Pigogo

Εύκολο αδυνάτισμα

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Γύρος με πατάτες στο φούρνο

πιατέλα με γυρο και πατάτες ψημένα στο φούρνο

 1 κιλό κρέας χοιρινό,1 κιλό πατάτες,1 λεμόνι 1 πορτοκάλι ,αλάτι πιπέρι ,ρίγανη,1 κουταλιά μουστάρδα,κρασί άσπρο και ελαιόλαδο.
 Κόβετε το κρέας ψιλές λωρίδες η λέτε καλύτερα στο κρεοπωλείο να σας το κόψουν.
Το βάζετε σε μια κούπα βαθιά και αφού στίψετε το λεμόνι και το πορτοκάλι,ρίξετε το κρασί το αλάτι ,το πιπέρι,τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε πάνω στο κρέας....
Τα αφήνετε για μια ώρα έτσι

Ανακατεύετε το κρέας με τις πατάτες τις οποίες τις έχετε καθαρίσει και κόψει λεπτές όπως για τηγάνισμα,τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Τα σερβίρετε με σαλάτα πράσινη και μπύρα η αναψυκτικό της αρεσκείας σας.
Αν έχετε μικρά παιδιά τους φτιάχνετε ωραία και υγιεινά σάντουιτς και έτσι και  εσείς ξέρετε ότι τρώνε καλά και αυτά είναι ευχαριστημένα....
                                                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Πρώτη Μάη!!!!


Πρωτομαγιά

 1 Μάη ,γιορτάζει η φύση και τα λουλούδια ,τα πουλιά και ο ήλιος γιορτάζει η πλάση και βάζει τα καλά της...ευκαιρία για ξεφάντωμα σε αγρούς και σε λιβάδια αλλά και βόλτες για να βρουν οι άνθρωποι λουλούδια που θα πλέξουν μ αυτά στεφάνια για να γιορτάσουν και να καταλάβουν πως τελείωσε το κρύο και ο καιρός ο μουντός του Χειμώνα..


Αλλά και πέρα από τα γλέντια πίσω στο χρόνο κάποιοι εργάτες πρώτοι το 1886 στο Σικάγο τίμησαν το Μάη και γι αυτούς δεν ήταν αυτή η μέρα αργία ,ήταν απεργία και διεκδίκηση δικαιωμάτων τους...

Τους ακολούθησαν πολλοί αργότερα σε διάφορα μέρη και στην  Ελλάδα μας ακόμη που πρώτη φορά την Πρωτομαγιά γιόρτασε  ο  Σοσιαλιστικός Σύλλογος του Σταύρου Καλλέργη...και οι αγώνες συνεχίστηκαν μέχρι που το 1937 καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά ως «Ημέρα Εορτασμού της  εργασίας και συνεχίζουν να γιορτάζουν οι άνθρωποι άλλοι για τον ερχομό της Άνοιξης και του ήλιου και άλλοι για δικαιώματα αναμφισβήτητα.....το θέμα είναι να το γιορτάζει ο καθένας ανάλογα με τις ιδέες και την ιδιοσυγκρασία του

                                             ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Κούκις με διάφορους σπόρους




2 ποτήρια ηλιέλαιο ,1,5 ποτήρι ζάχαρη,μισό ποτήρι ρετσίνα,μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο,1 μπαίκιν πάουντερ,1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,1 κιλό περίπου αλεύρι,1 φλυτζανάκι του καφέ λιναρόσπορο,1 φλυτζανάκι ηλιόσπορο,1 φλυτζανάκι καρύδια κομμένα στο μούλτι ,1 φλυτζανακι σουσάμι,1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο .

 Χτυπάτε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά μαζί ,λάδι,πορτοκάλι και κρασί αφού έχετε ρίξει μέσα και τη ζάχαρη,τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να ασπρίσει.


 Μετά ρίχνετε το καλαμποκάλευρο τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι που μέσα έχετε βάλει το μπαικιν τη σόδα και το γαρύφαλλο.
Το ρίχνετε ενώ ζυμώνετε απαλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης


 Απλώνετε κάτω μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τη ζύμη την τυλίγετε ρολό και την κάνετε σαν χοντρό σαλάμι σε πάχος



Μετά κόβετε φέτες με το μαχαίρι και τις βάζετε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει κι εκεί λαδόκολλα.
Αν δε θέλετε να κόβετε φέτες με το μαχαίρι κόβετε κομματάκια από τη ζύμη και τα κάνετε μπαλάκια που τους κάνετε μια τρύπα στη μέση πιέζοντας τα με το δάχτυλο.

