Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Μωσαικό(σαλαμι γλυκό)....αλλά αλλιώς

Το γνωστό γλυκό μωσαικό η σαλάμι σε αλλη εκδοχη σαν τουρτα,σερβιρισμενο σε πιατο σχεδιο ζεμπρα και πανω στη σαντιγυ δυο κερασια σαν ρουμπινια

 1 κουτί γάλα εβαπορέ,7 κουταλιές ζάχαρη,7 κουταλιές κορν φλάουερ,1 πακέτο Βιτάμ,2 σοκολάτες κουβερτούρες,2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα,μια κουταλιά σούπας κακάο,νερό,καρύδια τριμμένα,γλυκό κουταλιού κεράσι και σταφύλι,τρούφα σοκολάτας(μπορείτε να βάλετε ότι εσείς θέλετε από πάνω από τη σαντιγί για στόλισμα)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος(αυτή στο τενεκεδάκι νομίζω είναι η καλύτερη,αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε αυτή που χρησιμοποιείται συνήθως)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
                                                                                   Χτυπάτε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα και την αφήνετε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να πήξει.

 Τρίβετε τα μπισκότα με τα χέρια να σπάσουν σε κομμάτια.
Βάζετε το γάλα εβαπορέ σε μια κατσαρόλα(καλύτερα να είναι το σκεύος αντικολλητικό)και ρίχνετε τόσο νερό όσο και το γάλα.Ρίχνετε ακόμη το Βιτάμ,τις σοκολάτες,το κορν φλάουερ και το κακάο .
 Ανακατεύετε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει.Μόλις αρχίσει να πήζει και γίνει μια ωραία κρέμα το κατεβάζετε από τη φωτιά.
 Αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο ,ρίχνετε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά για να ενσωματωθούν με την κρέμα.
 Στρώνετε το μείγμα σε  πλαστικό σκεύος.
 Βγάζετε τη σαντιγί από το ψυγείο και τη στρώνετε από πάνω.
 Την απλώνετε να πάει παντού και να καλύψει όλη την επιφάνεια.
 Τέλος στολίζετε το γλυκό σας με ότι σας αρέσει.
Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και οικονομικό.
Με τα υλικά που σας γράφω εδώ γίνεται μια αρκετά μεγάλη ποσότητα και κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Ευχαριστώ τη φίλη μου Ελένη για τη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Παστίτσιο

Παστίτσιο πεντανόστιμο,σούπερ
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο,600 γραμμάρια κιμά,250 γραμμάρια φέτα,1 κιλό γάλα,2 αυγά,διάφορα τυριά τριμμένα 150 γραμμάρια,αλάτι, πιπέρι,κόλιαντρο,μείγμα μπαχαρικών για κιμά,1 πακέτο φρέσκο βούτυρο,μισό ποτηράκι λάδι,σάλτσα ντομάτα 2 κουταλιές σούπας,,λίγο άσπρο κρασί,5 κουταλιές σούπας αλεύρι .
 Βάζετε σε ένα τηγάνι τον κιμά μαζί μετά μπαχαρικά όλα, το λάδι και το αλάτι να τσιγαριστούν.Μόλις δείτε ότι ψήθηκαν ρίχνετε το κρασί και μετά τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.

 Τα αφήνετε να βράσουν περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
 Βράζετε τα μακαρόνια και αφού τα πλύνετε τα αφήνετε.
Τα στρώνετε μετά στο ταψί και βάζετε και κομματάκια βούτυρο.
 Στρώνετε μετά από πάνω τον κιμά
 και βάζετε και τη φέτα τριμμένη.
 Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και ξανά βούτυρο.
 Ρίχνετε το μισό γάλα στο τηγάνι,μαζί με λίγο αλάτι και λίγο βούτυρο.Στο υπόλοιπο γάλα που θα πρέπει να είναι σε χάρτινη συσκευασία την οποία θα ανοίξετε από πάνω ρίχνετε το αλεύρι και και μετά αφού την ξανακλείσετε την κουνάτε πάνω κάτω σαν σέικερ και έτσι ενσωματώνεται το γάλα με το αλεύρι και δεν σβολιάζει.
 Ανακατεύεται σιγά σιγά σε μέτρια φωτιά.
Αφού έχει πήξει και την έχετε κατεβάσει από τη φωτιά να κρυώσει ελαφρά ρίχνετε και τα αυγά 
 Και ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθούν και αυτά.
Στρώνετε την κρέμα στο ταψί και από πάνω βάζετε τα τριμμένα τυριά και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 45 λεπτά η αν δείτε και ροδίσει η επιφάνεια του το βγάζετε ίσως και πιο νωρίς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Φασόλια γίγαντες φούρνου

