Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Καλά Χριστούγεννα!!!!

Χριστούγεννα με πολή ευτυχία και χαρά
 Χριστούγεννα και πάλι και τι να γράψεις? Τι να ευχηθείς? Μάλλον μόνο υγεία ...τι άλλο ? είναι πια τόσο εύθραυστη....
Μελομακάρονα πολύ νόστιμα
 Το κλίμα θα είναι όσο γίνεται γιορτινό ,τα παιδιά πάλι θα πουν τα κάλαντα ,θα φτιάξουμε γλυκά θα πούμε τις ίδιες ευχές και θα κάνουμε τα ίδια πράγματα όπως κάθε χρόνο
Ας σκεφτούμε και κάποιους που πεινάνε κάποιους που κρυώνουν και κάποιους πού είναι στο κρεββάτι του πόνου,κάποιους που είναι μακριά από την οικογένεια και ας προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά για όλους και το Άγιο πνεύμα των Χριστουγέννων...
Το φως του αστεριού όπως οδήγησε τους Μάγους να μας οδηγήσει στο δρόμο το σωστό για την ψυχή μας και και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας....Υγεία...Αγάπη...Ειρήνη ,έννοιες που τάχα μου είναι δεδομένες αλά καθόλου δεν  συμβαίνει έτσι
 Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και αγάπη στην καρδιά

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Μοσχάρι με πατάτες και μελιτζάνες στη γάστρα


 1 κιλό μοσχάρι( στηθοπλευρά) 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες,1 κιλό πατάτες μικρές,2 μεγάλα κρεμμύδια,2 ντομάτες ώριμες,ένα ματσάκι μαϊντανό,4-5 σκελίδες σκόρδο,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,ρίγανη,λίγο νερό


  Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε μακρόστενες ,καθαρίζετε κι τις πατάτες και τις χαράζετε λίγο από την μια άκρη για να πάρουμε μέσα λάδι όταν θα τις περάσετε από το τηγάνι.
Κόβετε τις μελιτζάνες μακρόστενες και τις πασπαλίζετε με αλάτι για να φύγει η στυφάδα τους πριν μπουν και αυτές στο τηγάνι.

 Βράζετε καλά το κρέας και κρατάτε το ζουμί του.
Βάζετε τις πατάτες στο τηγάνι με το μισό λάδι  και τις ροδοκοκκινίζετε.
Βάζετε και τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε κι αυτές

 Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες τις σκελίδες το σκόρδο τις βάζετε ολόκληρες.
Ψιλοκόβετε και το μαϊντανό και τα βάζετε όλα σε σειρές σε μια γάστρα.

 Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε κυβάκια.
Τις προσθέτε κι αυτές στη γάστρα μαζί με το κρέας.
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι που έμεινε αλάτι ,τα πιπέρια κόκκινο και μαύρο και τη ρίγανη.
Ρίχνετε και το ζωμό από το κρέας αφου τον σουρώσετε για τυχόν κοκαλάκια και αφρό που έχει βγάλει με το βράσιμο.

 Ψήνετε περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου
Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό ,όχι ότι κρύο δεν είναι εξίσου νόστιμο δηλαδή....
Πάει πολύ με σαλάτα π΄ρασινη και φέτα και μπύρα η κράσακι κόκκινο
                                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Ελαφρύ και νόστιμο μωσαικό

Μωσαικό η σαλάμι γλυκό ελαφρύ και νόστιμο

 2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα,1 φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής,μια μερέντα,λικέρ ,εγώ έβαλα κερασό που είναι και αρωματικό, για να βρέξετε τα μπισκότα,1 κούπα καρύδια,γλυκό του κουταλιού ότι σας αρέσει ,εγώ έβαλα κυδώνι και φράουλα
 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται σαν σαντιγί.
Σπάζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε κομμάτια


 Τα βρέχετε με το λικέρ για να αρωματιστούν και να μαλακώσουν
λίγο

 Ρίχνετε τη μερέντα μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα μείγμα
 Κόβετε τα γλυκά του κουταλιού σε κομμάτια ..
Τα καρύδια τα έχετε χοντροκομμένα,εγώ τα έβαλα για λίγο στο φούρνο και ψήθηκαν ελαφρά ,είναι πιο γευστικά έτσι

 Ρίχνετε μέσα στη λεκάνη που έχετε τα βρεγμένα μπισκότα τα γλυκά του κουταλιού,τα καρύδια και τη σαντιγί
 και τα ζυμώνετε ελαφρά για να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Το στρώνετε σε λαδόκολλα το τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε στην κατάψυξη.
Καλό είναι να μείνει τουλάχιστον  24 ώρες για να παγώσει και να κόβετε ωραία
Είναι ένα πολύ νόστιμο,ελαφρύ και νόστιμο γλυκό ,μπορείτε να κάνετε και ένα γλάσο με κουβερτούρα σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ίσες ποσότητες και να το ρί ξετε από πάνω όταν παγώσει
Επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια αλλά και σκέτο είναι υπέροχο
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

6 Χρόνια ...

