Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Πατάτες με κρέμα γάλακτος και τυριά

 1 κιλό πατάτες,350 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα,1 ζαμπονάκι κονσέρβα,7 φέτες πάριζα,1 κρέμα γάλακτος μικρή,λίγη φέτα,5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,αλάτι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
Καθαρίζετε τις πατάτες,τις κόβετε φέτες  και τις στρώνετε μέσα σε ένα ταψί.
 Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τις βάζετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ,τις αφήνετε να μισοψηθούν .
 Κόβετε τις φέτες της πάριζας σε τετράγωνα και τρίβετε στον τρίφτη το ζαμπονάκι.
 Βγάζετε το ταψί από το φούρνο.
Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και τη φέτα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
 Τα στρώνετε στο ταψί μέσα .
 Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
 Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε για ένα δεκάλεπτο.
Στο τέλος ρίχνετε από πάνω και τα υπόλοιπα τυριά και ξαναβάζετε το ταψί και ψήνετε μέχρι να γίνουν τα τυριά ροδοκόκκινα.










Είναι εύκολη και νόστιμη συνταγή με απλά υλικά ,το μόνο που έχει δύσκολο είναι ότι πρέπει να μπει και  να βγει αρκετές φορές στο φούρνο ,αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει....
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ψητό κοτόπουλο και ρύζι με λαχανικά

Ρυζι λαχανικά  και νόστιμο ψητό κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλου
(Μπούτι ,στήθος αλλά να το ανοίξετε για γκριλ,καλλίτερα να πείτε στον κρεοπώλη να κάνει τη διαδικασία.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο κοτόπουλο.)Αλάτι , μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,2 κουταλιές σούπας μουστάρδα,2 λεμόνια το χυμό,1 ποτηράκι άσπρο κρασί,1 ποτηράκι ελαιόλαδο.
 Βάζετε σε ένα ταψί το κοτόπουλο,με τα μπαχαρικά το αλάτι και λίγο λάδι και το βάζετε στο γκριλ να ψηθεί.
 Το αφήνετε να μισοψηθεί και ετοιμάζετε τη σάλτσα με τη μουστάρδα ,το κρασί,τα λεμόνια και το λάδι.
 Το βγάζετε από το φούρνο  μισοψημένο και τη ρίχνετε επάνω.Το ξανά βάζετε στο γκριλ και αφού ψηθεί από τη μια μεριά το γυρίζετε και από την άλλη,και ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα επάνω.Το βγάζετε από το φούρνο όταν έχει ψηθεί καλά,έχει δέσει και η σάλτσα μέσα στο ταψί.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ...
1 καρώτο ,4 φύλλα μαρούλι,1 φλυτζανάκι του καφέ αρακά,μισό φλυτζανάκι του καφέ καλαμπόκι,1κούπα του τσαγιού ρύζι κίτρινο,λίγο κρασί άσπρο,5 κουταλιές της σούπας λάδι,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγνό,αλάτι ,πιπέρι και 2 κούπες νερό περίπου.
Αφού πλύνετε τα φύλλα μαρουλιού τα κόβετε και τρίβετε σε ένα τρίφτη και το καρώτο,ρίχνετε τον αρακά,το καλαμπόκι ,το αλάτι ,το πιπέρι,το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαραθούν ελαφρά.Μόλις τα δείτε να μαραίνονται ρίχνετε και το ρύζι και αφού το αφήσετε και αυτό για λίγο μαζί με τα λαχανικά ,τα σβήνετε με το κρασί.Ρίχνετε και το νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 με 12 λεπτά περίπου.Το σβήνετε και το αφήνετε στην κατσαρόλα με το καπάκι σκεπασμένο,το ανοίγετε όταν μισοκρυώσει,έτσι γίνεται πιο ωραίο το ρύζι.
Το σερβίρετε με σαλάτα πράσινη και κρασί άσπρο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!
Θα ήθελα να πω στην Παρασκευή και από εδώ ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να παρουσιάσει στο μπλόγκ της μερικές συνταγές μου.http://confusedmindblog.blogspot.gr/2012/10/photo-day-9-10-neli-s.html
http://confusedmindblog.blogspot.gr/2012/09/neli-photo-day-8-september.html
Πραγματικά με συγκίνησε πολύ αυτή της η πράξη ,ότι και να πω θα είναι λίγο.
Της αφιερώνω λοιπόν όλες τις συνταγές μου που έχει παρουσιάσει και θα ήθελα να της δώσω και αυτό σαν ένδειξη πραγματικής φιλίας και συμπάθειας.
Παρασκευή μου σε θεωρώ πραγματικά δικό μου άνθρωπο ....Πολλά πολλά φιλιά.

