Ετικέτες

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Γαριδομακαρονάδα.... η νοστιμότατη!!

1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 10 ,μπορείτε να βάλετε και πιο χονδρά αν σας αρέσουν

700 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες ,κατεψυγμένες η φρέσκιες

2 ώριμες ντομάτες

1 κρεμύδι μεγάλο

μαιντανός ,ανηθος,δυόσμος

μουστάρδα,κέτσαπ,αλάτι ,ελαιόλαδο

κόκκινο γλυκό πιπέρι και λίγο μαύρο

Αν θέλετε να γίνει λίγο πικάντικο κόψτε μέσα και μια πιπερίτσα καυτερή


Τρίβετε το κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τα αρωματικά χόρτα,το ελαιόλαδο,το αλάτι ,το κόκκινο και μαύρο πιπέρι (οι ποσότητες σε όλα αυτα είναι ανάλογα με τα δικά σας γευστικά γούστα,αν δηαδη το θέλετε πιο ελαφρύ πιο πικάντικο το φαγητό σας).

Αφου μαραθούν λίγο ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα,την κέτσαπ τις γαρίδες τις οποίες έχετε πριν πλύνει και καθαρίσει απο οτιδήποτε έχουν ,όπως τυχόν ,κέλυφος η το εντεράκι τους.

Μετά ρίχνετε τη ντομάτα που έχετε περάσει απο τον τρίφτη η το μπλέντερ και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.



Εχετε βάλει το νερό για τα μακαρόνια μαζί με αλάτι να βράζουν και μόλις δείτε ό τι έχει αρχίσει να βράζει ρίνετε μέσα τα μακαρόνια τα οποία τα αφήνετε να βράσουν ανάλογα με το πως σας αρέσει να είναι βρασμένα.

Εμένα προσωπικά μ αρέσει να κρατάνε λίγο στο δόντι οπως λεμε.


Αφού δείτε ότι έχουν βράσει τα μακαρόνια σας τα σουρώνετε και αφήνετε μέσα λίγο νεράκι απο αυτό που έχουν βράσει.

Οταν βράσουν και οι γαρίδες τις ανακατεύετε με τα μακαρόνια και τα σερβίρετε ζεστά με λίγο τριμμένο τυρί απο πάνω η και όχι,οτι εσάς σας αρέσει γευστικά

Ειναι ένα πολύ ωραίο πιάτο και νηστίσιμο,αλλά και για όλες τις περιπτώσεις αν σας αρέσει ο συνδυασμός μακαρονιού με κάτι θαλασσινό,εγώ προσωπικα τις λατρεύω αυτές τις γεύσεις.

Αν θέλετε μπορείτε  και να μην τις καθαρίσετε τις γαρίδες να είναι με το κελυφος ,ειδικά άν είναι φρέσκες το ζουμί τους έχει εξαιρετική γεύση

                                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



 

 

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Πατσάς απο μάγουλα μοσχαριού


1κιλό κρέας απο μάγουλα μοσχαριού

1 κότσι μοσχαριού

1-2 κρεμύδια

4-5 σκελιδες σκόρδο 

2 φύλλα δάφνης

αλάτι,πιπέρι μαύρο,μπούκοβο

Ελαιόλαδο

Πλένετε καλά το κρέας και το βάζετε να πάρει μια δυο βράσεις για να φύγει ο αφρός

Οταν το ξαφρίσετε το βάζετε σε μια μεγαάλη χύτρα και βάζετε τα κρεμμύδια τη δάφνη,το πιπέρι το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Τα αφήνετε αρκετές ώρες να σιγοβράζουν περίπου 3 για να χυλώσει και να βγάλει όλα όσα έχει, αυτο το ζελέ δηλαδή που βγάζει βράζοντας.

Οταν βράσει καλά ,ετοιμάζετε το σκορδοστούμπι όπως το ξερω εγω .

Γιατί πατσάς χωρίς αυτό και μπούκοβο δεν έχει αξία.

Εμείς οι Βόρειοι την τρώμε αυτή τη σούπα το Χειμώνα .

Για τις κρύες μέρες είναι πολύ καλή και δυναμωτική

Το κρέας απο τα μάγουλα του μοσχαριού είναι τόσο μαλακό και νόστιμο που όποιος δεν το έχει δοκιμάσει χάνει.




Το σκορδοστούμπι γίνεται έτσι.

Κανονικά θέλει γουδί για να χτυπηθεί έτσι θυμάμαι εγώ να το φτιάχνουν οι παλιότερες.