 Έξι χρόνια ε?
Μα πότε πέρασαν ? Τι έγινε αέρας σαν να ήταν ....
Με φόρα ενθουσιασμό και  μεράκι αποφάσισα μια μέρα  να μπω στο χώρο των μπλογκς γιατί είχα ενθουσιαστεί με κάποια που παρακολουθούσα
Και ναμαιιιιιιι....
Οι γνώσεις μηδαμινές σχεδόν άσχετη αλλά με το σχετικό πείσμα...
Οι αναρτήσεις  στην αρχή μικρές και με ρυθμούς χελώνας αλλά με χαρά όταν ολοκληρωνόταν....
Γνωριμίες και σχέσεις διαδικτυακές ...ένας κόσμος πρωτόγνωρος...
Το αντικείμενο των αναρτήσεων?
Ε μα τι άλλο ?
Μαγειρική....τη λατρεύουν όλοι και λουλούδια ...που τα λατρεύω εγώ...
Συν κάποιες φορές που θέλησα να ασχοληθώ και με κάποια άλλα θεματάκια και να ξετυλίξω τις σκέψεις μου.... κι έτσι φτάσαμε να κλείνει αυτή η παρόρμηση και ο ενθουσιασμός 6 συναπτά έτη
Οι ρυθμοί των αναρτήσεων λιγόστεψαν μα η αγάπη γι αυτό που δημιούργησα από το τίποτε δεν έλειψε κι ας φαίνεται ότι δεν ασχολούμαι
Θα μου φέρνει για πάντα χαρές στο νου και κόσμο που γνώρισα μέσα από αυτό...ε κι όποτε με πιάνει το μεράκι να σας δείξω ....τι φάγαμε σήμερα...θα το βλέπετε
Εξάλλου οι κουτάλες και οι σκούφοι είναι γι αυτούς που πραγματικά τα αξίζουν


Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Κόκορας χωριάτικος με μακαρόνια

Μακαρόνια και κοτόπουλο χωριάτικο σε ομορφο πιατο και γαρνιρισμενο με φυλλα μαιντανου για λιγο χρωμα

 1 κόκορα ,1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6,2 κρεμμύδια μέτρια,1 καρώτο,1 πράσινη 1 κόκκινη πιπεριά,ελαιόλαδο,κρασί άσπρο ,αλάτι κόκκινο και μαύρο πιπέρι,1 μάτσο μαϊντανό,χυμός φρέσκιας ντομάτα και 1 κουταλιά ντοματοπελτέ.
 Βράζετε τον κόκορα πρώτα λίγο γιατί το χωριάτικο κοτόπουλο είναι λίγο σκληρό,και αφου΄το βγάλετε από το νερό τον βάζετε  σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το κόκκινο και μαύρο πιπέρι.

 Κόβετε τα λαχανικά ψιλά  για να τα προσθέσετε στα κομμάτια του κόκορα
 Ροδοκοκκινίζετε τα κομμάτια και τα σβήνετε με λίγο κρασί
 Ρίχνετε μέσα και τα λαχανικά και τα αφήνετε να μαραθουν κι αυτά
 Ετοιμάζετε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ

 Όταν δείτε να να έχουν μαραθεί καλά τα λαχανικά

 Ρίχνετε τη σάλτσα για να βράσει
 Μαζί με τα κομμάτια του κόκορα
 Ρίχνετε και τα μακαρόνια στο νερό όπου έβρασε ο κόκορας.

 Όταν βράσει καλά και φύγουν όλα τα ζουμιά ξέρετε ότι ο κόκορας είναι έτοιμος
Τον σερβίρετε με τα μακαρόνια που έχουν βράσει εν τω μεταξύ  και ρίχνετε και λίγη σάλτσα από τα λαχανικά η και χωρίς να ρίξετε ,εξάλλου επειδή έχουν βράζει στο ζουμί του κόκορα είναι ήδη πολυ νόστιμα και σκέτα να φαγωθούν.
Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που ταιριάζει με κρασάκι άσπρο σαλάτα και φέτα 

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Σέσκουλα με φασόλια μαυρομάτικα

Ομορφο πιάτο με ωραίο φαγητό,σεσκουλα με φασόλια μαυρομάτικα


700 γραμμάρια σέσκουλα,300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα,4 σκελίδες σκόρδο,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ,νερό μισό ποτήρι του νερού,ένα λεμόνι το χυμό.

Αφού πλύνετε καλά τα σέσκουλα τα κόβετε στα δύο,τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το αλάτι το κόκκινο και μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν...

Ρίχνετε και τα φασόλια αφού τα στραγγίσετε από το νερό που τα έχετε βράσει καλά πριν

 Τρίβετε σε τρίφτη τη ντομάτα και την βάζετε στην κατσαρόλα,τελος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το νεράκι.
Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σωθεί το ζουμί και να μείνουν σχεδόν με το λάδι
Τα συνοδεύετε με φέτα αν σας αρέσει η με ελίτσες και σαλάτα ,τώρα που έχουμε και περίοδο νηστείας είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και θρεπτικό
                                                  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com