 400 γραμμάρια φασόλια γίγαντες,1 μεγάλο κρεμμύδι ,1 φρέσκο κρεμμυδάκι,1 κόκκινη πιπεριά,1 πράσινη πιπεριά,1 ρίζα σέλινο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι,νερό,σάλτσα ντομάτα.
 Πλένετε και βράζετε τους γίγαντες(εγώ δεν μουσκεύω ποτέ τα όσπρια ,προτιμώ να τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.)
 Πλένετε καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.(τη σελινόριζα την κάνετε στον τρίφτη)
 Αφού βράσουν καλά οι γίγαντες τους βάζετε σε ένα ταψί.
Βάζετε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι,με το ελαιόλαδο ,το αλάτι και το κόκκινο και μαύρο πιπέρι.Τα αφήνετε να μαραθούν και ρίχνετε και τη σάλτσα.Εδώ χρησιμοποίησα τη σάλτσα που είχα φτιάξει,http://neli62.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4.html και αυτήν χρησιμοποιώ σε όλα μου τα φαγητά μαζί με πελτέ έτοιμο η και μόνη της.Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει λίγες βράσεις.




 Τη ρίχνετε μετά στο ταψί και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί με τα φασόλια.Ρίχνετε και νερό να φτάσει λίγο πιο κάτω από το χείλος του ταψιού.
Σκεπάζετε μετά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.Το ψήνετε περίπου για 1 'ωρα σκεπασμένο και το ξεσκεπάζετε μετά και αφήνετε να ψηθεί ακόμη λίγο μέχρι να φύγουν τα υγρά αλλά όχι να στεγνώσουν κιόλας.
Συνοδεύετε τους γίγαντες με ελιές
και γαύρο








                                                                 Και τώρα θα σας πω τι μπορείτε να κάνετε αν σας περισσέψει φασολάδα και δεν θέλετε να τη φάτε ξανά ίδια αλλά να έχει λίγο διαφορετική γεύση.

Κόβετε λάχανο τουρσί.
 Το βάζετε σε ένα τηγάνι και το τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο και λίγο κόκκινο πιπέρι.Ρίχνετε και νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το λάχανο.
Ρίχνετε το λάχανο μέσα στην κατσαρόλα με τη φασολάδα και το αφήνετε να βράσει για μισή περίπου ώρα.
Είναι ένα ωραίο πιάτο που το φτιάχνουμε εδώ στα μέρη μας.
Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε, μπορεί να σας αρέσει,σίγουρα πάντως ξεφεύγει από τη γεύση της κλασσικής φασολάδας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Σπανακόρυζο

 700 γραμμάρια σπανάκι,1 μεγάλο κρεμμύδι,μισό ματσάκι άνηθο,δυόσμο ξερό η μισό ματσάκι φρέσκο αν υπάρχει,ελαιόλαδο 1 μικρό ποτηράκι,αλάτι, πιπέρι κόκκινο,1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι,ντομάτα σάλτσα πελτέ η ψιλοκομμένη,νερό.
 Πλένετε καλά το σπανάκι,κόβετε το κρεμμύδι τον άνηθο,το δυόσμο και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα.
 Ρίχνετε το αλάτι το λάδι και  τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν καλά.
 Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι.
Το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο πιπέρι και τη ντομάτα.Ρίχνετε και το νερό που πρέπει ίσα να το σκεπάζει.Το βράζετε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αφού σβήσετε το μάτι κλείνετε το καπάκι και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά.Έτσι θα φουσκώσει το ρύζι και θα τραβήξει και όλα τα υγρά από το φαγητό που θα μείνει μόνο με το λάδι.
Το σερβίρετε με χυμό λεμόνι και το συνοδεύετε αν θέλετε με φέτα.
                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Μανιτάρια τηγανητά

