Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Σολομός γιαχνί


 3 Φέτες σολομό(όσο πιο παχύς και φρέσκος είναι ο σολομός τόσο πιο ωραίο γίνεται το φαγητό)
2 καρότα,1 κιλό πατάτες,1 κρεμμύδι,μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι κόκκινο,κρασί άσπρο,ελαιόλαδο μισό ποτηράκι.
 Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά.
Κόβετε τις πατάτες ψιλές όπως τις κάνετε για τηγανητές,το κρεμμύδι σε φετούλες,το καρότο επίσης, και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τα βάζετε μέσα στο ταψί και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι.

Βάζετε από πάνω και το σολομό αφού τον έχετε αλατίσει και ρίχνετε πιπέρι και  το ελαιόλαδο.










Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάζετε μέσα το ταψί σκεπασμένο μα αλουμινόχαρτο.Μόλις περάσει μισή ώρα το ανοίγετε και το αφήνετε να ψηθεί  για να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.Το αφήνετε άλλη μισή ώρα.
Το συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ,η όποια εσάς σας αρέσει και κρασί άσπρο.
Εύκολο,νόστιμο και υγιεινό.Η συνταγή είναι από τη φίλη μου ΦΡΊΝΤΑ..
Την ευχαριστώ πολύ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

                                                                                       







Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Χταπόδι σε γάστρα

 1 χταπόδι,1 κιλό μικρές πατάτες,2 καρότα,
2 ντοματούλες,1 σκελίδα σκόρδο,ρίγανη,
1 κλαράκι δενδρολίβανο,κόκκινο πιπέρι,
κρασί άσπρο 1 ποτηράκι,1 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι,σάλτσα ντομάτας,λίγο νερό.

Πλένετε καλά και βράζετε το χταπόδι,να μαλακώσει αρκετά.



 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και ρίχνετε αλάτι και ρίγανη πάνω,καθαρίζετε και μια σκελίδα σκόρδο την οποία αφήνετε ολόκληρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες αφού τις χαράξετε πρώτα σταυρωτά.
Βάζετε και τα καρότα μαζί τα οποία τα έχετε κόψει στη μέση.
Ρίχνετε το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι .
Αφού τηγανιστούν και κοκκινίσουν τα σβήνετε με το κρασί.
Τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και τα βγάζετε.
 Στο ίδιο λάδι βάζετε τις ντομάτες με το σκόρδο και ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
Τις τηγανίζετε για λίγο.
 Αφού τις βγάλετε βγάζετε και το δενδρολίβανο και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας(δεν αφήνετε πολύ το δενδρολίβανο γιατί έχει πολύ έντονη μυρωδιά και πικρίζει).
 Βάζετε και τη σάλτσα στο πυρέξ που έχετε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.
Σκεπάζετε το πυρέξ και το βάζετε στο φούρνο στο αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Το ψήνετε όσο να φύγουν τα πολλά υγρά.
Το δοκιμάζετε σε μία ώρα αν έχουν ψηθεί οι πατάτες σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το πυρέξ μέσα για να ψηθεί ακόμη λίγο με τη θερμοκρασία του φούρνου.
Το σερβίρετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και κρασί άσπρο
                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Τυρόπιτες ...express

Ευκολες τραγανές και προπάντων νόστιμες τυρόπιτες που γίνονται κάπως διαφορετικά

 1 κιλό σφολιάτα,250 γραμμάρια φέτα.


Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε τετραγωνάκια.
 Κόβετε τη φέτα σε μπαστουνάκια για αυτό καλύτερα να διαλέξετε μια φέτα λίγο σκληρή για να κόβετε εύκολα.
 Βάζετε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας ένα μπαστουνάκι φέτα και το διπλώνετε στα δύο.
 Τα βάζετε σε τοστιέρα,και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Γίνονται εύκολα και πολύ νόστιμα,επίσης μπορείτε να βάλετε μέσα κάτι σε γλυκό (μαρμελάδα,μερέντα,γλυκό κουταλιού,ψιλοκομμένα φρούτα)
Επίσης μπορείτε να ετοιμάσετε γέμιση για σπανακόπιτα,κρεατόπιτα και ότι άλλο θέλετε.
Έχετε σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς ταψιά και φούρνους ότι θέλετε και ότι σας αρέσει να κάνετε με σφολιάτα.
Θα σας αρέσουν σίγουρα και είναι μια γρήγορη και νόστιμη λύση για το καφεδάκι σας η ότι άλλο θέλετε να συνοδέψετε . ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Πένες κόκκινες

