε λάσπη;Με παράτησε;Πήγε σ άλλες πολιτείες πως το λένε;Μπα δεν μπορεί δε θα μου το έκανε εμένα αυτό.Θα πάω έξω να την περιμένω.Κάπου εδώ γύρω θα τριγυρίζει.Σε καμιά φίλη για καφέ;Στο σούπερ μάρκετ; θα δούμε.
 Μπα σα να πέρασε μου φαίνεται η ώρα και άργησε θα μας πάρει η νύχτα.Βρε λες να μην ήμουν εγώ σωστός απέναντί της; Μπα μια χαρά ήμουν.
 Όπα αεροπλάνο είναι αυτό;Βρε λες να πήρε κάνα τέτοιο και άντε να τη βρεις τώρα.Ας ξανακαθίσω να την περιμένω και ας μη βάζω κακό με το νου μου.Δεν μπορεί είναι καλή γυναίκα και πιστή δε θα μου έκανε κάτι τέτοιο.
 Αλλά κι εγώ κυρία την είχαμε τα ωραία της τα φορέματα,στις σαλονάρες της.Τι έγινε και μου έφυγε ξαφνικά;
 Ας περιμένω λίγο ακόμη εδώ έξω.Θα με δει εδώ και θα χαρεί που την περιμένω στην αυλή.Πω πω με πήρε η νύστα.Και σαν να παραπέρασε η ώρα.Βρε λες να μη γυρίσει πίσω;
 Όπα με κοιτάνε και οι γείτονες.Τι να κάνω;Θα πάω μέσα ρεζίλι έγινα ,να σκεφτώ και τι άλλο μπορώ να κάνω.Τώρα που το ξανασκέφτομαι μήπως τη φόρτωνα λίγο παραπάνω με δουλειές;Μήπως ήμουν λίγο περισσότερο απαιτητικός;Μπα δε νομίζω.Αυτή ποτέ δεν έκανε παράπονο.Ήταν άξια γυναίκα,τα κατάφερνε σε όλα,ήμουν ήσυχος ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.Για να πάρω τηλέφωνο το θείο.Αυτός μεγαλύτερος είναι και κάτι θα ξέρει να μου πει περισσότερο.

"Έλα θείε τι γίνεσαι;Πως πάνε τα κέφια;"
"Πως πάνε,άσε και μη ρωτάς"
"Που σε βρίσκω θείε ,θα θελα να μου δώσεις συμβουλές τι να κάνω.Γύρισα στο σπίτι και έλειπε η γυναίκα μου.Δεν καταλαβαίνω τι έγινε,τι να κάνω πες μου.
"Χα! εμένα ρωτάς;Στους δρόμους με βρίσκεις,και εγώ τη θεία σου ψάχνω.Από προχτές λείπει"
"Πω πω τι λες μπάρμπα μου;Άντε περαστικά μας."
"Εμ ανηψούδι μου πολύ στο τρέξιμο την είχα τη θεία σου κι αυτή η έρμη να τα προλάβει όλα. Θα μαύρισε το μάτι της και πήρε δρόμο αγύριστο".
"Ρε το σόι τόχει σκέφτηκα από μέσα μου,και του είπα μη  στεναχωριέσαι θείε μου θα γυρίσουν"
Το έλεγα πιο πολύ για να το ακούω μόνος μου.
"Ανηψιέ από πρίν τα προσέχουν αυτά,τώρα άστα,θα δούμε τι θα γίνει.Άντε σε κλείνω τώρα να συνεχίσω το  ψάξιμο.Αν δεις τη γυναίκα σου, που δεν το  νομίζω δηλαδή,δως της χαιρετίσματα."
Ρε λες να είχε δίκιο ο θείος;Εμ μεγαλύτερος είναι κάτι παραπάνω θα ξέρει.Και τι είπε; Την ψάχνει τρεις μέρες; Ωχ ομαδική έξοδο μου φαίνεται κάναν οι γυναίκες.
Αφού αυτός δεν τη βρήκε ούτε και η δικιά μου θα γυρίσει.Ε  ρε γλέντια.Την πατήσαμε.Θα πω σε όλους ,φίλους και γνωστούς.Τις γυναίκες σας και τα μάτια σας.Μη σας φύγουν όπως μου έφυγε και μένα,ναι ναι.....

Στο ρόλο του παρατημένου συζύγου ο Ρούμπυ,ο σκυλάκος της φίλης μου της Φρίντας ,της το είχα πει ότι μια μέρα θα τον κάνω πρωταγωνιστή .Ελπίζω να σου άρεσε Φρίντα ό ρόλος που του έδωσα.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί

