Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Εύκολο,απλό,αλλά..... νόστιμο...


 6 πίτες έτοιμες η φέτες ψωμί μπαγιάτικο 6 φέτες ζαμπόν,6 φέτες κασέρι γκούντα,2 ντομάτες ,2 πράσινες πιπεριές,ελαιόλαδο,ρίγανη,πελτέ ντομάτας και κέτσαπ,φέτα 250 γραμμάρια,κεφαλοτύρι τριμμένο,200 γραμμάρια.


Απλώνετε την κέτσαπ με τον πελτέ πάνω σε κάθε πιτα η φέτα ψωμιού,βάζετε στη σειρά τα υλικά για την ατομική πίτσα και ρίχνετε και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος
Τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να τις δείτε να ροδοκοκκινίζουν .

 Κόβετε σε ένα μεγάλο μπολ αφού τα έχετε πλύνει καλά πρώτα,μαρούλι κόκκινο και πράσινο,αγγούρι σε λεπτές φέτες καρώτο  επίσης σε λεπτές φέτες,ντοματίνια,ρόκα,κόκκινη πιπεριά.
Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ετοιμάζετε ένα ντρεσιγκ με λεμόνι,μηλόξυδο,μπαλσάμικο,μέλι,λίγη μουσταρδα και ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε σε ένα σέικερ να ενωθούν καλά  και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.
Ρίχνετε ακόμη παρμεζάνα τριμμένη ,καρύδια τριμμένα και σουσάμι ,σιρόπι ροδιού,καθώς και αλάτι.
Μετά τα γιορτινά γεύματα με τα πολύπλοκα μαγειρέματα και τις ετοιμασίες τις επίσημες έφτασε η ώρα να φτιάξετε κάτι πρόχειρο νόστιμο και πλήρες σαν γεύμα για σας,την οικογένεια σας ,τους φίλους σας.
Είναι απλό ,νόστιμο και χορταστικό ,δοκιμάστε το θα σας αρέσει σίγουρα,αλλά και αν όχι εδώ θάμαστε να το συζητήσουμε...Σας φιλώ ....
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
                            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Καλή χρονιά


Ενας δρόμος φαρδύς ,στο βάθος ανατέλλει ο ήλιος που μας δείχνει οτι ερχεται η νεα χρονια 2014
 Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέρμα της και ετοιμάζεται να παραδώσει τα σκήπτρα στην καινούρια που ήδη έχει πάρει το δρόμο και  μας έρχεται.....
Ποιος ξέρει άραγε τι να φέρνει μαζί της?
Αν θα είναι όμορφη,αν θα υλοποιήσει κάποια από τα όνειρα τα θέλω και τις προσδοκίες του καθενός μας...
Αν είναι χρονιά που θα φέρει κάτι καλό γενικά και στη χώρα μας η θα δούμε μια από τα ίδια και πάλι...
Αν θα μας φέρει πιο κοντά στο να βλέπουμε λιγότερους άστεγους η πιο ευτυχισμένα τα παιδιά και όχι  να μην μπορούν μερικά από αυτά να έχουν τα απαραίτητα για τη ζωούλα τους..
Να μας φέρει ίσως μηνύματα ελπιδοφόρα για κάποιες ασθένειες που ταλαιπωρούν  συνανθρώπους μας και τους χαλάνε τη ζωή.
Να έχει ίσως λιγότερη στεναχώρια και περισσότερη χαρά για τον καθένα μας ,αλλά και αν μας φέρει ίσως κάποια προβλήματα  να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να τα αντιμετωπίσουμε...
Κάνοντας ένα μικρο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε θα έλεγα πως ήταν μια καλή χρονιά,με υγεία πάνω από όλα για μένα και τα αγαπημένα μου πρόσωπα,με μικροχαρές που ήρθαν απρόσμενα από φίλους και τους δικούς μου ανθρώπους,με σχετική ηρεμία και γαλήνη.....
Πέρασε βέβαια σαν το νερό που λένε,πολύ γρήγορα μου φάνηκαν να περνάνε οι μέρες και οι εναλλαγές των εποχών έγιναν τόσο γρήγορα που δεν τις πολυκατάλαβα.
Κοιτάζοντας πίσω περνάνε όλα σαν μια ταινιούλα μικρού μήκους με τα γεγονότα να τρέχουν και να φεύγουν.....
Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια όμορφη και ήρεμη χρονιά με υγεία και προσωπική ηρεμία για τον καθένα,με δύναμη και θάρρος σε κάποιες ίσως δυσκολίες,με αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά,με μικροχαρές και πράγματα υλοποιήσιμα που αν και απλά κρύβουν το μυστικό για μια όμορφη ζωή....
                                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..... ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ
Η φωτογραφία της Βασιλόπιτας προστέθηκε μετά την ανάρτηση,είχα καποιες περιπέτειες με τη φωτογραφική μου μηχανή τελικά την φωτογράφισα με το κινητό....ελπίζω να φαινεται καλη όσο είναι και στ αλήθεια και μακάρι οι αναποδιές να μείνουν εδω στην παλια χρονιά...