 600 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα,3 κολοκυθάκια,(όσο πιο μικρά είναι τα κολοκυθάκια τόσο καλύτερα γίνονται)1 σκελίδα σκόρδο,1 πράσινη πιπεριά,αλάτι,πιπέρι κόκκινο,ρίγανη,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι,λίγο άσπρο κρασί,1 λεμόνι.
 Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια.Τα κόβετε σε φετάκια.
 Κόβετε και την πιπεριά κι αυτή σε ροδέλες.
 Τα βάζετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, το αλάτι,  τη ρίγανη και το σκόρδο.
 Τα αφήνετε να τηγανίζονται και εν τω μεταξύ εσείς καθαρίζετε και κόβετε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.
Αφού τηγανιστούν καλά τα μανιτάρια,ρίχνετε τα κολοκυθάκια και το κόκκινο πιπέρι.Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα κολοκυθάκια.Ρίχνετε μετά το χυμό από το λεμόνι και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε αυτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά  και να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αν θέλετε τα μανιτάρια σας να γίνουν πιο πικάντικα,αντικαθιστάτε την πράσινη πιπεριά με μια καυτερή.
Είναι ωραίος ουζομεζές.Αλλά και σαν κύριο πιάτο αν συνοδευτεί με φέτα και σαλάτα,εγώ τα προτιμώ με πράσινη σαλάτα.
                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Ουγγαρέζα ή πικάντικη

1 λάχανο μέτριο,3 καρότα μεγάλα,1 πράσινη πιπεριά,1 κόκκινη,σέλινο 2 κλαδιά,1 σκελίδα σκόρδο(αν θέλετε το βάζετε),αλάτι ,ξύδι άσπρο.
 Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το λάχανο σε μια λεκάνη.
 Κόβετε τις πιπεριές σε κομματάκια ,τρίβετε το καρώτο σε τρίφτη αφού το έχετε καθαρίσει πρώτα και ψιλοκόβετε και το σέλινο.Κόβετε ψιλά κομματάκια και τη σκελίδα το σκόρδο,αν αποφασίσετε τελικά να το βάλετε στη σαλάτα σας.
 Ρίχνετε το αλάτι και  το ξύδι και τα ανακατεύετε καλά.Καλύτερα να την έχετε κάνει από την προηγούμενη μέρα πριν τη σερβίρετε.
Δένουν καλύτερα τα υλικά της μεταξύ τους και παίρνει πιο ωραία γεύση.Ταιριάζει και με κρέας και με ψάρι αλλά και με όσπρια επίσης.
Είναι σαλάτα αυτής της εποχής και τρώγεται ευχάριστα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Ψαρόσουπα

 Ψάρια διάφορα για σούπα 800 γραμμάρια,1σέλινο τη ρίζα και 2-3 κλαδιά,4 πατάτες μέτριες,2 μεγάλα καρότα,1 κρεμμυδάκι φρέσκο ,2 ξερά,2 κολοκυθάκια,1 μπρόκολο μικρό,μαϊντανό,αλάτι πιπέρι,ελαιόλαδο ένα ποτηράκι,1 λεμόνι,10 γαρίδες καθαρισμένες (εγώ εδώ έχω κατεψυγμένες)
 Πλένετε το ψάρι και το βάζετε να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά.  
 Τα κόβετε σε κομμάτια σχετικά μικρά.Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα αχνίζετε εκτός από το μπρόκολο.Αφού αχνιστούν καλά ρίχνετε νερό από τα ψάρια που έχουν βράσει αφού το στραγγίσετε με στραγγιστήρι για να μην έχει ψιλά κοκαλάκια από τα ψάρια.Συμπληρώνετε αν δε φτάνει με νερό από τη βρύση να πάει παραπάνω από τη μέση της κατσαρόλας και τα αφήνετε να βράσουν μαζί με το αλάτι ,το πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι.
 Αφού βράσουν καλά κόβετε στη μέση το μπρόκολο και το ρίχνετε και αυτό μαζί με τις γαρίδες( μπορείτε εκτός από γαρίδες να βάλετε μέσα και ροδέλες καλαμάρι χταποδάκι,σουπιά,όσο πιο πολλά έχει η σούπα τόσο πιο νόστιμη γίνεται).
 Καθαρίζετε προσεκτικά το ψάρι από τα κόκαλα και το δέρμα και το βάζετε και αυτό στο τέλος σχεδόν του μαγειρέματος της σούπας.Τη βράζετε με το ψάρι μέσα μόνο 5 λεπτά για να μη διαλυθεί το ψάρι.
Είναι μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα για αυτούς βέβαια που συμπαθούν το ψάρι ,γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν τους αρέσει η γεύση του.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com