Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Σαλάτα γλυστρίδα


 Γλιστρίδα ,3 σκελίδες σκόρδο,μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,μισό ποτηράκι ξύδι άσπρο,αλάτι ,γιαούρτι στραγγιστό.
 Πλένετε  τη γλιστρίδα ,πολυ καλά είναι να είναι τρυφερή και την αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά της.

 Καθαρίζετε το σκόρδο και ετοιμάζετε, λάδι, ξίδι και αλάτι.

Ζεματάτε ελαφρά τη γλιστρίδα(περίπου 5-7 λεπτά και πατάτε το σκόρδο να πολτοποιηθεί.
Το ρίχνετε στη γλιστρίδα και ρίχνετε το λάδι και το ξύδι,ανακατεύετε καλά ,ρίχνετε και το αλάτι και τα αφήνετε για λίγη ώρα να ενσωματωθούν τα υλικά.


 Ρίχνετε μετά περίπου 700 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό και τα ανακατεύετε καλά.

Είναι μια πολύ εύκολη και δροσερή σαλάτα,συνοδεύει πολύ ωραία ντολμαδάκια γιαλαντζί,κρέας ψητό ,αλλά και ψάρι,μοιάζει ελαφρά με το τζατζίκι αλλά έχει πιο ωραία γεύση...
                                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Σουπιές κρασάτες


 1 κιλό σουπιές φρέσκες,1 κόκκινη πιπεριά,1 σκελίδα σκόρδο,μισό μάτσο μαϊντανό,1 ποτήρι κρασί άσπρο,ελαιόλαδο περίπου μισό ποτήρι,2 ντομάτες ώριμες,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο.
 Καθαρίζετε καλά τις σουπιές και τις πλένετε να φύγει το μελάνι.
Τις κόβετε σε κομμάτια αρκετά μεγάλα.
 Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες την κόκκινη πιπεριά ,τον μαϊντανό και τη σκελίδα το σκόρδο σε φετάκια(αν θέλετε βαζετε παραπάνω σκόρδο)
 Τα βάζετε όλα σε ένα τηγάνι βαθύ η μια ρηχή κατσαρόλα(σουπιές,πιπεριά,μαϊντανό ,σκόρδο ,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο) και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά να βγάλει τα υγρά η σουπιά και τα λαχανικά
 Πλένετε και κόβετε την ντομάτα σε κύβους και ετοιμάζετε και το κρασί.
 Αφήνετε να σιγοψήνεται το φαγητό με το λάδι και τα υγρά που θα βγάλει περίπου μισή ώρα.
 Ρίχνετε μετά τη ντομάτα και το κρασί να πάρουν μερικές βράσεις..
Συμπληρώνετε τα υγρά με λίγο νερό να σκεπαστούν καλά οι σουπιές και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά να βράσει μέχρι να μείνει με μια πηχτή σάλτσα και το λάδι .

Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και μπορείτε το συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες η ρύζι η ότι άλλο θέλετε και με σαλάτα πράσινη...
                                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Κολοκυθόπιτα αλμυρή της Μάρως


 4 κολοκυθάκια,3 αυγά,1 φλυτζάνα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,1 φλυτζάνα τσαγιού αλεύρι, 1 μπαίκιν πάουντερ,άνηθο , δυόσμο,300 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα,300 γραμμάρια φέτα,πιπέρι  μαύρο,αλάτι,μισό ποτήρι ελαιόλαδο,(λίγο γάλα σε περίπτωση που χρειαστεί)
 Πλένετε καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα κολοκυθάκια.
 Τα περνάτε από το μπλεντεράκι,η τα τρίβετε στον τρίφτη.
 Ετοιμάζετε όλα τα  υπόλοιπα  υλικά σας.
Σε μια λεκάνη ρίχνετε πρώτα το τριμμένο κολοκυθάκι και τα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι .
 Μετά ρίχνετε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά
ενώ τα ανακατεύετε με το χέρι να ενσωματωθούν.

 Η πυκνότητα της ζύμης πρέπει να μοιάζει με του
κέικ,αν σας βγεί πιο πηχτό ρίχνετε λίγο γάλα.
(εδώ πάει το γάλα που ανέφερα πιο πάνω αν χρειαστεί)
 Αφού το ανακατέψτε καλά λαδώνετε ένα ταψί
όχι πολύ μεγάλο και το απλώνετε μέσα.
 Το ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά...
Εμένα με ενθουσίασε ,δεν ξέρω σε σας αν αρέσει .
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μάρω και την ευχαριστώ πολύ
Δοκιμάστε την, εύκολη,νόστιμη υγιεινή...
                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Η ομελέτα της μαμάς


 5 πατάτες,5 αυγά,2 ντομάτες ώριμες,300 γραμμάρια φέτα σκληρή,1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα,αλάτι,μαύρο πιπέρι ,ρίγανη,ελαιόλαδο,μισό ποτηράκι και καλαμποκέλαιο(για το τηγάνισμα της πατάτας), αν θέλετε πράσινη και κόκκινη πιπεριά.
 Καθαρίζετε ,κόβετε και τηγανίζετε τις πατάτες.
 Κόβετε την φέτα σε κυβάκια,και τη ντομάτα το ίδιο.
 Χτυπάτε τα αυγά όλα μαζί και ρίχνετε το γάλα το αλάτι ,το μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη.
Βάζετε τις τηγανητές πατάτες ξανά στο τηγάνι με το μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,και ρίχνετε μέσα την ντομάτα και την φέτα,τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να λιώσει λίγο η φέτα και να μαραθούν λίγο οι ντομάτες εδώ θα ρίξετε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν βάλετε.
Ρίχνετε στο τέλος το μείγμα των αυγών και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού.
Ανακατεύετε με κουτάλι να ψηθεί καλά το αυγό.
Όταν το δείτε καλά ψημένο το κατεβάζετε και το σερβίρετε,τρώγεται και ζεστό και κρύο αυτό το πιάτο.
Δεν είναι καμιά σπουδαία και δύσκολη συνταγή,ούτε και με κόστος πολύ,δεν παίρνει πολύ χρόνο να γίνει,αλλά δεν στερείται καθόλου νοστιμιάς και μένα μου θυμίζει τη μαμά μου που πολλές φορές την είχε έτοιμη όταν γυρνούσαμε από το σχολείο,μαζί με σαλάτα  ........και όταν τη φτιάχνω πάντα έχω αυτές τις εικόνες στο μυαλό....
                                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Μάνα είναι μόνο μία