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Καλαμάρια κόκκινα κρασάτα

Καλαμαρια κοκκινιστα σερβιρισμενα με ρυζι που περιεχει αρακα και κκαλαμποκι κοκινη χαρτοπετσετα και πηρουνι με χρυσες λεπτομερειες


700 γραμμάρια κατεψυγμένα καλαμάρια δαχτυλίδια η ολόκληρα,2 μικρά κρεμμύδια,1 σκελίδα σκόρδο,μισό ματσάκι άνηθο,μισό ματσάκι μαϊντανό,2 ντομάτες,ελαιόλαδο,κρασί άσπρο,1 κουταλιά πελτέ,1 κουταλιά κέτσαπ καυτερή,1 κουταλιά μουστάρδα,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,λίγο νερό.
 Καθαρίζετε τα κρεμμύδια,το σκόρδο  και πλένετε τον άνηθο και το μαϊντανό.
Έχετε  πλύνει καλά τα καλαμαράκια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα,ρίχνετε από πάνω τον άνηθο,τα κρεμμύδια  και το σκόρδο.

 Ρίχνετε και τα πιπέρια κόκκινο και μαύρο μαζί με το αλάτι και το λάδι και τα βάζετε στη φωτιά.
Πλένετε  και κόβετε τις ντομάτες στην αρχή φέτα και μετά σε στενόμακρες λουρίδες.
Αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 10-15 λεπτά και τα σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να βράσουν και με αυτό 5 λεπτά και ρίχνετε τη ντομάτα.
Αφού μαλακώσει λίγο η ντομάτα ρίχνετε ένα μείγμα από πελτέ κέτσαπ και μουστάρδα που έχετε ετοιμάσει και λίγο νερό (3/4 ποτηριού)
Το βράζετε να φύγουν τα πολλά υγρά  είναι έτοιμο.

Τα σερβίρετε με ρύζι με λαχανικάhttp://neli62.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html
η πατάτες τηγανητές,εύκολο και νόστιμο,ταιριάζει ωραία με κρασί άσπρο.

                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Χαρούμενη η νέα χρονιά

Χαρούμενη και με υγεία η νέα χρονιά

 O χρόνος έχει το κουσούρι να βιάζεται ,να τρέχει ,να μας παρασύρει στο διάβα του και να μας φορτώνει μέρες και νύχτες χαράς η λύπης,μήνες άγχους και προσμονής ,χρόνια με λίγη ελπίδα και πολλά θέλω και ιστορίες που μόνο η ζωή και αυτός ξέρουν να γράφουν....



 Ας μετρήσουμε χρονιές με βασιλόπιτες και ας σκεφτούμε πόσα πήραν μαζί τους και πόσα μας φέραν και ας σκεφτούμε και ας ελπίσουμε ότι η τελευταία από αυτές θα μας γεμίσει μόνο με όμορφα πράγματα..




 Αλλά κι αν δεν είναι έτσι ας είμαστε δυνατοί και υγιείς να το πολεμάμε ότι και αν μας περιμένει τη νέα χρονιά

Η συνταγή για τη βασιλόπιτα

















ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ





Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Τραγανά και σουσαμένια κουλουράκια


Στρογγυλα κουλουρακια τραγανα σερβιρισμενα με ενα φλυτζανι τσαι



Μισή κούπα καλαμποκέλαιο,μισή κούπα ελαιόλαδο,μισή κούπα άσπρο κρασί,μισή κούπα ζάχαρη,,3 βανίλιες,ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,σουσάμι άσπρο(2 κουταλιές σούπας για μέσα στη ζύμη και όσο πάρει για να τα πασπαλίσετε από πάνω.)
2 αυγά τους κρόκους για να τα αλείψετε,αν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα,τα βρέχετε με νερό για να κολλήσει το σουσάμι.

 Ανακατεύετε όλα τα υλικά  και στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι.
Το ζυμώνετε να ανακατευτούν  καλά τα υλικά και το κάνετε μια μπάλα.
 Κόβετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και αφού το πλάσετε σε μικρά κορδονάκια
 το διπλώνετε σε κύκλο και αφού στρώσετε ένα ταψί με λαδόκολλα τα βάζετε σε σειρές αρκετά μακριά επειδή θα φουσκώσουν.
 Τα αλείφετε με το αυγό και ρίχνετε από πάνω το σουσάμι να κολλήσει στην επιφάνεια.

 Τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στους 180-200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
 Γίνονται νόστιμα πολύ τραγανά και τρώγονται πολύ γρήγορα και ευχάριστα.
Συνοδεύουν πολύ καλά τα πρωινά σας καφεδάκια,το απογευματινό σας τσάι και γενικά είναι ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ..
                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Εύκολο και νόστιμο σαγανάκι



 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη,1 πράσινη πιπεριά,1 κοκκινη ,1-2 καυτερές πιπερίτσες,10 φέτες κασέρι γκούντα,150 γραμμάρια φέτα, 1 χοντρη φέτα καβουρμά,(μοσχαρίσιο η κοτόπουλο,εγώ εδώ έχω βάλει απο κοτόπουλο,αν δεν έχετε καβουρμά η ενδεχομένως δεν ξέρετε τι είναι βάζετε μπουκίτσες κοτόπουλου που προηγουμένως τις έχετε σωτάρει να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά).
 Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,ρίγανη λίγο πιπέρι μαύρο ,λίγο αλατι.

