Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Γλυκό κουταλιού κεράσι (Ξανθό)

Κεράσι ξανθό γλυκο του κουταλιού


 2 κιλά κεράσια για γλυκό κουταλιού ,2 κιλά ζάχαρη( αν δε σας αρέσει πολύ γλυκό θα βάλετε 1850 γραμμάρια,αν και τα συγκεκριμένα κεράσια είναι ξινόγλυκα και θέλουν λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω)
2 λεμόνια ,1 ποτήρι μικρό νερό,λίγη αρμπαρόριζα η 3 βανίλλιες.

Πλένετε πολύ καλά τα κεράσια,και αφού βγάλετε τα κοτσανάκια τους βγάζετε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια ,αν  δεν έχετε
αυτό το εργαλείο οπλιστείτε με υπομονή πολλή και μια φουρκέτα.

Στρώνετε κεράσια και ζάχαρη εναλλάξ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες έτσι .
Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους και θα είναι έτοιμα για την πρώτη βράση.


 Τα βράζετε μαζί με το νερό για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνετε μια νύχτα έτσι μισοβρασμένα.
Αυτά θα αφρίσουν αρκετά όσο τα βράζετε ,θα βγάζετε που και πού τον αφρό.
 Την επόμενη μέρα θα δείτε πόσο σιρόπι έχουν,αν δείτε ότι έχουν βγάλει πολύ θα βγάλετε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και θα δέσετε το σιρόπι να πηχτώσει.
Ξαναρίχνετε τα κεράσια και μαζί το χυμό του λεμονιού και τις βανίλλες η την αρμπαρόριζα.
Βράζετε για ακόμη 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Συνοδεύει ωραία γιαουρτάκι ,και παγωτό αλλά και καφέ Ελληνικό ,με δροσερό νεράκι.
Εδώ υπάρχει μια ακόμη συνταγή μου για γλυκό κουταλιού κεράσι ,όποια και να φτιάξετε θα έχει επιτυχίαhttps://www.aromatakaigeuseis.gr/2012/05/blog-post_31.html
                          ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!!!!!!!!!

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Ρεβύθια με ρύζι και λουκάνικα






Το φαγητό αυτό προϋποθέτει να έχουμε φτιάξει πρώτα ρεβίθια σούπα

3 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα.                                                                

 Μια κούπα ρύζι Καρολίνα κίτρινο ρύζι και λίγο πλιγούρι
στην αναλογία που βλέπετε στην κούπα.          
Βάζετε σε ένα ταψί πρώτα τα ρεβίθια όπως είναι
μαγειρεμένα σαν σούπα.
Ρίχνετε μετά το ρύζι και λίγο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά πελτέ ντομάτας για να ψηθεί καλά το ρύζι.
Τα βάζετε στο φούρνο που τον έχετε βάλει να ανάψει στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αφού δείτε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει μετά από 10 λεπτά δηλαδή ρίχνετε και τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά.


Το φαγητό είναι κάποιο από τα πιάτα που εκμεταλλεύεσαι ένα πιάτο για να δημιουργήσεις ένα καινούριο νοστιμότερο ίσως από το προηγούμενο.
Το σερβίρετε με λεμόνι  και μαύρο πιπέρι στο πιάτο.
Είναι λίγο Χειμωνιάτικο αλλά σας πληροφορώ ότι πάει και αυτή την εποχή πολύ καλά με πράσινη σαλάτα και φέτα,εξάλλου περί ορέξεως ουδείς λόγος...
                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Κοκκινιστό με σπαγγέτι


 700 γραμμάρια μοσχάρι για κατσαρόλα,μπορείτε να πάρετε σπάλα,κυλότο,σπαλομπριζόλα,κ.α
1 ντομάτα ώριμη,1 καρότο,2 κρεμμύδια,θυμάρι,1 πράσινη πιπεριά,κόλιανδρο,πέστο βασιλικού(μια κουταλιά),κόκκινο πιπέρι,μαύρο πιπέρι τριμμένο και σε κόκκους,δαφνόφυλλο,αλάτι,ελαιόλαδο.
Ντομάτες κατεψυγμένες ,εγώ το φροντίζω αυτό από το Καλοκαίρι που έχουμε πολλές,βάζω τις μικρές αφού τις πλύνω καλά στην κατάψυξη.
Αν δεν έχετε θα βάλετε ντοματάκια κονσέρβα αλλά το φαγητό είναι πιο νόστιμο με τις κατεψυγμένες.
Μακαρόνια νούμερο 10,εγώ βάζω και ακόμη πιο ψιλά,βούτυρο,1 κουταλιά ντοματοπελτέ,τυρί τριμένο,ελαιόλαδο.

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κύβους ανάλογα πόσο τους θέλετε εσείς για το κοκκινιστό σας.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά σας.

 Κόβετε το κρεμμύδι στο μπλεντεράκι η στον ψιλό τρίφτη και αφού έχετε βράσει το κρέας σας το βάζετε για τσιγάρισμα.
 Έχετε κρατήσει και το ζωμό από το βράσιμο του κρέατος γιατί θα σας χρειαστεί να τον ρίξετε στο φαγητό μετά.
Κόβετε και το καρότο την πιπεριά,ρίχνετε το δαφνόφυλλο,και  όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 Τη φρέσκια ντομάτα την κόβετε κυβάκια και την ρίχνετε κι αυτήν στο φαγητό.
 Τελευταίο ρίχνετε τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Αφού βγάλετε τις ντομάτες από την κατάψυξη τις βάζετε σε νερό για να ξεπαγώσουν λιγάκι.
Τις κόβετε στην μέση
 και μετά τις ρίχνετε στο μπλεντράκι να αλεστούν και να γίνουν πολτός


 Τις ρίχνετε κι αυτές στο φαγητό και συμπληρώνετε με το ζωμό .
Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού βράσει ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι και τα μακαρόνια σας,τα αφήνετε να βράσουν ανάλογα με το γούστο σας ,καλύτερα όμως να μην πολυβράσουν.
Καίτε 50 γραμμάρια βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια σας.
Τα ανακατεύετε και είναι έτοιμα για να σερβιριστουν με το κοκκινιστό κρέας.
Αυτό εδώ είναι ένα νόστιμο και κλασσικό πιάτο,το συνοδεύετε με μια ωραία σαλάτα ,εγώ το προτιμώ με πράσινη.
Ρίχνετε και στο σερβίρισμα τυρί τριμμένο,ότι τυρί σας αρέσει,εμείς εδώ μας αρέσει και η φέτα αλλά πάει ωραία και το κεφαλοτύρι.
                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com