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Να σας πώ για.....

Οι εξελίξεις στην ιστορια του καρπουζιού
Θα θυμόσαστε βέβαια την ατίθαση καρπουζιά μου που σε μια της επίσκεψη στις φραουλιές τους άφησε δώρο ένα της καρπουζάκι.

Ε λοιπόν αυτό το καρπούζι απασχόλησε ένα Καλοκαίρι μια ολόκληρη γειτονιά μιας και ήταν πάνω σε πεζοδρόμιο και κινούσε την προσοχή.
 Μεγάλωσε μέσα στη ζαρντινιέρα ,αφήνοντας μια μικρή γωνιά και για τις φραουλιές που το φιλοξενούσαν.
Και μετά απο πολλές πολλές γνώμες για το πότε πρέπει να κοπεί αποφάσισα μια μέρα να το κόψω μιας και είχα δει ότι τα φύλλα από την καρπουζιά άρχισαν να ξεραίνονται. 
 Και το πρόλαβα στο παραπέντε που λένε.Είχε ωριμάσει και μάλιστα λίγο παραπάνω από το κανονικό.Ακόμη λίγο και δε θα μπορούσαμε να το φάμε.
 Ήταν γλυκό και πολύ τραγανό.Από άρωμα πάλι άλλο πράγμα,τι να σας πω!!!!!!!!
Δροσερή φρουτοσαλάτα με το καρπουζι μας
 Το απολαύσαμε σε μια πολύ ωραία φρουτοσαλάτα.
 Σκέτο, μετά το φαγητό μας.
 Με φετούλα που μερικοί τρελαίνονται ,εγώ πάλι όχι και τόσο.
 Και έφτιαξα και το τουρσί της  Ζαμπίαςhttp://www.kitchenstori.es/2012/09/watermelon-rind-pickles.html. όπως είχαμε πει τότε που ξεκίνησε η όλη ιστορία,ήθελα να φτιάξω και γλυκό κουταλιού αλλά καθότι ψιλόφλουδο δεν θα μου πετύχαινε.
 Αλλά ένα ξεχωριστό καρπούζι θέλει και ξεχωριστή εμφάνιση.Και έτσι άνοιξαν κουτιά συρτάρια.επιστρατεύτηκαν υφάσματα.
 Κλωστές ,βελόνια..
 κουβαρίστρες και βελονάκια.
κάντε τα βάζα σας όμορφα με πανινα σκεπάσματα
Φτιάχτηκε ένα ωραίο σκέπασμα για το καπάκι του βάζου και σας το παρουσιάζω.Τέλος καλό όλα καλά και για το καρπούζι και για μας.Του χρόνου λέω να φυτέψω εγώ καρπουζιά μιας και δε θα ξαναγίνει αυτό φαντάζομαι,αλλά κανείς ποτέ δεν ξέρει.....

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Χοιρινό πρασοσέλινο

Πιάτο με κομμάτια χοιρινού κρέατος και πράσα και σέλινα,λεμονάτο,χωρίς αυγολέμονο
 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό,καλύτερα να έχει λίγο παχάκι,7 πράσα,1 σέλινο με ρίζα,1 κρεμμύδι,1 καρώτο,2 λεμόνια,μαϊντανό,αλάτι ,πιπέρι, κόλιανδρο,1 ποτηράκι κρασιού λάδι,ένα ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο,νερό ,μια κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι.
 Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.
 Βάζετε το αλάτι ,το πιπέρι ,το κρεμμύδι και το κόλιανδρο.Το αφήνετε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
 Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε μεγαλούτσικα κομμάτια.Καθαρίζετε τη ρίζα από το σέλινο και αφού το πλύνετε κόβετε τη ρίζα σε φετάκια και τα φύλλα όχι πολύ ψιλοκομμένα.Κόβετε και το μαϊντανό, και το καρώτο και αυτό σε φετάκια.
 Όταν κοκκινίσει το κρέας  και μαραθεί καλά το κρεμμύδι,το σβήνετε με το κρασί,και αφου πάρει μια δυό βράσεις
 ρίχνετε νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας.Το βράζετε μέχρι να σωθεί το νερό, δοκιμάζετε με το πιρούνι αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας συμπληρώνετε ακόμη λίγο νεράκι.
Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και το χυμό από τα δύο λεμόνια.Αφού πάρουν έτσι μια δύο βράσεις ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.Δεν ανακατεύετε την κατσαρόλα με κουτάλι,απλά την κουνάτε για να μη διαλυθούν τα πράσα.Βράζετε το φαγητό για μισή περίπου ώρα να μαλακώσει το καρώτο και η ρίζα του σέλινου.Η φωτιά καλύτερα να μην είναι πολύ δυνατή.Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό βγάζετε το ζουμί και αφού το βάλετε στο μπλεντεράκι το χτυπάτε για λίγο με το αλεύρι και το ξαναρίχνετε στο φαγητό.