 Μισό σακουλάκι μακαρόνια πένες,1 μελιτζάνα,
1 κόκκινη πιπεριά,5-6 αγγουράκια τουρσί,
5-6 μεγάλες ελιές πράσινες,
1 σκελίδα σκόρδο,κόκκινο πιπέρι,αλάτι,ελαιόλαδο μισό ποτηράκι,μια γεμάτη κουταλιά φρέσκο βούτυρο,σάλτσα ντομάτας,βασιλικό φρέσκο η ξερό ,(ανάλογα την εποχή)μισό ποτήρι νερό.
 Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε τη μελιτζάνα σε κύβους,την πιπεριά σε μακρόστενες λωρίδες,τα αγγουράκια και το σκόρδο σε φετάκια,,από τις ελιές βγάζετε τα κουκούτσια και τις κόβετε σε φετάκια και αυτές.
 Βράζετε τα μακαρόνια άλλα όχι να βράσουν εντελώς ,να κρατάνε λίγο.Τα βγάζετε και αφού τα πλύνετε μα κρύο νερό τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.
 Βάζετε το λάδι ,τα λαχανικά,το αλάτι,το βασιλικό και το κόκκινο πιπέρι σε ένα τηγάνι.Τα αφήνετε να τηγανιστούν καλά και ρίχνετε και το βούτυρο.
 Τα ανακατεύετε με τις πένες να ενσωματωθούν.
 Ρίχνετε και τη σάλτσα ντομάτας, και ανακατεύετε να πάει παντού.Ρίχνετε και το ποτήρι και  αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Τις σερβίρετε ζεστές με τριμμένο κεφαλοτύρι και σαλάτα.Είναι εύκολο και νόστιμο πιάτο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Κουνουπίδι τηγανητό & κοκινιστό



 1 κουνουπίδι μεγάλο η 2 μικρά,1 κρεμμύδι ,ένα καρότο,1 ποτηράκι ελαιόλαδο,1 ποτηράκι λάδι για τηγάνισμα,φρυγανιά τριμμένη,2 αυγά,κεφαλοτύρι τριμμένο,αλεύρι,σάλτσα ντομάτας,αλάτι ,πιπέρι,μπούκοβο,(καυτερό κόκκινο πιπέρι),νερό.







Πλένετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε φουντίτσες.Το βάζετε να βράσει για λίγο σε νερό αλατισμένο(περίπου 2-3 λεπτά).
Το βγάζετε και το αφήνετε  σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.
Το τηγανίζετε σε λάδι καυτό και το βάζετε σε χαρτί απορροφητικό να φύγουν τα πολλά λάδια.
Μέχρι εδώ η διαδικασία για το μαγείρεμα είναι ίδια.
Για το κοκκινιστό κόβετε το κρεμμύδι και το καρότο σε κομματάκια


 Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και αφού τσιγαριστούν καλά βάζετε τη σάλτσα ντομάτας,το αλάτι ,το πιπέρι  2 ποτήρια νερό
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά,όσο να μαλακώσει το καρώτο και το κρεμμύδι .Ρίχνετε  το κουνουπίδι και το μπούκοβο και παίρνει και αυτό μερικές βράσεις.
Δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο γιατί ήδη είναι όλα μισομαγειρεμένα.
 Για το τηγανητό κουνουπίδι  χτυπάτε τα αυγά,βάζετε τη φρυγανιά σε κούπα,το ίδιο κάνετε και με το αλεύρι και το κεφαλοτύρι.
Παίρνετε μια φουντίτσα κουνουπίδι και τη βουτάτε στο αλεύρι,μετά την βάζετε στο αυγό,στη φρυγανιά και κατόπιν στο κεφαλοτύρι.
Την τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και παίρνει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Προσωπικά εμένα μου αρέσει το τηγανητό περισσότερο ,είναι πολύ νόστιμο, τρώγεται πολύ ευχάριστα και είναι πολύ ωραίος ουζομεζές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με λαχανικά