Χρόνια πολλά σε όλες μας....να μας χαίρονται τα βλαστάρια μας,να έχουμε όλοι μας υγεία και να δίνουμε αγάπη περίσσια αλλά και να παίρνουμε............
Εξάλλου όπως λέει και ο λαός μας μάνα είναι μόνο μια.........
Το βιντεάκι έχω φτιάξει εγώ και είναι αφιερωμένο σε κάθε είδους μανούλα,γιατί κάθε καρδιά που χτυπάει έχει την ίδια αγάπη για το παιδί που έφερε στον κόσμο

                                        ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πρασόρυζο


 4 πράσα(περίπου 1 κιλό),
1 καρώτο,μία ρίζα σέλινο,
2-3 κλωνάρια σέλινο,
1 λεμόνι 
,1 κούπα ρύζι Καρολίνα,
αλάτι ,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,
1 ποτηράκι ελαιόλαδο,
λίγο νερό.
 Καθαρίζετε τα πράσα αφού τα έχετε πλύνει καλά και τα κόβετε σε κομμάτια...
Καθαρίζετε το καρώτο και  τη σελινόριζα και πλένετε καλά τα κλαδάκια του σέλινου...
Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι
 Τρίβετε σε τρίφτη το καρώτο,κόβετε σε κυβάκια τη σελινόριζα και τα κλαδάκια ψιλοκομμένα
 Τα βάζετε σε ένα τηγάνι βαθύ η μια ρηχή κατσαρόλα....
 Ρίχνετε το αλάτι το ελαιόλαδο τα πιπέρια,κόκκινο και μαύρο,το κόκκινο ας είναι αρκετό ,του παει....
Τα αφήνετε να μαραθούν όλα μαζί και αφού στίψετε το χυμό λεμόνι μέσα και το αφήσετε να πάρει μερικές βράσεις ρίχνετε και το ρύζι...
Προσθέτε τέλος το νερό ίσα να σκεπαστουν
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά...
Σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να φουσκώσει καλύτερα το ρύζι.
Είναι ένα εύκολο, οικονομικό και πολύ γευστικό πιάτο...
Γίνεται γρήγορα αλλά δεν στερείται νοστιμιάς ,ειδικά αν σας αρέσουν τα πιάτα με λαχανικά
Το συνοδεύετε με φέτα.
                                                  
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Καλή πρωτομαγιά

 Μάιος ο μήνας που έχουν την τιμητική τους τα λουλούδια...Ευωδιές ,αρώματα και νύχτες όλο γλύκα Ανοιξιάτικες............
 Ο μήνας που μας προετοιμάζει σιγά σιγά για το Καλοκαιράκι.....
Ξεκινάει με την ξένοιαστη έξοδο του κόσμου στις εξοχές που παρέες παρέες πάνε να τον προϋπαντήσουν και να χαρούν τον Ήλιο και την ξενοιασιά.........
 Κάποιοι όμως μια μέρα σαν κι αυτή πριν πολλά πολλά χρόνια ξεκίνησαν και ξεσηκώθηκαν για ένα καλύτερο αύριο για το καλό της εργατιάς ,για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για ένα σταθερό ωράριο.........

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος με σέσκουλα


700 γραμμάρια μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο παστό,500 γραμμάρια σέσκουλα,3-4 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,1 ντομάτα ώριμη αρκετά μεγάλη, 1 κρεμμύδι μεγάλο,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,μισό ποτηράκι κρασί άσπρο,λίγο αλάτι,1 λεμόνι,λίγο νερό.
Πλένετε καλά τα σέσκουλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν από τα νερά τους.
 Πλένετε και το μπακαλιάρο τον οποίο θα έχετε ξαρμυρίσει τουλάχιστον 2 μέρες αλλάζοντας το νερό.
Πλένετε όλα τα λαχανικά και τα καθαρίζετε για το φαγητό.
 Βάζετε από μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και κρασί άσπρο.
 Βάζετε σε μια κατσαρόλα ρηχή η βαθύ τηγάνι το ψάρι μαζί με το λάδι, σκόρδο το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.
 Κόβετε τα σέσκουλα σε κομμάτια σχετικά μικρά
 Αφού έχουν μαραθεί και τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις για να μελώσει το φαγητό.
Ρίχνετε και τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και το χυμό από το λεμόνι μαζί με ένα ποτήρι νερό.





Το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις χωρίς να το ανακατέψτε καθόλου.
Κουνάτε το φαγητό όπως είναι με την κατσαρόλα,αν βάλετε κουτάλι θα διαλυθούν τα κομμάτια του ψαριού.
Το βράζετε περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα και η ντομάτα.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο και ένας διαφορετικός τρόπος να κάνετε τον αλμυρό μπακαλιάρο ,εκτός από τηγανητό με σκορδαλιά.
Εμάς μας αρέσει πολύ σαν γεύση και ταιριάζει με κρασάκι άσπρο.
                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com