Πιατο με μια φέτα ψαριού και σκορδαλιά με καρύδι και ψίχα ψωμιού για συνοδευτικό,στολισμενο με φέτες ντομάτας και καρότου
 Tην ψύχα απο ένα ψωμί του μισού κιλού,250 γραμμαρια καρύδια,6 σκελίδες σκόρδο,αλάτι  1 κουταλάκι του γλυκού κοφτο ,2 κουταλιές σούπας ξυδι,ενα ποτηράκι κρασιού όχι πολυ γεμάτο ελαιόλαδο.
Μουσκεύετε το ψωμί και το στίβετε  να φύγουν τα υγρά.Το βάζετε στο μπλέντερ με τα καρύδια το ξύδι ,το αλάτι και τα σκόρδα και ενω το χτυπάτε κάθε λίγο το σταματάτε και ριχνετε  το λάδι
.Οταν δείτε ότι έχουν γίνει όλα μια αλοιφή η σκοραδαλιά σας είναι έτοιμη.
Την σερβίρετε με γαλέο τηγανητό ,μπακαλιάρο,πέρκα και αλλα.
Εδώ εγώ την έχω βάλει δίπλα σε γλαύκο ένα ψάρι που δεν το ήξερα και το ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ.Μου άρεσε πολυ.           
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λικέρ δυόσμου

Ωραία καράφα με λικέρ αρωματικό απο δυόσμο και δυο πανέμορφα ποτηράκια γεμάτα με λικέρ,πάνω σε ένα τραπέζι,φόντο πισω όμορφη κουρτίνα
 Δυόσμο ανθισμένο(τόσο ,όσο να γεμίσει ένα βάζο του ενός κιλού)500 γραμμάρια ζάχαρη,750ml βότκα (ένα μπουκάλι)2 γαρύφαλλα.
 Κόβετε το δυόσμο όταν είναι ανθισμένος καλά,τον πλένετε και κόβετε τα άνθη περισσότερο και λιγότερα φύλλα και τα βάζετε μέσα σε ένα βάζο.
 Βάζετε μετά τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
 Και το γεμίζετε μέχρι επάνω με τη βότκα.(ένα βάζο του κιλού παίρνει ακριβώς 750ml βότκα)Το αφήνετε στο βάζο για 2 περίπου εβδομάδες ενώ κατά καιρούς το κουνάτε να λιώνει η ζάχαρη
Το σουρώνετε γιατί θα έχει μικρά ανθάκια σίγουρα ,το περνάτε από το σουρωτήρι μια και δυο ίσως φορές.Και το λικέρ σας είναι έτοιμο να το πιείτε και να το κεράσετε σε φίλους και επισκέπτες.Κάνει πολύ καλό ένα σφηνάκι από αυτό σε βαρυστομαχιά και γενικά σε διαταραχές και επίσης για αρκετή ώρα θα έχετε μια δροσερή αίσθηση στο στόμα σας.Το λικέρ μπορεί να γίνει και με καθαρό οινόπνευμα η κονιάκ άχρωμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!



Η Έρη απο το απο το μπλόγκ http://eri-captaincook.blogspot.gr μου έδωσε τη σκυτάλη για να πω για τα 7 δεν τα δικά μου σύμφωνα μα κάποιο παιχνιδακι ,λοιπον είναι....
1)Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.
2)Δεν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό με αεροπλάνο.
3)Δεν μου αρέσουν τα πράσα μαγειρεμένα ,ενω με τρελαίνουν ωμά.
4)Δεν μπορώ να πιώ παγωμένο νερό ,μου αρέσει δροσερό.
5)Δεν μπορώ καθόλου την ξιπασια,με εκνευρίζει αφάνταστα.
6)Δεν ξέρω να φτιάχνω κατασκευές και ζηλεύω με την καλή έννοια όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που βλέπω να γίνοντιαι στη μπλογκογειτονιά.
7)Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ταξίδια που έχουν σαν μεταφορικό μεσο το πλοίο γιατί φοβάμαι τη θάλασσα.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Παπρικάσι

Πιάτο με νόστιμο ορεκτικό που περιέχει πιπεριες,φετα και απο πανω ντομάτα τηγανιτή ,συνοδέυεται απο πατάτες τηγανιτές
 1 κιλό πιπεριές για  γέμισμα,2 ντομάτες ώριμες μεγάλες,400 γραμμάρια φέτα,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,ρίγανη και αλάτι,1 καυτερή πιπεριά η μπούκοβο.
 Πλένετε και καθαρίζετε από τους σπόρους τις πιπεριές τις κόβετε σε ροδέλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι να τηγανίζονται.
 Κόβετε τις ντομάτες φέτες αρκετά χοντρές και τις αλατίζετε ελαφρά.
 Τις βάζετε κι αυτές να τηγανιστούν.Αφήνετε την κάθε φέτα να τηγανιστεί καλά  και μετά τη γυρίζετε προσεκτικά για να μη διαλυθεί.
 Οι πιπεριές πρέπει και αυτές να πάρουν χρώμα μέσα στο τηγάνι,σ αυτές δε ρίχνουμε αλάτι γιατί θα μπει η φέτα.
Τη ρίχνουμε λοιπόν τρίβοντας την με το χέρι σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.Την αφήνουμε στη φωτιά πολύ λίγο γιατί λιώνει αμέσως.Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό μαζί με τις τηγανητές ντομάτες και τηγανητές πατάτες.                     Είναι ουζομεζές αλλά εμείς το τρώμε και μια χαρά για κύριο πιάτο.                                          
Τη συνταγή την έμαθα από την πεθερά μου αλλά αυτή την έφτιαχνε με μυζήθρα και χωρίς την τηγανητή ντομάτα ,εγώ την έχω αλλάξει λίγο.                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com