 Κόβετε σε κυβάκια τον καβουρμά,η το σωταρισμένο στήθος κοτόπουλου
 Ρίχνετε απο πανω τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τις καυτερές τις βάζετε ολόκληρες για να μην αφήσουν  όλη την κάψα τους μέσα στο σαγανάκι.

Ρίχντε τη φέτα τριμένη χοντρά
και τη ρίγανη.











 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και αφού τις στρώσετε πάνω απο τη φέτα ρίχνετε και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε με το κασέρι καλά την επιφάνεια βάζοντας τις φέτες τη μια κοντά στην άλλη και σταυρωτά ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια.

Το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων  για 20 λεπτά,αν δεν έχετε μιροκυμάτων το βάζετε σε κανονικό φούρνο αλλά θα το ψήσετε λιγο περισσότερο,δηλαδή για 30 λεπτά.         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για ούζο και τσίπουρο ,αλλά μπορεί να γείνει και ένα πολύ καλό κύριο πιάτο ειδικά αν το συνοδέψετε με τηγανιτές πατάτες.
Αν το φτιάξετε για παιδιά η άτομα που δεν τους αρέσει το καυτερό φυσικά το παραλλείπετε...

                                   ΚΑΛΗ   ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με ρύζι πικάντικο

Πικάντικο πιάτο με ρύζι και κοτόπουλο σεριβιρισμενο με ενα ποτηρι ασπρο κρασια για συνοδεια και πηρουνι με χρυσες λεπτομερειες





600 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομματάκια,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,2κλαδάκια δυόσμο,2 κλαδάκια βασιλικό,1 πιπεριά καυτερή,2 ώριμες ντομάτες,1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο,ρύζι Καρολίνα,πλιγούρι,κίτρινο ρύζι,αλάτι πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,αρακά ,κόκκινη πιπεριά,κρασί άσπρο.

 Κόβετε την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες και τη βάζετε σε ένα τηγάνι να σωταριστεί μαζί με το κοτόπουλο το οποίο το έχετε πασπαλίσει με το μείγμα των μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο και το έχετε αφήσει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να πάρει ωραία γεύση και να μην είναι στεγνό.

 Αφού τραβήξει όλα τα υγρά του και έχει πάρει και λίγο χρώμα



ρίχνετε τα αρωματικά χόρτα το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνετε να μαραθουν και να ενσωματωθούν με το κοτόπουλο
Κόβετε τις ντομάτες κομματάκια και τις έχετε έτοιμες για να τις ρίξετε λίγο αργότερα,ρίχνετε πάνω τους λίγη ζάχαρη για να φύγει η ξυνάδα τους.
Ετοιμάζετε τον αρακά με την πιπεριά που την έχετε κόψει σε ροδέλες
 Το ρύζι μπαίνει στο φαγητό σ αυτή την αναλογία,λιγότερο το κίτρινο,πιο πολύ το Καρολίνα και το πλιγούρι είναι περίπου δυο κουταλιές της σούπας.
Πλένετε τα ρύζια και το πλιγούρι και τα ρίχνετε στο μείγμα αρακά πιπεριά.
 Τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο.
 Ρίχνετε τις ντομάτες
 και νερό όσο να σκεπαστεί το ρύζι...

 Θα σας δείξω τώρα ένα τρόπο να κάνετε σαλάτα μπρόκολο χωρίς να το βράσετε ,στο φούρνο μικροκυμάτων

Πλένετε καλά το μπρόκολο.το κόβετε στη μέση και ρίχνετε μέσα μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό
 Σκεπάζετε το σκεύος,μπορείτε να βάλετε από πάνω και ειδική μεμβράνη για το φούρνο μικροκυμάτων,αρκεί το καπάκι να μην εφαρμόζει αεροστεγώς ς γιατί θα σας το πετάξει,αν βάλετε μεμβράνη την τρυπατε με καρφίτσα,αν βάλετε καπάκι μην το κλείνετε καλά.
 Αναβετε το φούρνο μικροκυμάτων στο φουλ για 7-8 λεπτά
Όταν σταματήσει δεν το βγάζετε αμέσως,αφήνετε για 5 περίπου λεπτά ακόμη,έτσι έχετε καταπράσινο και τραγανό ,νόστιμο μπρόκολο και προπαντός γρήγορα.
Το φαγητό είναι λίγο πικάντικο,λόγω της καυτερής,αν δεν σας αρέσει το καυτερό βάζετε γλυκιά πράσινη πιπεριά,παει ωραία με σαλάτα και φέτα,και κρασάκι άσπρο..
                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com