Εγώ το έβαλα στο μπλέντερακι μαζί με ένα κρασοπότηρο ξύδι

Το έφερα δυο τρεις στροφές και έγινε μια χαρά

Σερβίρετε ζεστή τη σούπα και ρίχνετε μια δύο κουταλιές στο πιάτο από αυτό το μείγμα , δίνει ξεχωριστή γεύση

Και για πιο πικάντικο βάζετε και λίγο μπούκοβο η αλλιώς καυτερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη.

Πατσάς γίνεται και με κοιλιά και πόδι ,ξέρω πολλοί και πολλές δε θα ενθουσιαστείτε με αυτό το πιάτο αλλά όσοι το τρώνε το λατρεύουν και είναι πολύ δυναμωτικό

Αν το σκέφτεστε έστω και για λίγο να το φτιάξετε σας το συνιστώ σαν την πιο ωραία σούπα του Χειμώνα, πολλά χρόνια δεν την δοκίμαζα καν,αλλά απο τότε που την έφαγα μου αρέσει πολύ, δοκιμαστε την κι εσείς και που ξέρετε ίσως σας αρέσει

                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!






 

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Μικίκια της κυρίας Νίνας

3 φλυτζάνες αλεύρι

1 μπαίκιν πάουντερ

1 αυγό

μισό κουτάλακι αλάτι

2 φλυτζάνες νερό

λάδι για τηγάνισμα

και ρίχνετε και το μπαίκιν πάουντερ , το ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα δύο υλικά

Ρίχνετε μέσα ένα αυγό ,το αλάτι και το νερό



Τα ανακατέυετε πολύ καλά να γίνουν ζυμη,είναι λίγο πιο σφιχτή απο τη ζύμη για τους λουκουμάδες

Βάζετε αρκετό καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και ρίχνετε κουταλιές κουταλιές το μείγμα.

Το γυρίζετε και απο τις δυο πλευρές να γίνουν χρυσοκίτρινα.

Εχουν μια ωραία κρούστα απέξω και μέσα ειναι μαλακά και αφράτα

Τα σερβίρετε με μέλι ,και με φετούλα όμως νομίζω θα πηγαίνουν ωραία αλλά και με μερέντα,οπως του αρέσει του καθενός.

Ευχαριστώ την κυρία Νίνα για τη συνταγή,απλή ,νόστιμη και με λίγα υλικά
 



Δείτε και την ομάδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame

Είμαστε και στο Pinterest https://gr.pinterest.com/soulapap62/_saved/


Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

Φιλέτα κοτόπουλου γιαχνί

8 φιλέτα κοτόπουλου απο μπούτι

2 μεγάλα κρεμμύδια

μισό ματσάκι μαιντανό

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα 

ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι,θυμάρι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι ,ενα κύβο λαχανικών

1 μικρό ποτήρι νερό

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φετάκια λεπτά,κόβετε και το μαιντανό όχι πολύ ψιλοκομμένο.

Επίσης τρίβετε τη ντομάτα στον τρίφτη η στο μπλέντερ.


Οσο ετοιμάζετε τα λανικά έχετε βάλει το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και το αλάτι να σιγοτηγανίζεται.

Το γυρνάτε αρκετές φορές μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και όταν είναι έτοιμο το σβήνετε με  το κρασί.

Αφήνετε να πάρει μια δύο βράσεις και ρίχνετε  όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.

Εξυπνες μικροσυσκευές για το σπίτι σας


Ενα καλό κρασί απογειώνει το φαγητό

Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει αφού ανακατέψετε καλά  όλα τα υλικά να πάνε σε όλα τα σημεία της κατσαρόλας.

Το σιγανό βράσιμο μελώνει τα κρεμμύδια και όλα τα υλικά βγάζουν τις γεύσεις τους μαζί με τα μπαχαρικά.

Στο τέλος το φαγητό μένει μόνο με το λάδι και με λίγα υγρά.

Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που πάει ωραία με μια πράσινη σαλάτα και φέτα

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

Βρείτε μας και στην ομάδα μας https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame
 

Είμαστε κι εδω https://gr.pinterest.com/soulapap62/_saved/


Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Κριθαράκι με κιμά

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 σακουλακι κριθαράκι μέτριο

1 ντομάτα ώριμη

ελαιόλαδο  ,οσο εσείς θέλετε να βαλετε στο φαγητό σας.

1 καρότο

1 πράσινη πιπεριά

μαιτανό,αλάτι,μαύρο πιπέρι,λιγη ρίγανη


Λίγο κρασί άσπρο.
Σωτάρετε τα λαχανικά χιλοκομένα στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.









Το τηγάνισμα στο κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετό ,μέχρι να αλλάξει χρώμα να γίνει πιο διάφανο και πιο γιλαιστερό.

