Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Τραγανά και σουσαμένια κουλουράκια


Στρογγυλα κουλουρακια τραγανα σερβιρισμενα με ενα φλυτζανι τσαι



Μισή κούπα καλαμποκέλαιο,μισή κούπα ελαιόλαδο,μισή κούπα άσπρο κρασί,μισή κούπα ζάχαρη,,3 βανίλιες,ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,σουσάμι άσπρο(2 κουταλιές σούπας για μέσα στη ζύμη και όσο πάρει για να τα πασπαλίσετε από πάνω.)
2 αυγά τους κρόκους για να τα αλείψετε,αν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα,τα βρέχετε με νερό για να κολλήσει το σουσάμι.

 Ανακατεύετε όλα τα υλικά  και στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι.
Το ζυμώνετε να ανακατευτούν  καλά τα υλικά και το κάνετε μια μπάλα.
 Κόβετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και αφού το πλάσετε σε μικρά κορδονάκια
 το διπλώνετε σε κύκλο και αφού στρώσετε ένα ταψί με λαδόκολλα τα βάζετε σε σειρές αρκετά μακριά επειδή θα φουσκώσουν.
 Τα αλείφετε με το αυγό και ρίχνετε από πάνω το σουσάμι να κολλήσει στην επιφάνεια.

 Τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στους 180-200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
 Γίνονται νόστιμα πολύ τραγανά και τρώγονται πολύ γρήγορα και ευχάριστα.
Συνοδεύουν πολύ καλά τα πρωινά σας καφεδάκια,το απογευματινό σας τσάι και γενικά είναι ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ..
                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Εύκολο και νόστιμο σαγανάκι



 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη,1 πράσινη πιπεριά,1 κοκκινη ,1-2 καυτερές πιπερίτσες,10 φέτες κασέρι γκούντα,150 γραμμάρια φέτα, 1 χοντρη φέτα καβουρμά,(μοσχαρίσιο η κοτόπουλο,εγώ εδώ έχω βάλει απο κοτόπουλο,αν δεν έχετε καβουρμά η ενδεχομένως δεν ξέρετε τι είναι βάζετε μπουκίτσες κοτόπουλου που προηγουμένως τις έχετε σωτάρει να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά).
 Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,ρίγανη λίγο πιπέρι μαύρο ,λίγο αλατι.

 Κόβετε σε κυβάκια τον καβουρμά,η το σωταρισμένο στήθος κοτόπουλου
 Ρίχνετε απο πανω τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τις καυτερές τις βάζετε ολόκληρες για να μην αφήσουν  όλη την κάψα τους μέσα στο σαγανάκι.

Ρίχντε τη φέτα τριμένη χοντρά
και τη ρίγανη.











 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και αφού τις στρώσετε πάνω απο τη φέτα ρίχνετε και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε με το κασέρι καλά την επιφάνεια βάζοντας τις φέτες τη μια κοντά στην άλλη και σταυρωτά ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια.

Το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων  για 20 λεπτά,αν δεν έχετε μιροκυμάτων το βάζετε σε κανονικό φούρνο αλλά θα το ψήσετε λιγο περισσότερο,δηλαδή για 30 λεπτά.         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για ούζο και τσίπουρο ,αλλά μπορεί να γείνει και ένα πολύ καλό κύριο πιάτο ειδικά αν το συνοδέψετε με τηγανιτές πατάτες.
Αν το φτιάξετε για παιδιά η άτομα που δεν τους αρέσει το καυτερό φυσικά το παραλλείπετε...

                                   ΚΑΛΗ   ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με ρύζι πικάντικο

Πικάντικο πιάτο με ρύζι και κοτόπουλο σεριβιρισμενο με ενα ποτηρι ασπρο κρασια για συνοδεια και πηρουνι με χρυσες λεπτομερειες





600 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομματάκια,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,2κλαδάκια δυόσμο,2 κλαδάκια βασιλικό,1 πιπεριά καυτερή,2 ώριμες ντομάτες,1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο,ρύζι Καρολίνα,πλιγούρι,κίτρινο ρύζι,αλάτι πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο,αρακά ,κόκκινη πιπεριά,κρασί άσπρο.

 Κόβετε την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες και τη βάζετε σε ένα τηγάνι να σωταριστεί μαζί με το κοτόπουλο το οποίο το έχετε πασπαλίσει με το μείγμα των μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο και το έχετε αφήσει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να πάρει ωραία γεύση και να μην είναι στεγνό.

 Αφού τραβήξει όλα τα υγρά του και έχει πάρει και λίγο χρώμα



ρίχνετε τα αρωματικά χόρτα το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνετε να μαραθουν και να ενσωματωθούν με το κοτόπουλο
Κόβετε τις ντομάτες κομματάκια και τις έχετε έτοιμες για να τις ρίξετε λίγο αργότερα,ρίχνετε πάνω τους λίγη ζάχαρη για να φύγει η ξυνάδα τους.
Ετοιμάζετε τον αρακά με την πιπεριά που την έχετε κόψει σε ροδέλες
 Το ρύζι μπαίνει στο φαγητό σ αυτή την αναλογία,λιγότερο το κίτρινο,πιο πολύ το Καρολίνα και το πλιγούρι είναι περίπου δυο κουταλιές της σούπας.
Πλένετε τα ρύζια και το πλιγούρι και τα ρίχνετε στο μείγμα αρακά πιπεριά.
 Τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο.
 Ρίχνετε τις ντομάτες
 και νερό όσο να σκεπαστεί το ρύζι...