Το φαγητό αυτό κανονικά θέλει αβγολέμονο ,αλλά εμένα δε μου πολύ αρέσει και για αυτό το κάνω έτσι.Το συνοδεύετε με κρασί άσπρο και φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Προφιτερόλ

Νόστιμο και εύκολο προφιτερόλ
 1 Βιτάμ,1,5 σοκολάτα κουβερτούρα,(η μια σοκολάτα είναι 125 γραμμάρια)4 αυγά,1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη  ζάχαρη,10 κουπάκια αλουμινίου,1 βανίλια, 3/4 φλιτζανιού γάλα,και ένα ποτηράκι λικέρ με τη γεύση που σας αρέσει,8 μπισκότα σαβουαγιαρ.
 Ρίχνετε το γάλα και το λικέρ μέσα σε ένα σκεύος,κόβετε στη μέση τα μπισκότα τα βουτάτε στο μείγμα,λικέρ -γάλα και τα βάζετε στον πάτο από το κάθε κουπάκι.
 Κόβετε και μικρά κομματάκια από τα μπισκότα και τα βάζετε για να καλυφθεί καλά ο πάτος.
 Λιώνετε σε ένα τηγάνι πρώτα τη μαργαρίνη.
 Μετά ρίχνετε και τις πλάκες της σοκολάτας.
 Χτυπάτε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη.
 Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.
Έχετε χτυπήσει καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να λιώσει και ενώνετε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας τα καλά.
 Γεμίζετε τα κουπακια ,όχι  μέχρι επάνω γιατί μπορεί να θέλετε να βάλετε αρκετή σαντιγί.Εγώ εδώ τα γέμισα αρκετά γιατί δε θέλω πολύ σαντιγί.
Απλό και νόστιμο γλυκάκι προφιτερόλ
 Τα γαρνίρετε  με σαντιγί,κερασάκι ζαχαροπλαστικής , η αν θέλετε ότι γλυκό του κουταλιού σας βρίσκεται στο σπίτι.
Προφιτερόλ σπιτικό
Εγώ έχω βάλει και τριμμένο καρύδι.
Η κανονική συνταγή έχει αντί για λικέρ έχει κονιάκ,εγώ έβαλα από το λικέρ κεράσι και πεπόνι που είχα δικά μου.Επίσης πρόσθεσα και τη βανίλια που δεν ήταν στη συνταγή για να είναι πιο αρωματική η κρέμα που γεμίζουμε τα κουπάκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι

Λαχταριστο σαγανακι με γαίδες και ωραία σάλτσα για πολλές βουτιές με ψωμί,επισης όμορφη πιατέλα
500 γραμμάρια γαρίδες,(εγώ έβαλα καταψυγμένες,αν είναι φρέσκες και σας αρέσουν ολόκληρες μπορείτε να μην τις καθαρίσετε ).
1 μεγάλο κρεμμύδι,1 πιπεριά κόκκινη ,1 πιπεριά πράσινη,1 σκελίδα σκόρδο,μαϊντανό ,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,αλάτι πιπέρι,άνηθο,δυόσμο,1 κουταλιά σούπας μουστάρδα,4 ντομάτες ώριμες και μισό κουτί στοματάκι τριμμένο ,η αν έχετε δική σας σάλτσα ντομάτα,ένα κομμάτι φέτα σκληρή για να βάλετε από πάνω,προαιρετικά κεφαλοτύρι.


Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίσουν λίγο.
 Κόβετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι ,την πράσινη και κόκκινη πιπεριά,τον δυόσμο ,τον άνηθο ,το μαϊντανό, λιώνετε το σκόρδο,ρίχνετε το λάδι,το αλάτι ,το πιπέρι.
 Τα αφήνετε να μαραθούν λίγο και ρίχνετε τις γαρίδες και τη μουστάρδα. Τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά όλα μαζί.Ρίχνετε μετά τις ντομάτες και το ντοματάκι και τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά η μέχρι να μην έχει πολλά ζουμιά.Τις κατεβάζετε  και αφού τις σερβίρετε σε πιατέλα ρίχνετε από πάνω τη φέτα τριμμένη.

Μπορείτε να τη  βάλετε να βράσει και αυτή λίγο μέσα στο σαγανάκι η να ρίξετε κεφαλοτύρι κατά το σερβίρισμα,όπως και να το κάνετε είναι πολύ νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!


ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com