Τα ψήνετε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου,μέχρι να τα δείτε να ροδίζουν καλά ,περίπου γύρω στα 20 λεπτά,ανάλογα με το φούρνο.
Είναι πολύ τραγανά όχι πολύ γλυκά ,νόστιμα και πολύ θρεπτικά με τόσους καρπούς που έχουν μέσα..
Είναι τέλειο σνακ αλλά και συνοδευτικό στο καφεδάκι ,ακόμη πολύ καλή λύση για να τα φτιάξετε για κολατσιό στα παιδιά για το σχολείο..
                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Τα πορτοκαλένια

κουλουράκια με πορτοκαλι σε καλαθακι με δαντελα


 1,5 ποτήρι νερού ηλιέλαιο ,μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο( όχι πολύ μεγάλα ποτήρια)
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
1 μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.


Ρίχνετε όλο το λάδι στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ.




 Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι  που μέσα έχετε προσθέσει τη σόδα και το μπαίκιν και μετά το χυμό πορτοκαλιού .


Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ

 Βάζετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και αφού αλευρώσετε τα χέρια σας παίρνετε μικρές μπάλες ζύμης και πλάθετε τα κουλουράκια,που στην ουσία είναι τραγανά μυρωδάτα μπισκότα πορτοκαλιού
αρωματικα κουλουρακια πορτοκαλιού στολισμενα με όμορφο πετσετακι δαντελας
Τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή περίπου ώρα η όσο να τα δείτε να ροδοκοκκινίζουν.
Είναι πολύ νόστιμα και πολύ αρωματικά τρώγονται πολύ ευχάριστα  και συνοδεύουν πολύ ωραία το καφεδάκι σας τώ ρα που είναι νηστεία
                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Δώστε τους μια αγκαλιά...

 Παγκόσμια μέρα των αδέσποτων  ζώων σήμερα....και ας ανοίξουμε ένα ζεστό σπίτι και μια γλυκιά αγκαλιά σε ένα ζωάκι....ας του δώσουμε αγάπη και φροντίδα

 Μόνο αγάπη θα πάρουμε  πίσω και μάλιστα ανυστερόβουλη και ευγνωμοσύνη απεριόριστη,θα γίνουν τα γλυκά μας φιλαράκια οι σύντροφοι μας σε όλες τις στιγμές της ζωής μας από τη μέρα που θα έρθουν κοντά μας..
 Σώζεις μια ψυχούλα από τους δρόμους, την πείνα ,το κρύο και την κακία μερικών που θέλουν να λέγονται άνθρωποι με λογική και μυαλό ...λέμε τώρα
Που μπορούν από το ούστ που θα τους πούνε ,το πιο αθώο ,ως τα πιο φριχτά βασανιστήρια που θα τους κάνουν για να δείξουν και καλά την  υπεροχή τους σε ανυπεράσπιστα πλάσματα ,η για να να...διασκεδάσουν ,άκουσον άκουσον
ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΑΚΙ..........

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Σοκολατόπιτα αφράτη και νόστιμη



 1 ποτήρι νερό,1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,2 ποτήρια ζάχαρη 5 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο,4 αυγά,1 πακέτο Βιτάμ,2 μπαίκιν πάουντερ,3 βανίλιες,μισή σοκολάτα κουβερτούρα ( προαιρετικά)

 Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό κι το Βιτάμ μέσα σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το Βιτάμ ,ώστε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Αφού γίνει αυτό το μείγμα το αφήνετε να γίνει χλιαρό.


 Σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά


Από το μείγμα που έχετε φτιάξει πρίν κρατάτε ένα ποτήρι.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε το ταψί και από πάνω ρίχνετε λίγο κακάο


 Στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει αφού έχετε αφαιρέσει το ένα ποτήρι προηγουμένως ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά,όταν ενωθούν κι αυτά με το μείγμα,ρίχνετε το  αλεύρι λίγο λίγο ένα συνεχίζετε να ανακατεύετε,τα δύο μπαικιν και τις τρεις βανίλιες ,εδώ αν θέλετε προσθέτετε και τη μισή σοκολάτα κουβερτούρα,αλλά και να μην τη βάλετε δεν χάνει τίποτε από γεύση,είναι στην κριση σας


Αφού γίνουν  όλα ένα μείγμα,τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας,για πιο σιγουριά μπηξτε μια οδοντογλυφίδα ,αν βγει καθαρή το γλυκό σας έχει ψηθεί.

Το αφήνετε να γίνει χλιαρό ,το κόβετε σε κομμάτια και ρίχνετε από πάνω το μείγμα που είχατε κρατήσει μέσα στο ποτήρι για να σιροπιαστεί...
Τρίβετε από πάνω σοκολάτα το γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας ,το πορτοκάλι του πάει πολύ,το σερβίρετε και καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτό αλλά και σκέτο είναι υπέροχο
                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Kouzinika.com