Ετικέτες

Αρνί Βασιλόπιτα Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών Γενέθλια Γενέθλια μπλογκ Γιορτές Γιορτινά Φαγητά Γλυκά κουταλιού Γλυκά ταψιού Γλυκά Χριστουγέννων Γλυκά ψυγείου Γρήγορες νοστιμιές Διατήρηση Τροφίμων Ελαιόψωμο Ζυμαρικά Ζώα Θαλασσινά Ιστοριούλες Καλώς ήρθατε Κατασκευές Κατσίκι Κέικ Κέικ αλμυρά κεράσι Κήπος και φυτά Κιμ'αδες Κιμάδες Κοτόπουλο Κουλουράκια Κουνέλι Κρεατόσουπα Κρουασαν αλμυρά-γλυκά Λαχανικά διάφορα λάχανοτολμάδες Λουκάνικα Λουλούδια Διάφορα Λχανικά διάφ Μαρμελάδες μαρούλια Μοσχάρι μπακαλιάρος Μπισκότα Νηστ Ομελέτες Ορεκτικά Όσπρια Παγωτά Παξιμαδάκια απο λαγάνα Πασχα Πάσχα Ανάσταση Πίτες Πίτες γλυκιές Πίτσες Ποτά Ρύζι Σαλάτες Σάλτσες Σκέψεις Σοκολατάκια Σούπες Τούρτες Τσουρέκια Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων Φαγητά με Τυριά φασόλια Φρουτοσαλάτες Φωτογραφίες Χαλβάδες Χοιρινό Χριστούγεννα Ψάρια Ψωμιά Tips για κουζίνα και μαγειρική

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Κριθαράκι με κιμά

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 σακουλακι κριθαράκι μέτριο

1 ντομάτα ώριμη

ελαιόλαδο  ,οσο εσείς θέλετε να βαλετε στο φαγητό σας.

1 καρότο

1 πράσινη πιπεριά

μαιτανό,αλάτι,μαύρο πιπέρι,λιγη ρίγανη

Οπως φροντίζεις για καλό φαγητό ,φρόντισε και ολα τα άλλα

Λίγο κρασί άσπρο.
Σωτάρετε τα λαχανικά χιλοκομένα στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Ωραίο το μαγείρεψες,κράτα το και ζεστό
Το τηγάνισμα στο κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετό ,μέχρι να αλλάξει χρώμα να γίνει πιο διάφανο και πιο γιλαιστερό.

Ετσι και πιο νόστιμο θα γίνει και πιο σπυρωτό και δε θα λασπώσει ,θάναι ωραίο να το φάτε και την άλλη μέρα ,ακόμη και κρύο.

Ρίχνετε και τον κιμά και συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς και να σκορπίσει μέσα στο τηγάνι και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα σβήνετε με κρασί άσπρο και ρίχνετε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.

Ρίχνετε και το ποτήρι το νερό και το αφήνετε να βράσει για λίγο,ας κραταέι λαγάκι.

Θα κλέισετε το μάτι και θα αφήσετε την κατσαρόλα καπακωμένη.
Για ότι χρειαστείτε για το σπίτι και όχι μόνο

Ετσι αυτό θα φουσκώσει και θα χάσει ολα τα υγρά του αλλά παράλληλα θα γίνει σπυρωτο και θα ξεχωρίζει ένα ενα,το βλεπετε και στις εικόνες.

Ωραίο και απλό πιάτο,μοιάζει με τα μακαρόνια με κιμά κι όμως διαφέρει .

Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα το φτιάξετε πολλές φορές

                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 Ελάτε και στην ομάδα μας

Ειμαστε και στο Pinterest

Συνολικές προβολές σελίδας