 Θα σας δείξω τώρα ένα τρόπο να κάνετε σαλάτα μπρόκολο χωρίς να το βράσετε ,στο φούρνο μικροκυμάτων

Πλένετε καλά το μπρόκολο.το κόβετε στη μέση και ρίχνετε μέσα μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό
 Σκεπάζετε το σκεύος,μπορείτε να βάλετε από πάνω και ειδική μεμβράνη για το φούρνο μικροκυμάτων,αρκεί το καπάκι να μην εφαρμόζει αεροστεγώς ς γιατί θα σας το πετάξει,αν βάλετε μεμβράνη την τρυπατε με καρφίτσα,αν βάλετε καπάκι μην το κλείνετε καλά.
 Αναβετε το φούρνο μικροκυμάτων στο φουλ για 7-8 λεπτά
Όταν σταματήσει δεν το βγάζετε αμέσως,αφήνετε για 5 περίπου λεπτά ακόμη,έτσι έχετε καταπράσινο και τραγανό ,νόστιμο μπρόκολο και προπαντός γρήγορα.
Το φαγητό είναι λίγο πικάντικο,λόγω της καυτερής,αν δεν σας αρέσει το καυτερό βάζετε γλυκιά πράσινη πιπεριά,παει ωραία με σαλάτα και φέτα,και κρασάκι άσπρο..
                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μόσχαρι με μελιτζάνες


 700 γραμμάρια μοσχάρι,5 μελιτζάνες,2 μεγάλα κρεμμύδια,2 ώριμες ντομάτες,2-3 σκελίδες σκόρδο,μαϊντανό μισό ματσάκι,αλάτι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι του κρασιού,καλαμποκέλαιο.
 Βράζετε καλά το μοσχάρι και το κόβετε σε κομμάτια,σχεδόν σαν μπουκιές.
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες ,αφού τις έχετε πλύνει πρώτα.
 Τις βάζετε σε ένα σκεύος όρθιες τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατίζετε.
Έτσι  βγάζουν όλη τη στυφάδα τους και είναι έτοιμες για τηγάνισμα.
 Ψιλοκόβετε το μαϊντανό ,τα κρεμμύδια σε κομμάτια,καθαρίζετε τις σκελίδες το σκόρδο τις οποίες βάζετε ολόκληρες στο φαγητό.
Περνάτε και τις ντομάτες από τρίφτη η μίξερ.
 Αφού έχουν βγάλει τα υγρά τους τις στύβετε μια μια για να μην πιτσιλάνε στο τηγάνισμα.
 Αφού τις τηγανίσετε παίρνετε ένα ένα κομμάτι κρέας και το τυλίγετε μ αυτές.
Το πιάνετε με μια οδοντογλυφίδα.
 Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί.
Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα που έχετε κάνει με όλα τα υλικά που έχετε(κρεμμύδι,σκόρδο,μαϊντανό,αλάτι ,τα πιπέρια,λάδι,τις ντομάτες,και τη ζάχαρη)
Αυτά τα έχετε βράσει για 10 λεπτά πριν να τα ρίξετε πάνω στο κρέας.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Το ξεσκεπάζετε και πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και το ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Ταιριάζει με κόκκινο κρασί(τουλάχιστον στα δικά μου γούστα),σαλάτα πράσινη και φέτα.
Είναι ένα νόστιμο πιάτο και αρκετά θρεπτικό....
                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σταφύλι γλυκό

Πιατάκι με γλυκό κουταλιού κσταφύλι σουλτανίνα και ποτήρι με δροσερό νερό

 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα άσπρη,800 γραμμάρια ζάχαρη,1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι,ένα κλαράκι αρμπαρόριζα η βανίλια.
 Πλένετε καλά τα σταφύλια και χωρίζετε τις ρόγες μια μια σε μια κατσαρόλα.
 Τις βάζετε να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού περίπου 10 λεπτά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε έτσι το σταφύλι 24 ώρες.
 Το βάζετε για βράσιμο και το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι.
Όταν δείτε το σιρόπι να πυχτώνει κάπως ρίχνετε μέσα και την αρμπαρόριζα η τη βανίλια.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το κατεβάσετε από τη φωτιά όταν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο και αυτή δεν απλώσει.
Μερικά σταφύλια ενώ φαίνεται δεμένο το γλυκό σας αυτά ξαναβγάζουν λίγα υγρά,γι αυτό θα βάλετε το γλυκό στο βάζο μετά από 24 ώρες,γιατί ίσως χρειαστεί να το ξαναβράσετε λίγο.
Το γλυκό αυτό το φτιάχνω πολλά χρόνια και σημαίνει πάντα το τέλος του Καλοκαιριού μιας και συμπίπτει με τον ερχομό του Φθινοπώρου.
Συνοδεύει μια χαρά τα Ελληνικά καφεδάκια σας τα μελαγχολικά και όμορφα απογεύματα.....
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com