 
 3-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες,1 κιλό πατατούλες,μικρές,1 καρώτο,1 πράσινη πιπεριά,1 κόκκινη,1 πορτοκάλι ,1 λεμόνι,2 σκελίδες σκόρδο,αλάτι,πιπέρι κόκκινο,ρίγανη κόλιαντρο, ελαιόλαδο, βούτυρο,νερό,κρασί άσπρο.

Πλένετε τις μπριζόλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό,το ελαιόλαδο,το κόλιαντρο και το κόκκινο πιπέρι και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά βούτυρο.Τις βράζετε ώσπου να μαλακώσουν.
 Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σε μακρόστενα κομμάτια.
Όταν σωθεί το νερό στο τηγάνι και ροδοκινίσουν οι μπριζόλες ρίχνετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να τηγανίζονται και αυτά.
 Στίβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι
 και προσθέτετε στο χυμό το κρασί ,αλάτι και ρίγανη.
 Τον ρίχνετε στο τηγάνι και βάζετε και τις πατατούλες που θα έχουν μαλακώσει.
Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί και με ένα κουτάλι ρίχνετε που και πού λίγο από το ζουμί πάνω σε κάθε πατάτα.
Το βάζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα σερβίρετε ρίχνετε άν θέλετε πάνω στη μπριζόλα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Μωσαικό(σαλαμι γλυκό)....αλλά αλλιώς

Το γνωστό γλυκό μωσαικό η σαλάμι σε αλλη εκδοχη σαν τουρτα,σερβιρισμενο σε πιατο σχεδιο ζεμπρα και πανω στη σαντιγυ δυο κερασια σαν ρουμπινια

 1 κουτί γάλα εβαπορέ,7 κουταλιές ζάχαρη,7 κουταλιές κορν φλάουερ,1 πακέτο Βιτάμ,2 σοκολάτες κουβερτούρες,2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα,μια κουταλιά σούπας κακάο,νερό,καρύδια τριμμένα,γλυκό κουταλιού κεράσι και σταφύλι,τρούφα σοκολάτας(μπορείτε να βάλετε ότι εσείς θέλετε από πάνω από τη σαντιγί για στόλισμα)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος(αυτή στο τενεκεδάκι νομίζω είναι η καλύτερη,αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε αυτή που χρησιμοποιείται συνήθως)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
                                                                                   Χτυπάτε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα και την αφήνετε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να πήξει.

 Τρίβετε τα μπισκότα με τα χέρια να σπάσουν σε κομμάτια.
Βάζετε το γάλα εβαπορέ σε μια κατσαρόλα(καλύτερα να είναι το σκεύος αντικολλητικό)και ρίχνετε τόσο νερό όσο και το γάλα.Ρίχνετε ακόμη το Βιτάμ,τις σοκολάτες,το κορν φλάουερ και το κακάο .
 Ανακατεύετε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει.Μόλις αρχίσει να πήζει και γίνει μια ωραία κρέμα το κατεβάζετε από τη φωτιά.
 Αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο ,ρίχνετε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά για να ενσωματωθούν με την κρέμα.
 Στρώνετε το μείγμα σε  πλαστικό σκεύος.
 Βγάζετε τη σαντιγί από το ψυγείο και τη στρώνετε από πάνω.
 Την απλώνετε να πάει παντού και να καλύψει όλη την επιφάνεια.
 Τέλος στολίζετε το γλυκό σας με ότι σας αρέσει.
Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και οικονομικό.
Με τα υλικά που σας γράφω εδώ γίνεται μια αρκετά μεγάλη ποσότητα και κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Ευχαριστώ τη φίλη μου Ελένη για τη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com