Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Κέικ αλμυρό πικάντικο

  • δυο κομμάτια κέικ με φετα και λουκάνικο σε πιάτο με κίτρινη και μπλέμπορντουρα
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι,1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο,1 κόκκινη πιπεριά ,1 πράσινη πιπεριά,1 μπαίκιν πάουντερ,1 πακέτο λούκανικα τύπου φραγκφούρτης,5 αυγά ,1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη,αλέυρι όσο σηκώσει για να γίνει ενας πηχτός χυλός μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά

      πρασινη λεκανη που περιέχει πιπερια σε κύβους,αυγά,λαδι,γιαούρτι

      αλευρι λουκάνικα,αυγά γιαουρτι και αλέυρι μεσα σε μια παρινη λεκάνη υλικά για το αλμυρό κέικ
      Κόβετε σε κυβάκια τις πιπεριές και ρίχνετε μαζί το γιαούρτι ,το λάδι και τα αυγά.
      Στη συνέχεια ρίχνετε τη φέτα και τα λουκάνικα ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα .
      το τελικό βήμα πριν το ψήσιμο ολα τα υλικά μέσα στη λεκάνη λίγο πριν μπεί στο φούρνο το αλμυρό κέικ
       Και στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο  με το μπάικιν πάουντερ.
      όταν δείτε ότι έχουν μια ωραία και ομοιόμορφη υφή τα αδειάζετε σε ένα ταψάκι η μια αντικολλητική φόρμα του κέικ.
      Τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε περίπου μια ώρα η έως να το δείτε ψημένο το κέικ δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι που όταν το μπήξετε θα βγεί καθαρό
      Κομμάτι καλοψημένο κέικ που φαίνοταν ικαι όλα τα υλικά που περιέχει ,οπως φέτα λουκάνικο πιπεριά,πολυ ωραίο
      Κάτι πολύ πικάντικο και νόστιμο,μια λιχουδιά που κανένας δε θα της αντισταθεί

                    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

      Ελάτε και στην ομάδα μας αν θέλετε

      Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

      Ρυζόγαλο,εύκολη λιχουδιά

      Κουπάκι με ρυζόγαλο πάνω σε πλεκτό σουβέρ

       1 κιλό γάλα,μια κούπα ρύζι καρολίνα,2 βανιλιες,3/4 της κούπας ζάχαρη,λιγο αλάτι,νερό μια κούπα και αν θέλετε 1-2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

      κουπακι γιάλινο γεμάτο με ρυζι

      Κατσαρόλα με γάλα που βράζει
      Κατσαρόλα που έχει μέσα ρύζι και γάλα που βράζει για να γίνει το ρυζόγαλο και μια κουτάλα μεσα για το ανακάτεμα
      Βράζετε πρώτα το ρύζι με το νερό μέχρι να μαλακώσει.
      Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει.
      Ρίχνετε μέσα στο γάλα το ρύζι που έχετε βράσει και ανακατεύετε σιγά σιγά.
      Ρίχνετε και τις βανίλλες για άρωμα.
      Αν το θέλετε πιο πηχτό ρίχνετε και το κορν φλάουρ,αν και πιστεύω ότι αν το σιγοβράσετε θα πηχτώσει και χωρίς το κορν φλάουρ.
      Οταν είναι έτοιμο το αδειάζετε σε κουπάκια και αφου κρυώσει λίγο τυλίγετε τα κουπάκια με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζετε στο ψυγείο.
      Οταν το σερβίρετε ρίχνετε και κανέλλα πάνω αν σας αρέσει η γεύση της

                                                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!