Ετσι και πιο νόστιμο θα γίνει και πιο σπυρωτό και δε θα λασπώσει ,θάναι ωραίο να το φάτε και την άλλη μέρα ,ακόμη και κρύο.

Ρίχνετε και τον κιμά και συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς και να σκορπίσει μέσα στο τηγάνι και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα σβήνετε με κρασί άσπρο και ρίχνετε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.

Ρίχνετε και το ποτήρι το νερό και το αφήνετε να βράσει για λίγο,ας κραταέι λαγάκι.

Θα κλέισετε το μάτι και θα αφήσετε την κατσαρόλα καπακωμένη.

Ετσι αυτό θα φουσκώσει και θα χάσει ολα τα υγρά του αλλά παράλληλα θα γίνει σπυρωτο και θα ξεχωρίζει ένα ενα,το βλεπετε και στις εικόνες.

Ωραίο και απλό πιάτο,μοιάζει με τα μακαρόνια με κιμά κι όμως διαφέρει .

Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα το φτιάξετε πολλές φορές

                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
 Ελάτε και στην ομάδα μας

Ειμαστε και στο Pinterest

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Προζύμι με το βασιλικό του Σταυρού


 2 ποτήρια χλιαρό νερό



1 κούπα αρκετά βαθιά

1 κλωνάρι βασιλικό απο την Υψωση του Τιμίου Σταυρού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι                                                   

Βάζετε το βασιλικό μέσα στην κούπα και ρίχνετε το

 

χλιαρό νερό,βάζετε και το αλάτι και τα αφήνετε για πέντε λεπτά

Βγάζετε το βασιλικό και σταυρώνετε τρείς φορές το νερό με αυτόνΡίχνετε το αλέυρι λίγο λίγο και αρχίζετε να ζυμώνετε το προζύμι.

Αφού το ζυμώσετε να     γίνει μια ζύμη μαλακιά και απαλή 

το σταυρώνετε με το βασιλικό και τον βάζετε απο πάνω

και τον βασιλικό

Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τυλίγετε με μια ζεστή κουβερτούλα η ένα ρούχο ζεστό και το αφήνετε για μια ώρα.

Μόλις περάσει η ώρα το ξεσκεπάζετε βγάζετε απο πανω του το βασιλικό και ξαναζυμώνετε.

Αυτό έχει ήδη έχει αρχίσει να φουσκώνει.


Αφου τελειώσετε ξανά το ζύμωμα βάζετε πάλι επανω το κλαδί του βασιλικού και το ξανασκεπάζετε.

Αυτή τη φορά το αφήνετε 12 ώρες να μέινει εκεί σκεπασμένο ,και παραπανω να μείνει δεν πειράζει.
Το ξεσκεπάζετε και αυτό έχει φουσκώσει πολύ ,το φυλάτε στο ψυγείο και κάθε φορα που ζυμώνετε ρίχνετε κι απο αυτό.
Αν θέλετε να το κρατήσετε πολύ ,αυτό κρατάει ένα χρόνο μέχρι δηλαδη να ξανα έρθει η γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού,κοβετε κομματαια απο το προζύμι και βάζετε στην κατάψυξη και μετα όταν θέλετε να ζυμώσετε ξεπαγώνετε ένα κομματάκι και φτιάχνετε με αυτο το προζύμι.
Συνήθως με αυτό φτιάχνουν πρόσφορα για το αντίδωρο της Εκκλησίας αλλά και ψωμί να φτιάξετε είναι πολύ ωραίο
Του χρόνου που θα έχει βασιλικό στη γιορτή πάρτε ένα κλαδάκι και φτιάξτε το τη διαδικασία τώρα την ξέρετε.  
Και εμένα μου την είπε μια θεία που είναι 90 και βάλε χρονων κι είπα ας τη γράψω γιατί αυτές οι παραδόσεις θα χαθούν κάποια στιγμή.
Ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνετ και οτι αναρτάται μένει,ελπίζω να την ακολουθήσετε μερικές για να μας μείνουν αυτά,είναι η Θρησκεία μας ,η παράδοση μας ,η κουλτουρα μας ,τα έθιμα μας
                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Βρείτε μας και στην ομάδα μας https://www.facebook.com/groups/osamasaresounkaiagapame

Είμαστε και εδώ  https://gr.pinterest.com/soulapap62/_saved/

Αυτό είναι το καναλι μας https://www.youtube.com/channel/UCJeWvE2mFW2UzTLpPJUzHxQ?

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σαν.... Τιραμισού

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ η και περισσότερα ,ανάλογα με το ταψάκι που θα βάλετε το γλυκό σας.
1 φυτική σαντιγί μικρή 500ml
1 κουτί τυρί κρέμα
1 βανίλια
λίγο λικέρ για άρωμα.



  Χτυπάτε τη σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα.

Τα ανακατεύετε καλά να
ενσωματωθούν και ρίχνετε μέσα και κομματάκια κουβερτούρας και λίγο λικέρ .
Βρέχετε τα σαβουαγιάρ σε ένα μείγμα με γάλα και λίγο λικερ και τα στρώνετε στη σειρά στον πάτο του ταψιού.
Βάζετε απο πανω την κρέμα και τη στρώνετε καλά να πάει σε όλα τα σημεία.
Βάζετε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ αφου τα βουτήξετε κι αυτά στο μείγμα με το γάλα και το λικερ και τελειώνετε το γλυκο βάζοντας άλλη μια στρώση κρέμας.
Απο πάνω ρίχνετε κακάο σκόνη που το κοσκινίζετε για να παει παντό ομοιόμορφα η αν σας αρέσει κάτι άλλο όπως ξηροί καρποί τριμένοι ,τρούφα γλυκο κουταλιού η ότι αλλο είναι κοντά στα δικά σας γευστικά γούστα.

Ειναι ελαφρύ πεντανόστιμο και αφράτο,ένα πολύ ωραίο γλυκό με ντελικάτη γεύση,δοκιμάστε το και θα με θυμειθείτε.

                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ρεβύθια φούρνου λεμονάτα


Mισό κιλό ρεβύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

1 πράσινη και μια  κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια

Ελαιόλαδο,μαύρο πιπέρι

Αλάτι,κόκινο πιπέρι

Ρίγανη η θυμάρι

1 λεμόνι


Μουσκεύετε απο το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό.

Το πρωί βάζετε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται αρκετά και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ανοίξουν.

Μόλις δείτε ότι μαλάκωσαν τα βάζετε σε ένα ταψί και κόβετε μέσα το κρεμμύδι ,το καρότο, τις πιπεριές ,τη ντομάτα,ρίχνετε το ελαιόλαδο και το θυμάρι.

Αλάτι και και λεμόνι θα τα ρίξτε λίγο πρίν το τέλος του ψησίματος για να μην σφίξουν τα ρεθύθια.

Βάζετε και χλιαρό νερό να σκεπαστούν καλά και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνετε να ψηθούν καμμιά ώρα περίπου και ρίχνετε το αλάτι και το λεμόνι.

Τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά περίπου και μετά τα βγάζετε




 Εχουν μείνει σχεδόν με το λάδι τους και είναι νόστιμα και λιώνουν στο στόμα.

Είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο,οικονομικό και θρεπτικό μιάς και η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τακτικά τα όσπρια.

Συνοδέυονται με αλμυρό ψάρι,τουρσί,ελίτσες και ότι αλλο σας αρέσει εσας σύμφωνα με τα γευστικά σας γούστα. 



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

Δείτε και την ομάδα μας στο Facebook

Bρείτε μας και στο Pinterest

Αυτό είναι και το κανάλι μας

Είμαστε και στο Τwiter

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Δροσερό γλυκό ροδάκινου

1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ

1 φυτική σαντιγί

1/2 απο το κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί κομπόστα ροδάκινου η ότι άλλο θέλετε,ακόμη και φρέσκα φρούτα,σε περίπτωση που διαλέξετε φρέσκα φρούτα θα τα βρέξετε σε λίγο σιρόπι με λικέρ μέσα.


 

Τελειωμένο το γλυκό χωρις τις φέτες ροδάκινου στην επιφάνεια του

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σαντιγί φαινονται και οι στρωσεις του

Βουτάτε για λίγο τα σαβουαγιάρ σε ένα μείγμα απο γάλα και λικέρ και τα στρώνετε στον πάτο του ταψιού να καλύψουν καλά και τις γωνίες
Χτυπάτε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλλια
 μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Μεσα εκεί κόβετε τα ροδάκινα κομμάτια αλλά κρατάτε μερικά 
για να στολισετε το γλυκό στο τέλος.
Ξανακάνετε την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα και την κρέμα αλλη μια φορά.
Μετά κόβετε τα ροδάκινα που αφήσατε σε φέτες και στολίζετε το γλυκό σας.
Το αφήνετε τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

Είναι ελαφρύ ,δροσερό και εύκολο,θα το φάνε όλοι

 ευχάριστα γιατί έχει πολυ λεπτή γεύση.


Γλυκό ψυγείου με φέτες ροδάκινου την επιφανεια και σαντιγι

Μισο ταψι αλουμινιου με γλυκο ψυγείου ροδάκινο

Συνολικές προβολές σελίδας